Jag dödar för att äta ~Del 3~

Skolan slutade så plötsligt då det kändes som jag nyss börjat dagen. Min SO lärare hade inte alls gillat att jag inte var klar med läxan, men på samma gång kände han sig nog hedrad över att jag ville forska mer om personen bakom dramat då jag tyckte att informationen om mördaren inte räckte till för en uppsats.
Han gav mig bara den här helgen att plugga. För innan sommarlovet så skulle komma de sätta betygen bland annat och han var tvungen att få in den på måndagen. Jag lovade honom det.
Kändes som jag blåljög honom rätt i ansiktete för nu ikväll redan skulle man på fest hos Kamilla och nästa dag lär jag väl fortfarande vara hos Steven. Han hade bestämt att jag sova över hos honom. Jag var något osäker på det eftersom han skulle nog dra med sig en heting hem från festen för att få sig ett ligg.
Mitt leende jag gav Steven var vek men han lade nog inte märke till det då vi vandrade förbi Ica, han pratatde på om festen och sen om hans dejt han vart på dagen innen. Det var öppenbarligen skälet till att han var så glad idag. Han pratade inte om annat än Jonas, som killen hete han träffade.
Jag märkte sen att jag inte var närvarande då han slutat prata och kollade på mig med en slug blick.

"Vad?" Svarade jag honom överraskad.
"Vem tänker Silje på?" Log han glänsande så hans ögon fick något lurigt i sig.
"Inget. Mina tankar är privata!" Svarade jag honom rapt och det fick honom att skratta lågt. Han skakade på huvudet och lade in armen i min.
"Silje lilla! Du behöver ett ligg!" Svarade han upprymd. Det fick mig att chockas att han sa så till mig, sammtidigt skrattade jag medan vi närmade oss mitt hem.
"Och hur är det sig att du kommer och tänka på det?" Frågade jag honom med ett leende.
Han ryckte på axlarna.
"För det första har du nog inte hört hälften av allt jag sagt och sen går du och kollar rakt fram med ett sådant strålande leende så jag undrar egentligen om du är fortfarande medvetande eller om det är någon speciell du tänker på. Om inte så måste jag skaffa dig kondomer och sen grymt snygg kille med tvättbräda!" Pratade han ivrigt.
Vi kom fram till min port. Han följde med upp en bit för han hade bråttom hem för att fixa med läxorna innan han begav sig av till Kamilla runt sex tiden.
"Jag tror jag klarar mig. Alla de andra gångerna jag vart med någon var bara en onenightstand" viskade jag i trapphuset så ingen snyltande granne skulle höra mig. Han fnös föraktfullt.
"Du som skröt så mycket att du fick skolans snyggaste kille i säng!" log han och höjde ett ögonbryn och korsade armarna över bröstkorgen.
Vi stannade halvvägs upp som vi alltid gjort sen vi började i sexan på Nivrena skolan.
"Jag föredrar att dra med mig egna och nej jag har inte tänkt hoppa i säng med någon med en tvättbräda" skrattade jag lågt åt honom då han kom på att tänka på detta just nu.
"Nehe, men då tar jag med mig en med en tvättmaskin." Jag tittade på honom med en oförstående blick. Tvättmaskin? "Ja? En sådan person med en och en annan ölmage det kanske är mer din sexiga stil hos män" Jag vek ihop mig av skratt så jag fick sätta mig ner.

"Tar du hit en med en tvättmaskin så kommer jag hoppa ner från gångbron och ner i älven!" Hotade jag honom då jag försökte bli allvarlig. Han satte sig ner bredvid mig. Trapphuset var väldigt smalt men vi båda fick plats att sitta på samma fotsteg. Vi kollade mot de halvt öppna fönstret mitt emot oss så vi kunde se grannlägenheterna. Där på balkongen stod det en kvinna som var bar på överkropp. Vi tittade på varandra och fnissade.
"Jag skojade med dig. Jag vet en som skulle passa dig utmärkt men honom får du inte träffa först klockan åtta" log han hemlighetsfullt och lade händerna bakom nacken och lutade sig bak mot de obekväma, kantiga och hårda trappstegen.
"Jag ska plugga vidare på uppsatsen så får jag fixa mig i ordning sen. Men Steven? Vad ska jag ha på mig?" Jag vart lite upprörd då jag aldrig brukade komma med väl uppseende väckande kläder. Sen fick mina föräldrar inte misstänka att jag skulle festa.
Jag får ljuga ihop något om att jag ska ha filmkväll hos Steven och vidare.
Steven ryckte på axlarna.
"Du kanske ska komma i någon skindress." Han fick stora ögon då han yttrade den meningen och kollade på mig med stora och, lite väl lycklig ögon. "Tänk vad coolt att se dig i det? Du skulle ju absolut likna Catwomen!" Sade han upphetsat.
Jag fick ett nytt skrattanfall då jag mindes den filmen vi såg hos honom för någon vecka sen.
"Jag säger som Patience Philips, jag skulle ALDRIG ALDRIG bära en skindress!" Citerade jag henne. Steven skrattade innan han reste sig upp. Han var tvungen att skynda sig hem.
"Vi syns vid sextiden då. Vi träffas nere vid trappan upp till Essviks slottet" log han åt mig och skyndade sig iväg ner för trapporna.

