Arbetsdag nr. 2!

Arbetspass nummer två avklarat sen några timmar tillbaka och jag fick träffa kollegor jag inte sett på över ett år och de gav mig kramar, ett fins välkomnade för mig. Blir lite varm i hjärtat att se att de är glada att jag är tillbaka :')
 
Jag gjorde inget speciellt idag mer än satt vak i ca en timme innan en anhörig dök upp och tog över. Sen satt jag nog mest ner. Hjälpte en patient också men inte så där irrelevant att behöva nämna direkt. Jag är nöjd med min dag och nu börjas det med 2 dagar ledigt innan det är på igen på måndag! (y)
 
Även fast jag inte är en riktigt sommarperson så ser jag fram emot att se gröna träd och en varm dag :O
Jag är säkert på väg att få feber, haha!

Woop woop!

Det gick jätte bra att jobba igår och det var skönt att komma tillbaka på jobbet.

Jag jobbar för en gång skull på ett schema nu och jag hjälper till med lite lättare arbetsuppgifter så som hjälpa till att duka, förbereda smörgåsar, saft servera lunchen och sen mata så klart. Efteråt så ska det dukas av och fika ska serveras till dom samt när de är färdiga och skingras från bordet (vilket de gör själva) så torkar jag borden. Strax efter det hjälper jag till i köket om det behövs, så som plocka i och ur disk.

Tråkiga är bara att behöva tacka nej till att ta hand om de äldre, iaf när det förekommer tyngre lyft för det är en del som sitter i rullstol som dessutom kräver liter mer hjälp. Arbetplatser som dessa har alltid hjälper, men oavsett om jag använder som rätt så blir det en påfrstning på den nyopereade höften så jag får vackert tacka nej, jag är bara där för att avlasta personalen med småplock som sagt, men för övrigt gick det jätte bra och jag var på strålade humör när jag kom hem.
Trött men glad, höll mig vaken tills det var dags att sova, haha :p
 
Fotograferade en snabb bild på vägen hem från jobbet.
 

Dags att börja jobba!

Så sant som rubriken säger!

Efter att ha spenderat min tid hemma efter höftoperationen (9 Oktober 2015) är det dags att kavla upp ärmarna och bege sig till jobbet.
Jag ska återgå till samma jobb som innan bara att jag fått arbetsuppgifter som är mer anpassat efter mig. Vilket är: Inga tunga lyft, inte för mycket gå, sitta eller stå stilla för länge.
Jag kommer jobba 3 dagar i veckan 3 timmar, alltså mellan 11-13. Ja jag ska bara jobba 25% i en månad först och se hur det går. Sen är det dags för ett nytt möte med Chefen och mina kontaktpersoner på Resursteamet om hur det gått, om vi ska höja till 50% eller stanna kvar på 25% :)
Detta kommer bli så awesome och jag ser så fram emot att få jobba och hälsa på alla kollegor och alla de äldre människorna.
Mycket lät ju ska ha ändras på 1 år och 4 månader oO

Läskigt?
Eh kanske en aning? Men det lär nog gå bra :D
Bonus på detta är att jag får promenera till och hem från jobbet och dessutom  utan att få ont. Livet är underbart ♥
 
 

Blåsljud på hjärtat - HCM!


Då var vi hemma med en orakad katt.

Kom så klart lite för tidigt till veterinären men vi kunde lämna honom där för att äta lunch under tiden och sen återkomma tillbaka för att hjälp till med rakningen.

Visade sig sen, när de ringer upp mig då jag och mamma åker tillbaka till veterinär huset, att Dooleys hade ett litet blåsljud på hjärtat som både hans veterinär och en annan hörde och de vågade inte ge honom lugnande då de inte visste vad för blåsljud det var.
Det fick bli en ny ombokad tid till den 13 mars då får vi träffa en hjärtspecialist som skulle röntga hans hjärta 😞

Varför ska all otur med katterna alltid drabba mig? 💔

För er som kanske undrar vad Blåsljud på Hjärtat är eller  Hypertrofisk Kardiomyopati, förkortat HCM är för något så är det:
HCM (hypertrofisk kardiomyopatiär en ärftlig sjukdom som leder till förändringar av strukturen i och tjockleken på hjärtväggarna. Sjukdomen kan leda till vänstersidig hjärtsvikt, blodproppar eller plötslig död. HCM är den vanligaste hjärtsjukdomen på katt. Sjukdomen är progressiv och finns inte där när katten är nyfödd. Hur tidigt symptomen utvecklas varierar avsevärt. Det finns inget botemedel mot sjukdomen.