Då var det snart dags!

Jaha då var datumet satt för min operation. Tror jag inte har nämnt vad jag ska göra för något innan här i bloggen men får hålla det hemligt eftersom detta är privat för mig. Många IRL vet nog redan om vad som kommer att ske så!
 
Iaf så vart jag inte så glad att inse att jag ska vara där 07.20 på sjukhuset och då vill de även att jag ska vara inne 30 minuter innan avsatt tid!... och jag ska även då kliva upp 3 timmar innan också på grund av personliga skäl så den där dagen kommer kännas LÅÅÅÅNG!
 

Suck!

Som sagt som det var sagt! Lukas har världens SÄMSTA bordsskick! xD

Mobilbilder!

Här kommer lite mobilbilder som jag missat att lägga upp här! :)
 
Var på middag hos Syrran i lördags, 16/2, och då gjorde vi Tapas till middag (bilder på det kommer sen) och till efterätt var det Chokladcupcake med Vaniljsmörkräm.
 
Jag börjar undra över vem Lukas har fått sitt dåliga Bordskick ifrån! För den är hemsk!
 
En aning suddig mobilbild på en gosig Lukas som just nu ser så himla söt ut <3
 
Och sen en samling gosbild på grabbarna bus <3

Piffa upp lite gran!

Städade ju igår hemma hos mig så idag piffade jag upp det lite snyggt i mitt köksfönster! <3
 
Mobilbild
 

Jag borde verkligen försöka komma igång med att fotografera med min Canon men så länge som jag inte har Photoshop (igen!) så får ni nöja er med mobilbilder! :p

Semlor!

Här kommer mitt recept på Glutenfria Semlor!
 
Ingredienser:
50 g Jäst
250 g Smör
5 dl Mjölk
2 dl Strösocker
1 ägg
250 g Kesella Naturell
1 msk kardemummastjärnor
Glutenfritt Finaxmjöl
 
Ugnen på 225 grader
 
Så här gör du:

1:
Smula ner jästen i en bunke, gärna så smått som du kan!
 
2: Smält smöret i en kastrull på svag värme så den långsamt värms upp och inte smälter allt för fort ner, det kan börja skvätta över spisen och det är inte skönt att få varmt smör på sig.
När smöret är smält så tillsätter du mjölken, se till att mjölk och smörblandningen är är fingervarmt.
 
3: Till sätt en liten skvätt av smör och mjölkbladningen i jästen och rör runt (eller starta bakmaskinen på låg värme) tills jästen är smält! Tillsätt sen resten av mjölken.
 
4: I med kardemumman, krossade eller hela, socker, ägg och Kesellan och låt det röras om tills det blir slät.
 
5: Tillsätt mjölet sen. Jag har inge mått i hur mycket mjöl jag tillsätter MEN men tips är att tillsätta lite i taget tills degen börjar anta form. Degen får mer än gärna inte bli helt fast utan lämna degen gärna kladdig och tillsätt mera mjöl sen till utbakningen.
Låt degen sen jäsa på ett varmt ställe i 1 timme.
 
6: Arbeta in mer mjöl i degen tills den blir fast och fin, var försiktigt så du inte tillsätter för mycket mjöl eftersom bullarna mycket lätt kan bli för torra och hårda.
Dela sen upp degen i normalstora bollar, rulla till dem och lägg dem på formen och låt dem jäsa yttligare 30 minuter.
 
7: Pensla på bullarna med ett ihop vispat ägg och in i ugnen. Bullarna är klara då de fått en gyllenbrun färg på ytan.
Ta fram dem och ställ dem på en plåt där de får svalna av.
 
Hoppas dina semlor smakar bra med mandelmassa och grädde <3
 


Bananpaj!

Bakade två stycken minibanapajer idag som jag tänkte senare smaka, tydligen så ska den smaka som friterade bananer så låt hoppas det! Gör den det så slipper jag helt klart fritera själv!
Så därför delar jag med mig av receptet från en annan blogg som jag hittade receptet på!
 
2-4 bananer, (gröngula)
1 ½ dl socker
1 ½ dl Finax mjöl, röda paketet!
100 g smör
3 msk sirap
Ugnstemperatur: 225 grader
 
Gör så här: Smörj en pajform. Skiva bananerna och lägg dom i formen. Blanda ihop resterande ingredienser och klicka ut över bananerna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills pajen blivit gyllene. Servera med vaniljglass.
 
 
Källa: http://vardagssysslor.blogspot.se/2010/04/sotaste-bananpajen.html

Breaking Dawn part 2!

Beställde hem Breaking Dawn part 2 idag, eller snarare bokade den hem till mig för 179 kr så snart har jag den hos mig och då är hela min samling komplett! :D
 

Leva med saknaden av någon speciell!

Ush, det är hemskt att tänka att snart är det 1 år sen som jag lade mitt egna beslut att låta Malin somna in och än idag är det svårt att tänka att jag aldrig mer få se henne mer än att titta på alla de fina bilderna jag har som lyser upp minnet och glädjen av henne.
 
Trots att jag har mina två tokiga pojkar här hemma som kommer Malin alltid vara den som saknas i min vardag, någon som var min och ingen annans. Malin var min och enligt henne själv så ägde hon mig och ingen annan. Ett sätt att så att säga att hon var Mattes kisse och ingen annans.
 
Som att lyssna på en speciell låt och sen påminnas av henne gör saken aldrig lättare heller, utan det för med sig att jag oftast gråter och kan inte sluta eftersom jag tänker på henne varje dag, menar då var eviga dag. Hon försvinner inte det minsta ur tankarna på mig och jag får i tron att hon heller aldrig kommer göra det heller. Hennes speciella plats i mitt hjärta var tomt då hon tog sitt sista andetag men den fylldes igen snabbt då musikvideon och alla dessa finna bilder efter henne fortfarande finns kvar hos mig <3
 
Suck Malin, mitt hjärta saknar dig <3