Essvika slottet kallade vi Kamillas hus eftersom hon hade ett hus som låg över Kvisslybyn på en ganska så stor hälla som låg en bit upp på ett litet berg som inte tagits bort utan lämnas kvar. Man kunde se huset om man kom och gick från Skottsund eller kom från Kvissleby hållet.
Hennes gula hus var stor och innehöll åtta rum och kök på två våningar. Ett gult fint hus med vita knuter och stora fönster som släppte in solen. Om solen nådde ett hus först så var det hennes. Essviks slottet.
Jag kom in innanför dörren och in i köket för att äta middag, som alltid var klar då jag kom hem. Mina föräldrar hade ett sådant schema sen jag var liten. Alltid efter skolan så var det middag hemma hos mig. Och så har det alltid vart i 16 års tid, säkert längre för mina föräldrar hade levt ihop några år innan dem fick mig, tror jag i alla fall. Det är inget jag frågar om då sådant aldrig brukar intressera mig. Att fråga om hur det var att leva på 60-talet.
Vi satt tysta vid matbordet och åt av maten. Jag tackade för maten då jag fått i mig mina äckliga Icaköttbullar. Jag ställde ner det i maskinen och försvann in på rummet där jag satt för resten av tiden tills det var dags att göra mig i ordning.
Mitt rum var min flykt. Trots den bleka röda färgen på mina väggar så kände jag mig hemma här. Mitt rum var min fristad.
Sen var det ju det där med kläder. Vad ska man ha på sig?
Önskade jag hade haft Kamilla här som brukade rota i min garderob och finna något att klä mig i.
Min mamma kom in och såg att jag nu gjorde detsamma som Kamilla brukade göra. Jag rotade omkring i min garderob.
"Måste du byta kläder för att gå och se på film hos Steven?" Frågade hon en aning misstänksamt. Jag stannade upp då jag hittade en tunika från Gina Tricot.
"Jag vill inte springa omkring i kläderna jag haft på skolan. Tänk vilka bakterier det sitter i dem!" Svarade jag nyktert och slängde tunikan åt sidan och plockade fram några ljusa stuprörsbyxor som fick duga tills vidare. Vad jag skulle ha på överkroppen var en annan sak.

Jag kollade på tunikan igen. Mörkt på ljust? Kunde det passa. Jag plockade upp den och drog på mig den och ställde mig framför spegeln som stod på golvet i mitt rum. Än hade jag inte fått upp den på en spik på väggen. Jag såg bara mina kläder och inte mitt ansikte då jag studerade mitt val av kläder.
"Du gör som du vill men säg inte att du ska sminka dig också." Jag stannade upp allt för snabbt då tunikan var på väg över huvudet på mig.
"Jag får väl sminka mig lite lät bara. Typ som mascara och eyeliner." Ryckte jag på axlarna då jag fann en ljusblå blus istället som jag hellre valde framför tunikan.
När jag kollade mig själv i spegeln så såg jag nu att jag vart riktigt snyggt. Allt som behövdes var mina svarta boots och kanske ett halsband.
"Silje, ni ska bara se på film. Ingen ska väl kolla på dig" log min mamma. Jag kunde inte låta bli att le tillsammans med henne. Var så länge sen jag såg henne vara glad.
Jag gick fram och gav henne en kram.
"Nej ingen ska kolla på mig men jag vill i alla fall se annolunda ut då jag kommer. Steven är som han är. Kommer jag ditt osminikad är jag full i smink innan jag kommit in i hans rum" skämtade jag. Min mamma skrattade. Hon släppte mig och kollade sen på mig.
"Du är så vacker Silje. Var rädd om din skönhet!" Hon kysste mig på kinden och lämnade mig i rummet.
Jag stod ensam där och kände hur jag mådde illa ut över vad hon sagt. Jag vet att jag såg bra ut, men att hon nämnde om min skönhet kom jag och tänka på min jungfrudom. Den historian var inte direkt någon skönhet.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo