God Jul!

God Jul på er alla!
 
Kommer ni fira med nära och kära här i julen tidpunkt med god mat, Kalle Anka och massvis med annat skoj! Hoppas eran jul blir minst lika rolig som min kommer bli!
 

Currysås!

Currysås

2 portioner currysås

Ingredienser

  • 2 msk smör/margarin
  • 1 hönsbuljong tärning
  • (alt. 1 msk kycklingfond)
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • ca 2 tsk curry
  • ev. maizena till redning

Instruktioner

  1. Fräs smör och curry i en kastrull.
  2. Ha i buljongen/fonden och häll i mjölken+grädden. Låt currysåsen småputtra och red ev. med maizena för önskad konsistens.
  3. För starkare smak ha i lite mer curry.

Julklappar till alla!

Älskar att slå in julklappar så igår passade jag på. I år vart det mindre julklappar från mig, men jag tycker att vi syskon börjar bli vuxna nu så det är inte mycket vi önskar oss från varandra så ibland får ett litet paket bli en stor gärning och lycka ist! :)
 
 
Inte nog med det verkar det som jag fortsätter får utslag, detta är inget ag har nämnt i bloggen men det har börjar uppstå massa utslag på fingrarna/händerna och sen på andra delar av kroppen som irriterar mig. Vårdcentraöen gör inget eftersom de inte vet vad de är så jag har slutat brytt mig för ett tag. Bara vänta och se om de lugnar ner sig efter en stund!
Får fortsätta smörja med Eloconen som snart är slut.

Julstök och massa julbak!

Nu har man fått hem datorn igen men detta kanske bara är en tidfråga innan datorn iaf kanske måste skickas in på lagning.
Har vart utan dator i snart 1 månad och allt som behövdes göra var att omprogramera datorn så skulle den funka sen, men som sagt, detta är bara en tidfråga.
 
Under tiden kan jag säga att jag knappt jobbat något, men jag har fått ställt till med massa julstök hemme här och hos mamma. Hos mig är julen redan här och jag försöker hela tiden komma på något som jag kan göra för att få in julen ännu mer hos mig. Blir att köpa mer tomtar och allt vad det heter inför julen.
 
Jag har äntligen fått ren min ugn. Tog mig bara 24 timmar att få ren den och denna gången ansträngde jag mig till tusen för att få ren den och nu är den äntligen ren! Har även stått och skrubbat gallret i bara 1 timme med stålull, ush och bläää!
Badrummet är skurat och klart, halva köket är färdigt och golverna är kvar att köra igång med sugen och blötas ner, hehe.
 
Här kommer iaf lite bilder som ni missat. Detta är mobilbilder.
 
Denna gången rustade jag och syrran upp oss med att köpa MASSVIS med chocklad så det skulle räcka och bli över.
 
Längst upp: Kardemummatryfflar, Snöbollar och Skumtomtefudge. Och det som inte finns med på bild ännu är snickersrutor och chokladkola!
 
Katterna och jag sov hos mamma från den 2 Dec till den 6 Dec eftersom jag inte orkade gå hem och stannade hellre över så katterna kunde få utnytja mamma och pappas stora lägenhet på och sen dessutom träffa Lissie och Aca.
 
Förra året lärde pappa mig att grava lax på hans sätt och nu i år så gravade jag igen och det luktar fantastiakt. Hoppas det smakar lika gott som det luktar! :p
 
Jag bakar kakor. Tog mig 1 ½ timme att baka 2 sorters kakor. Hallongrottor och Chockladsnittar!

Error!

Min dator är i en protest streijk så jag är datalös för tillfälle.... men återkommer så fort jag kan då min dator är återigen igång. För tillfälle så skriver jag frå mammas dator xD
 
Ja jag spelar howrse och har gjort det i 2 års tid med stort nöje! :p