Avatar!!

Hej Hej!

Nu var det länge sen sist jag skrev för att skriva och inte skriva för att lägga in en onesot novell.
Haha ni fattar nog vad rubriken handlar om xD


III äntligen är filmen min :D

Skulle egentligen idag åkt in till Elgiganten idag då de hade extra pris för 99 kr men då inte min mamma ville ge mig skjuts dit så fick det vara, jag visste ju att den skulle säljas på ica. Inte för samma pris som Elgiganten hade men det fick duga iaf :D
Nu är den min!!

Nice nice nice!!!

Hm... alltså, stanna uppe och se filmen, lägga sig sent och vara astrött när man jobbar? Eller se den i morgon, lägga sig tidigt och vara pigg när man kliver upp i morgon?

Oj då :s :o

Tjingaling Tjingaling <3

Spill inga tårar för mig [Oneshot]

Min värld borde ha vart svart, men den var allt för ljus. Ett starkt ljus dessutom. Kanske solen? Ingen aning! Och vore jag död nu så borde jag inte känna något, döden ska inte göra ont, men den gjorde den. Ont som in i helvete!
Det känns som att det var det starka ljuset som orsakade hemska plågprna i min kropp. Har man en gång vart med om att bli knivskuren eller skjuten med en pistol kanske dessa skulle förståt sig på smärtan. Jag kunde inte det. Min bröstkorg åkte upp och ner av ansträngning. Min andning var häftigare än någonsin och att försöka andas normalt, var tekninskt omöjligt.
Jag kunde inte tänka klart för all denna smärta som kom från bröstkorgen gjorde så ont att jag kände mig väldigt yr och spyfärdig. Men inget kom upp. Röster hörde jag också. Jag kanske hallucinerade?

Någon rörde vid mitt ansikte väldigt ömt och varsamt. Jag kunde ingenting se, ljuset reflekterades mot Dem som pysslade med mig, dem vart lika vit som ljuset. Jag kanske vart omhändertagen av änglar?
Nej, änglar skulle nog vara med varsamare med mig, dessa försökte vara varsam men deras sätt att hantera mig fick ljudet av min röst att skrika ut om den hemska smärtan jag kände bara de rörde vid mig. Allt vart bara värre.
Smärtan började tillta lite och något lugnt kom in över mig. Min blick klarnade lite och jag kunde se väldigt svaga konturer som rörde vid mig. Ett ansikte, väldigt suddigt och omöjligt att känna igen, men som viskade mitt namn lågt.
"Lina?" Jag ville svara, men jag kunde inte då något höll mig tillbaka, som om min röst svek mig. Jag kände inte längre smärtan för den långsamt domnade bort. Någon hade botat min smärta, för min värld började bli svart. Den fina ängel som viskat mitt namn övergick från att bara vara en grå suddig kontur vart nu nästan helt svart. Jag kunde skymta ett ansikte som inte var igenkänligt. Innan min värld tunnades ut kunde jag höra en mörk röst säga: "Nu måste Lina sköta resten själv..." allt vart svar.

De gråa dimmorna jagade mig och slöt sig sakta runt mig som i en ring. Dem ville ha mig fast, som om jag gjort någon riktigt arg, någon som ville mig ont. Dimman gillade inte att jag undslapp fällan som den hade gillrat för bara mig. Jag sprang eller försökte springa men något tog emot. Som om luften gick ur mig helt och den svidande smärtan var tillbaka igen. Jag kunde inte öppna ögonen för att ta mig ur min skräckdröm. Jag trodde jag var död då den nästan helt slutit sig om mig men död var jag inte, eller?
Har jag hamnat i helvete kanske? Där borde all denna smärta komma ifrån, allt de onda var åter tillbaka, men inget ljus kunde jag se. Vad det är än som händer med mig, ville jag bara vakna upp och inte se detta mer, jag ville se hur livet efter döden kunde se ut. Jag vill se min familj fortsätta vidare utan mig. Jag skulle ha det mycket bättre än vad jag har nu. Att finnas i helvete för något ont jag inte gjort kändes helt fel. Jag sprang allt vad jag kunde, men benen fortsatte att stå helt stilla under mig. Eller dem ben jag trodde jag hade fanns inte där. Dem fanns långt ner under den gråa tjocka dimman som nu hade slutit sig helt om mig och den gjorde att jag fick uppleva en skräckupplevelse jag aldrig vart med om. Tills ett ljus från ovan, sopade bort den grå dimman och lyfte mig upp mot de ljusa skenet.

Någon smekte sakta mina panna, någon med väldigt mjuka händer. Det fick mig att försöka le för jag kände bara till en ända person som kunde vara så varsam. Jag försökte öppna ögonen men dem valde att strängt hålla sig stängda. Det var ingen mening med att försöka bända upp dem med vilja, jag skulle nog bara tröttna ut mig själv. Konstigt nog vart jag väldigt trött men glad på samma gång. Jag visste att nu skulle det ske, ögonblicket jag väntat på och hoppades på att få slipa lida mer i denna värld. Handen som fortsatte strycka min panna och sen min kind, gav mig äntligen viljan att öppna mina ögon. Först så var konturen svart, men övergick ganska så snart till gråtonig kontur innan den sakta vart någonting att titta på.

Att se hans ansikte igen kändes skönt, men tragiskt att han av alla skulle vara det sista jag såg. Han stod halft uppe i sjuksängen med halvdränkta ögon som var röda av tårar. Men trots det log Kaspers ansikte mot mig.
"Hej" log han. Jag vet inte om jag log, men jag slöt ögonen och kände hur mungiporna sakta vandrade upp en bit.
"Hej" harklade jag ur mig. Kändes som om jag glömt bort hur man pratar. Kasper sa inge mer utan hans öma smekningar fortsatte.
"Jag vill inte fråga hur du mår för doktorn var här och gav dig lite mer morfin så du inte skulle behöva känna smärtan nåot mer" han harklade till sig innan hans röst snörde ihop sig. Hans smekningar mot min kind slutade och nu låg han nästan över mig och grät. Jag förstod inte att jag kunde vara så saknad. Efter allt jag har vart med om och gått igenom, är han den som alltid velat vara hos mig?
I min ensamhet har jag bara tänkt på mig själv och har inte alls tänkt på alla de fina människorna som finns runt mig som stöttat mig. Nu låg jag här i sjukhussängen med Kasper, min kära storebror, över mig och ingenting kunde han eller jag göra, inte ens hundra sköterskor eller doktorer kunde hjälpa mig längre. Jag var nu på gränsen mellan två riken. En för de levande och en för de avlidna. Jag låg nu till gränsen för det döda, ingen kunde rädda mig längre för min tid var nu kommen.

17 år hade jag levt mitt liv osh nu skulle den sluta så här tvärt. Min bror är den som stöttat mig och jag har lovat att lägga in ett gott ord för honom då jag skulle inta den nya platsen jag skulle till. Kanske låter dom honom komma lindrigt undan, snabbt och enkelt ska det vara.
"Ingen fara!" Sa jag lågt till honom och strök hans blonda hår med min hand. Trots att det var ansträngande att lyfta den ville jag ge honom känslan av att jag har rört honom. Kasper kollade upp från täcket. Hans ögon var svullna av tårar. Jag log. "Jag kommer bli väl omhändertagen på den andra sidan. Jag är inte rädd så spill inga tårar för mig" fortsatte jag vidare i en lugn melodisk röst, trots att den lät svag för mina egna öron.

Min kära bror nickade. Jag slöt ögonen en gång till innan jag öppnade dem. Mitt ansikte log, smärtan var tillbaka igen men denna gången försvann den allt för snabbt och det sista jag såg innan min värld smältes samman, var min storebror Kaspers leende ögon. Cancern vann denna gången.


Helg igen!

Hej Hej!

Nu är det äntligen skönt med helg. Iaf för mig. Har jobbat sex dagar denna veckan och är nu snart klar. Skall bara utfodra hästarna sen så är man klar för dagen.
Jag har inga andra sådana planer för helgen annars. Skall väl bara sitta hemma med min så kära dator och alla dem jag vill prata med. Har funderat även på att försöka skriva på en ny Oneshot Novell som jag har funderat på. Än ingen rubrik då jag oftast kommer på dem då jag skrivit klart.

Iaf blev jag väldigt glad då så många av er gillade min senaste oneshot novell "En liten björk står i mitten". Jag fick inte kommentarerna här på bloggen utan på andra ställen så jag håller mig hårt vid dem om vad ni ansåg om den. Det gör mig lyckig med för nu känner jag mig sugen på att skriva mer. Nog snart iaf.

Iaf nu måste jag få säga: "Tiden går fort då man har roligt" och det gör de ju med för de måste ni alla väl hålla med om? Jag sitter här nu hemma, på mitt rum, och tänker på hur jag haft det under mina två månader på Wolmsta hos Ulf Olhssom. För det första, då jag kom var jag blyg och visste inte mycket, var rädd för en del av hästarna (var ju länge sen jag höll på med hästar över huvudtaget) och fick alltid hålla på med de lite mer "snälla" hästarna.
Nu idag! Då tar jag hand om vilken häst som helst (har ju bara en som, jag inte hållit på med ännu) och jag bryr mig inte vilket som. Jag visar vem som betämmer och gör en del omöjliga och farliga saker som man inte skall göra x) Ops på dig Emma (a)

Fast dem sakerna behöver vi inte snacka om hoppas jag. Är ni nyfiken får ni kommentera (Hehe).
Förutom det så har jag bara fem dagar kvar av min praktik och har inte fått kört än. Jag hoppas till veckam att de kanske låter mig få köra The Black Boy eller Gideon Star ;)

Tja de var väl en del det där. Bara för att göra de trevligare. Bjuder jag på en söt bild <3


Tjing Tjing <3

Det värsta som kunde ske!

