När man försöker spela...

Så vill även katten Dooleys också vara med och spela! ;)
 
 

Låg uppdatering!

Jag vet att bloggen får lida mycket på grund av min dåliga uppdatering, men jag sitter mest och skriver på en helt annan blogg som handlar om ett online spel så det är dör bloggningen blir mindre nu.
 
Jag försöker komma på massa roligt att skriva men, det får komma upp något när jag kommer på tal om det! :)

Min middag!

Dagens middag består utav:
Jordgubbar, hallon och vattenmelon smoothie och vattenmelonbitar! <3
 
 
Så himla gott! :D

-3kg!

Ha!
Awesome liksom! På 8 dagar har jag tappat 3 kilo med min smoothie diet och jag är såå stolt över mig själv! 3-4 kilo till och det är awesome! :D 

 

Iris!

Och Iris växer så det knakar och jag kan säga att lilla tösen har hunnit fylla 1 år och 2 månader (fortfarande inte köpt än?) men ack så älskad denna tösen är <3
 
 

Dooleys!

Här kommer 2 nya bilder på min fina Dooleys, snart blir fina grabben 3 år gammal <3
 
 
 

Gammalt ersätts med nytt!

Hade en liten olycka här hemma och det slutade med att när jag gjorde iordning min middags smoothie i min blender så hände det så att min blender gick sönder och typ smoothie började rinna ut. Gud så ledsen men förvånad jag vart över att den ens sprack och jag fick ta det med ett leende för just då hade jag inte tid att tänka på att finna en ny ersättare. Så jag gjorde ren min köksmaskin från all smoothies och drog iväg på jobbet med ett leende ;)
 
Men så efter jobbet idag så hittade jag en ny ersättare och så mycket snygg och prisvärd med! :D
 
Snygg va? :D

Dag 1!

Dag 1!
 
Jag ska börja med att gå ner 6-7 kg först och se sen om jag kan kanske gå ner mer.
Min Ortoped sa att jag skulle bara gå ner några kilo och inte gå ner allt för mycket eftersom OM det skulle bli en operation, så är det bra om jag tänker på att inte gå ner allt för mycket eftersom jag kommer få äta smärtstillande medicin och sen bland annat kanske matlusten försvinner lite med operationen.
 
Startrvikt: 75kg
Förlora vikt: 7 kg
Mål: 65kg
 
Och jag kommer kämpa och vara stenhård!
Eftersom jag inte kan gymma så normalt som jag kan eller ute och gå som vanligt så kommer jag ta upp att simma och cykla för att få lite motion!
 
Kommer enbart dricka Smoothies. Let's do this thing! :D
 
 
Första Smoothien!
Tvi vale såg nu att jag köpte yoghurt av farten och inte någon fil :(
 

En sjukhus vistelse senare!

Var till sjukuset idag inne i Sundsvall och äntligen fick träffa en ortoped!
 
Jag har sen flera år tillbaka haft massa problem med höften som satt min smärttröskel på prov. Att ha ont i höften är en av de värsta scenarium just nu. Jag får ont av att gå för mycket eller bara röra på mig, gå på gymmet, promenera.
Det som också är ett förhiner i vardagen som är en del av en människas liv så är det: På och avklädning av byxor, strumpor pch skor. Det gör det svårt att böja mig ner eller på något annat sätt få av mig kläderna.
 
Trots det har jag mina egna lösningar på problemet och försöker göra min vardag så normal som möjligt. Jag är en frilufts människa och älskar att vara ute och röra på mig men eftersom det stoppar mig lite så har formen på kroppen blivit lite runadre, haha!
 
Iaf så idag hos ortopeden fick jag veta vad mitt problem var.
Jag har Höftledsartros, (kopierat från internet!) som betyder jag får tidigt nedsatt rörlighet i höftleden. Typiskt är att det är svårt att sitta med korsade ben och ta på sig strumpor och skor. Smärtan som först uppkommer vid belastning och senare även i vila, är i typiska fall förlagd till ljumsken men ibland även utåt höften. I vissa fall gör det ont på knäts insida trots att artrosen sitter i höften. Hälta kan uppstå i ett senare stadium av sjukdom.
 
Artros drabbar ofta män och kvinnor över 30 år men även som unga kan även drabbas av det. Hur vanligt/ovanligt det är har jag inge koll på eftersom jag hela tiden letar runt på internet och se om fler än jag vart me dom samma sak.
 
Hur kommer det sluta med för mig då?
En operation! Jag har vart berädd på det eftersom jag alltid vetat att något är galet och försökt förklara på bästa sätt vart smärtan sitter. Min ortoped läkare var duktigt och förstående och han gav mig massa tips på hur jag skulle gå ner i vikt på. Gym och springa är inget faktum men simma!
Haha skrattade åt honom och sa att jag skulle försöka, för jag har testta simma med men får ont av det med. Sp nu när jag simmar ska jag sparka med benen, då kan jag lika gärna ta och simma med simfötter eftersom jag älskar den sköna rörligheten då man simmar som en delfin under vattnet <3
 
Iaf så har jag fått en remiss till sjukhuset i Umeå, vänte tiden skulle vara lång men Dr. P sa åt mig att vänta efter 1-2 månader med att ringa och se om jag ska få en plats och få komma upp ditt. Där kommer jag träffa 3 specialister som är expert på Höftleder! 
 
Tills dess så får jag väl anstränga mig och vara sträng med att tappa i vikt och fan så jag ska klara det! :D
 
 

Inaktiv!

Jag är lite inaktiv just nu eftersom jag inte har så mycket att blogga om.
 
Sommarjobbar för det mesta nu och försöker leva ett normalt liv som möjligt.
I morgon så ska jag till Ortopeden och få se vad dom säger om min höft och vad som kan göras.
 
Det tänkbara kan ju bli en operation men chansen på det är väl 50/50 så jag får återkomma om det senare! ;)
 
Bjuder på en bild på mammas hund Lissie från i höstas!