Kusinerna från Amerika!

I början av förra veckan på tisdags morgonen så fick jag hem ett spännande brev i brevlådan, det kom nämligen ettt brev hela vägen från USA Ilinois, nämligen släktingarna därifrån hade äntligen lyckats fått kontakt med oss.
Det som gjorde mig extra lycklig är att jag alltif har frågat massa efter dom genom mamma och pappa och vad dom visste var att vi aldrig tog upp kontakten med dom då som åkte tillbaka till USA 1989, när dom var på besök, var jag bara ett litet Spädbarn.
 
Så att dom lyckades kontakta oss var genom ett tidningnsutklipp från 1989. 
Mina släktingar i USA kommer från Holmbergsläktet på pappas sida. Dom är efter min farfars syster som flyttade till USA då hon var ung.
 
Jag har svarat till dom och väntar nu spänt på att få ett nytt brev från dom! Jag berättade lite om mig, om min utbildning och vart jag jobbade. Berättade också att jag har 3 syskon till som dom inte alls känner till (min syster föddes 1989).
 
Det som är ännu roligare är att dom kommer komma till Sundsvall September 2014 så dom tänkte komma hela vägen hit för att träffa oss. Eller iaf var det Axel och farmor som dom tänkt på och sen min familj eftersom jag, mamma och pappa var hos mina farföräldrar då dom hälsade på. Så brevet var just till bara oss <3
 
Herregud så  hjärtar klappar på mig, hela jag är i extas för att dom ska komma och vad mycket jag har att säga till dom då dom kommer! :D
 
Sneakpeak på pappret som damp ner i brevlådan. valde att inte ta med så mycket eftersom dom lagt till adresser, telefonnummer och e-mail adresser!
 
Jag visste först inte vad jag skulle svara dom första gången så jag satt kaske 1-2 timmar innan fingarna flödade över tangentbordet!
 
Efter ett tag såg det ut så här (innan jag ändrade småfel och skickade det!)
 
Svaret tillbaka som jag fick på torsdagsmorgonen som jag gav svar på i går senast. Jobbade dom andra 2 dagar så var för trött för att tänka på att svara tillbaka på engelska! :D

Glutenfria Amerikanska pannkakor!

Detta lärde jag mig göra för massvis med år sen och redan då tyckte jag inte alls om smaken på pannkakorna så med tiden har receptet ändrats sig väldigt bra och nu ska jag dela mitt recept om hur jag gör mina Amerikanska Pannkakor.
 
Ingridienser:
2 st ägg
1 ½ dl matolja, oliv eller raps, det spelar ingen roll.
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker/pulver/1 vaniljstång/1 tsk vaniljextrakt
1 msk strösocker
1½ dl fil eller yoghurt
Mjölk
Glutenfritt Finaxmjöl
 
Så här gör du:
Antalet av mjöl eller mjölk finns inte för mig, allt hadlar lite om vad man själv tycker. En amerikansk pannkaks smet är bra om den är tjock men rinner lätt ändå!
 
1. Kläck ner äggen i en bunke tillsammans med Olja, bakpulver, bikarbonat, vanilj och strösocker.
 
2. Vispa ihop allt tills det blir som en len äggsmet. Klicka ner lite mjöl och vispa så den blir lite tjock.
 
3. Tillsätt sen filen/yoghurten och vispa tills alla klumpar är helt borta, till sätt sen lite till mjöl och vispa på.
 
4. Börjar smeten tunna ut sig lite så kan du åter igen tillsätta lite mjöl i taget tillsammans med mjölk. Du borde vid detta laget få en bra och fin jämn smet som är helt fri från klumpar.
 
5. Smaka på den, har den en söt smak av vanilj så är smaken på degen bra! Är den för tjock? Tillsätt extra mjölk tills du får den exakta tjockleken.
 
6. Starta en platta på högsta värmen (du kommer få skruva ner värmen sen) så det blir fart på stekpannan. Tillsätt lite smör i stekpannan. Är stekpannan het och smöret börjar ta färg, skruva ner plattan till hälften och klicka ut första klicken av pannkakssmeten.
 
7. Ha koll! Pannkakan är redo att vända på sig då den börjar bubbla i smeten och att kanterna börjar bli jämna och fina, detta tar bara någon 1 minut på varje sida. Pannkakan är klart då den har en fin ooch jämn gyllenbrun sida. 
 
8. Lägg dem på en tallrik, antingen 1 och 1 eller så staplar du dom. Det ska bli ca 6 pannkakor på smeten. 
 
Mina favoritsmaker till pannkakan är Lönnsirap, klick smör, blåbär och puddra med florsocken. Det är muma, men du kan välja vilken sort bör/frukt du till och gillar du inte Lönnsirap funkar det utmärkt med den sylt du tycker om bäst och grädde. 
Smaken är som baken!
 
Bilder kommer komma så snart jag finner tid till att forografera! :D

Ridningen från i Tisdags!

Ridningen från i tisdags så fick jag rida en bastant herre vid namn Rocky. En super mysig häst att ha att göra med men attans vad stark han är.

Jag märkte genast av det i samband med att vi kom in på spåret och red så valde då att rida på innerspåret eftersom jag behövde ha en egen kontroll på honom och inte låta honom lunka efter alla andra.

Jag fick satsa stenhårt på skänklarna och använda piskan i mellan åt. Trots det så var jag inte det minsta nöjd med lektionen.

