Glutenfria tunnpannkakor!

Detta är första gången på fem år som jag gör tunnpannkakor och jag trodde det skulle bli kaos och pannkaka av alltihop, men det blev det inte!
Ibland har jag väl bara tur? Haha
 
Detta ger 10 pannkakor för 2-3 personer (beror lite på hur många pannkakor ni får i er!)

3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ msk strösocker
5-6 dl mjölk
3 dl Finax mjöl (röda paketet)

Kläck äggen i en bunke, tillsätt salt, strösocker och vaniljsocker och rör om tills det är väl blandat. 
I äggsmeten, tillsätt 1 ½ dl mjöl och vispa runt tills klumparna är borta. 
I med 3 dl mjölk och rör runt tills klumparna är helt borta, tillsätt sen resten av mjölken och mjölet. Vispa ännu en gång tills klumparna försvinner. 
Smeten ska vara tunn, men det ska vara ett motstånd i smeten!

Värm på en panna med smör, låg smöret smälta helt och få en vacker brun färg. Klicka ut smeten sen i pannan... antar att ni sen vet hur ni ska göra för att få tunna pannkakor ;)

Ät pannkakorna tillsammans med strösocker, sylt och grädde eller varför inte en härlig och krämig vaniljglass?

BONUS: När pannkakorna har svalnat så får du ett extra smarrigt tips av mig. Skär upp 2-3 pannkakor i små bitar och lägg ner pannkakorna i en panna med smör och strösocker. Starta plattan och värm bitarna med pannkakor tills sockret har smällt.
Här har du en fantastisk god efterrätt eller bara en god rätt om sötsuget knackar på!
Jag kan lova er, detta är skitgott!

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo