Glutenfria Chocolate chip Cookies!

Extremt goda kakor för en spännande helg med vännerna kanske, eller kakjor till födelsedags kalas. Alla gillar dessa kakor.
Kakorna ser ut som platta chokladkakor med vit choklad som sticker upp. Älskar dessa kakor så jag hoppas ni med gör de.

Extra tillägg: I början då ni blandat ner Kakao, bikarbonat och mjöl så blir den lite torr! Kläck ner ägget och tillsätt lite extra mjöl. Degen ska helst vara så pass bra att du kan själv rulla degen till bollar! :)

Detta behöver du:
112,5 Gram Smör
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 ägg
1 dl Kakao
2 dl Glutenfri mjölmix
1 tsk Bikarbonat
100-200 gram vit choklad

Så här gör du:

Sätt igång ugnen på 175 grader.

Hacka chokladen i två delar.
Rör ihop smör, strösocker och Farinsocker tillsammans till de blir en pösig massa.

Tillsätt sen kakao, Bikarbonat och mjöl, rör ner i smeten tills de blir en mörk kletig smet. Till sätt mjöl om de skulle vara för kladdigt. Tillsätt ägget sist.

Vänd sen ner chokladen, rör om tills de har blandat sig ut med chokladkaks smeten. Klicka sen ut de på en plåt med bakplåtspapper på. Är ugnen klar in med första plåten och låt dem gräddas i mitten av ugnen i 10 minuter.

Låt dem sen kylas av på ett galler. De går snabbt ungefär en 20-30 minuter tills de har stelnat. Serveras med kaffe eller mjölk.

Ett tips: Då ni klickr ut dem kan ni välja från en liten klick till en stor klick. Om du vill ha mer choklad så tillsätt 100 gram till för att då kunna göra dem väldigt stora. Annars gör dem små och då räcker också bara 100 gram choklad till dem.

Smaklig måltid!