Dock tyckte min Ridlärare Elena att han och jag passade ihop för vi var lika envisa båda två.
Och hon tyckte att jag red honom galant trots hans tjurighet. Hon sa med att flera ggr som hon skulle ha öppnat munnen och be mig rätta något så märkte jag snabbt av det själv och hon behövde inte säga mer.

Inge galopp denna gången heller eftersom jag ansåg att jag behövde träna extra mer på honom och få honom att förstå att jag var den som skulle leda oss till galopp, inte att han leder igång i galopp då alla andra hästarna skulle börja galoppera.

Förutom det gillade jag honom. Men alldeles sjöblöt i svett var jag efteråt och somnade gott efter att jag kom hem! :p

 

Direktlänk till bilden: http://www8.idrottonline.se/SundsvallsFK-Ridsport/Ridskolan/Varahastar/Varahastar/Rocky/


Saftiga Glutenfria Scones!

Jag vet att för många år sen så hade jag ett fantastikt recept på Glutenfria scones som jag älskade massvis och gjorde dom så ofta som jag kunde.
 
Nu idag är jag utan det receptet och mina scones blir aldrig lika bra som då! 
Så efter att ha testat massa olika recept fram och tillbaka så hittade jag till slut ett recept på internet som jag lånade mig utav av, men jag ändrade lite på det! :)
 
Dom smakade gudomligt och var riktigt saftiga!
 
Ingridienser:
2 dl mjölk
100 g smör
6-7½ dl Glutenfritt Finaxmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Så här gör du:
1.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
 
2. Dela smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
 
3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
 
4. Dela degen i 2-4 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Extra: Om du vill kan du blanda ner riven mozzarella i degen i samma minut du häller ner mjölken. Smaken blir fantastikt och kombon är kanongott!

 
Ogräddad Scones!
 
Färdiggräddad Scones!
 
Perfekt tillagade!
 
Receptet hittade jag HÄR
 
Smaklig måltid!

Glutenfri Vit kladdkaka!

Ingridienser:
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Glutenfritt Finaxmjöl
 
Garnering:
Puddra florsocker över då kakan kalnat eller strö på kokos innan du ställer in kakan i ugnen!
 
Så här gör du:
1. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt poröst. Jag tycker poröst är då det är alldeles vitt.
 
2. Smält smöret, rör ut chokladen i det smällta smöret. Töm sen långsamt ner det i äggsocker blandningen och rör om ordentligt.

3. Rör ner mjölet långsamt, ta gärna 1 dl i taget!
 
4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.

5. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.

Servera gärna med färska bär, Hallon, jordgubbar, blåbär eller vilket bär som tilltalar dig mest!
 
Receptet kommer HÄR ifrån.
 
Smaklig måltid!

Andra ridlektionen!

Igår hade jag min andra ridlektion och får jag säga det själv så gick det mycket bättre då jag fick arbeta lite mer med en häst som lyssnade på skänklarna mina.
Jag skulle rida en häst som heter Shagvile eller Smurfen som han kallades, men då en annan tjej hellre ville rida honom istället för hästen Wera så bytte jag gladligen med henne.

Wera är en toppen häst för mig, pigg på alla vis och lyssnade jätte bra på skänklarna. Enda som inte varken hon eller jag lyckades bra med var skänkelvikningarna (under mina 12 år har jag inte helt lärt mig hur man gör en skänkelvikning, he-he-he) och sen har jag inte galopperat på över 6 års tid så min galopp var sämst.
 
Elena G som igårkväll var min ridlärare pratade med mig efter lektionen och frågade vad jag tyckte. Jag sa som det var att jag hade noll koll på skänkelvikningarna eller galoppen så det måste jag öva mer på, annars kändes ridlektionen super.
 
Stort + på det hela, jag hade bara en minimal smärta då jag satt i bilen på vägen hem. Nu idag, 0 smärta och ingen träningsvärk alls. Kändes ändå som en super topp ridlektion! :D
 
 
 
Länk till bilden: Wera

Lite i ordning!

Har nu fått lite ordning på min nya header och nya design som jag lagt upp, fortfarande ska massa nya saker ändrast och jag måste tacka Kim så Jätte mycket som hjälpt mig då allt bara gick åt skogen! 
Du är guld värd sötaste <3 
 
Tills vidare ska vi se vad mer jag kan tänkas göra med designen, om den ska få förbli grå eller om jag ändrar den till svart, vi får se. Designen är bara tillfällig så jag kommer förr eller senare fixa till en ny och mer fräshare! :p
 
 
Köpte hem en Aloe Vera igår (Som kattungen Iris så klart välte ner idag -.-) <3

Under uppbyggnad!

Bloggen är under Stor uppbyggnad så den kommer se helt sjuk ut den senaste tiden tills jag fått ordning på allt!

Glutenfria Mockarutor!

Ingridienser: 
150 gram smör eller margarin
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk eller vatten
3,5 dl Glutenfritt mjöl

Glasyr
100 gram margarin
6 msk kaffe
2 msk kakao
6 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker

Garnering
1,5 dl kokosflingor

Gör så här:

1.
Smält smöret/margarinet och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

4. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

5. Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.

7. Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

8. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

9. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

 
 Receptet hittar du HÄR jag har bara gjort om det med Glutenfritt Finas mjöl.