Glutenfria Mazariner!

Det årliga baket för Glutenfria Mazariner är igång och för er som inte vet det så är detta ett recept jag följt efter min farmor (må hon vila i frid) men som jag med åren modifierat helt själv och har sen alltid följt under alla de åren då det är dags att baka igen inför julen!

Jag kommer ihåg den dagen jag för första gången fick smaka Mazariner, det var en lyckostund utav dess like. Att se min farmor le när jag tog min första tugga och bli helt lyrisk över den fantastiska goda madelsmaken tillsammans med bittermandel. Det ögonblicket, att se min farmor le, kommer jag aldrig glömma och redan då var jag ändå i vuxen ålder. Min farmor var min största förebild genom tiderna, min bästa kompis, hon betydde mycket för mig och gör än idag.
Att baka något så här speciellt inför Julen gör julen väldigt speciell. Även fast hon inte är med oss här idag, är hon med oss hela tiden ♥
 
Vill du göra Glutenfria Mazariner, Klicka HÄR för att komma år receptet! 
 
 

Glutenfria Pepparkakor!

Här kommer ett recept jag aldrig visat på bloggen och inte heller lagt upp ett recept om.

Jag sitter faktiskt här nu med mjöliga fingrar när jag skriver detta men detta är mitt recept på Glutenfri pepparkaksdeg.

Notera att denna deg är från baksidan på pepparkakskryddorna du köper i en helt vanlig butik!
 
Ingridienser:
300gr smör1 ½ dl sirap
4dl strösocker
1 påse pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsk bikarbonat
1,3 dl Glutenfritt finaxmjöl (röda paketet)
 
Så här gör du:
1. Koka upp smör, sirap, socker och pepparkakskryddor tillsammans i en kastrull på låg värme tills den är jämn och fin. Precis som på bilden nedan:
 
2. Låt svalna!

3. Tillsätt sen tre ägg, ett i taget eller vispa ihop äggen innan i en kopp/mindre skål och rör ner det lite i taget. 
 
4. Tillsätt mjölet och bikarbonaten. Här kan du ta till armkraft och röra med en slev eller ta till hjälp av en köksmaskin/bakmaskin där du använder en degkrok. Jag valde käksmaskinen eftersom jag förlitar på mig honom, han kan han!

5. Ett tips är att du inte blandar ner allt mjöl direkt i degen utan lämnar lite för utbaket, så degen får mer ön gärna vara lite kladdig. Lite kladdig menas med att det fastnar ganska så rejält på fingarna. Degen ska kännas fast men vara kladdig.
 
6. Ställ degen sen på en kyld plats under natten.

7. Baka ut degen på ett bakbord och tillsätt resten av mjölet. Må hända att du kan behöva mer vid kavlandet så se till att alltid ha extra mjöl.
 
8. Grädda i mitten av ugnen på 200 Grader i 8-10 min och låt pepparkakorna svalna på ett bakgaller.
 
Klart!
 
Smaklig måltid, avnjut pepparkakorna tillsammans med glögg, den kombon är absolut den bästa! :D

Lussebullebak!

Passade på förra veckan att baka lite lussekatter till min bror och mig själv. Eftersom jag inte bor hemma längre och jag vet att jag har föräldrar som inte frivilligt stäler sig och bakar valde jag att baka två satser lussebullar.

Min bror fick egna lussebullar som nu finns hemma i frysen hos mina föräldrar och jag har mina egna. Varsågod brorsan, jag hoppas du är nöjd nu! ;p

Receptet på mina lussebullar hittar du HÄR <---
 
 
 
 
Första plåten ser alltid så himla rolig ut när den kommer ut från ugnen, haha :D