Det kommer inte finnas någon rolig början över huvudtaget med att skriva något som "Hej hej!" När detta inte är så kul att skriva om.

Fick veta nu idag runt halv sex tiden att farmor har åkt på cancer. En elakartad en med så den är väldigt dödlig. Hon har mått illa ett tag nu och vi fått reda på att det är Astma bland annat. Mamma och jag trodde det var kol då hon flera ggr från förra veckan fick åka in för att tömma den ena lungan på vatten.
Nu idag eller i helgen så gjorde de cellblodprover och det kom fram till att något inte stod rätt till med cellerna och det visade sig att hon hade en elakartad cancer.

Vart? Det visste det inte men de skulle ta reda på det så snabbt som möjligt. För mig tog det flera timmar innan jag äntligen förstod att farmor min hade cancer och hur står är den % på att hon kommer kanske gå med på cellgifter eller att låta sig inte alls strålas av sådant?

Jag mår så jävla illa och gråter ibland ensam då jag tänker på det. Fan hon är bara 72 år och har så mnga år kvar att leva. Jag vill tänka possitivt men allt jag ser är bara det negativa att hon kanske inte kommer finnas innan sommaren och hennes så underbara hus och trädgård kommer stå tom. Alla glada minnen kommer finnas men hon kommer inte synas som en stark personlighet i dem längre. Hon kommer synas svagt då hennes liv har passerat gränsen.

Jag hatar tänka så, men försöker tänka framåt.
Det blir att besöka henne på Onsdag och skulle det vara så att besöks tiden slutar tidigt (kanske långt innan jag slutat) tar jag möjligtvis ledig, eller jobbar en del timmar för att sen ta ledigt för att få träffa henne.

Jag känner på mig att jag kommer inte klara av att se henne ligga där, svag! Jag hoppas HOPPAS att hon kommer övervinna cancern. Jag vill se henne finnas hos mig i flera år till framåt!

Lämna mig inte än farmor! <3


Nu har det hänt igen!

Hej hej!


Jag lovade er att återvända för att tala om hur det går för min farmor. Jag skulle ha åkt ditt igår men de vart tyvärr ändrade planer för åter igen åkte hon för att tömmas på vatten. Och denna gången fattade de äntligen att hon måste stanna över och INTE åka hem då hon hela tiden har fått åkt in.
Jag blir så jävla förbannad på dessa jävla sjukhus i Sundsvall, lika så dessa idiotiska vårdcentral.

Är du inte från Sundsvall och fattar inte vad jag menar och kanske tycker jag går för långt så är det helt fel. Sjukhusen och vårdcentralen här arbetar för att få pengar, men de arbetar inte så som de skall för är du sjuk! Välj Uppsala sjukhus istället där de kan kolla er ORDENTLIGT. här gör dem en snabbkoll sen får du åka hem med att antingen komma tillbaka om några dagar, eller så skriver de ut recept på något som skall hjälpa för att de säger att du har "det". Dessa djukhus drar förhastade slutsatser och sätter något som kan vara lik på den sypmtomen om du försöker förklara vad som är felet.

Fan jävla sjukhus. Min farmor har åkt in tre ggr denna veckan och nu INSÅG dem att hon skulle ligga inne på en lugnavdelning så de kan ha koll på henne -.-

Jag blir så jävla förbannad på sådant här att jag fårgås av ilska. Jag hoppas de fan bli bättre, om inte skall de få höra en stämning från hela min släkt!

Tjingaling <3

En liten björk står i mitten [Oneshot]

Ögonen tårades då de orden slapp ut ur din mun. Munnen hans var hårt stängd efter att dem bara sluppit ut och nu stod du där som ett fån och verkade inte ha så mycket mer att säga.
"Varför? Är det något fel jag har gjort?" Han skakade energiskt på huvudet så de bruna håret skakades om.

"Nej, jag vet inte vad det är men det känns inte rätt med dig. Jag är nog inte redo för detta ännu." Landskapet omkring oss passades sig inte in där vi stod. En grusgång genom en lite området med lägenheten runt omkring oss. En parkering fanns bakom honom där hans röda nissan stod. En ynka liten björk med våra initaler och inringat i ett hjärta. Den första platsen vi alltid träffades på för att sen sitta i gräset, hålla om varandra, se in i varandras ögon och bara vara tysta. Bara våran andningar kunde vi höra.
Nu stod han här framför mig och sa att det var över. Vi skulle inte vara vi mer. Vi skulle gå åt varsina vägar och nog aldrig ses mer. Jag hade inte erfarenhet nog av att fortsätta vara vän med mina ex. Jag var den som försökte vara vän, det är dem som alltid inte försöker fast det är dem som talar om hur gärna de vill fortätta vara vän med mig.
"Jag förstår fortfarande inte. Jag måste ha gjort något som fått dig att ändra åsikt bara så där" jag knäppte med mitt finger på slutet av min mening. Min älskling, eller så kallade, stod med händerna i de svarta stuprörs jeansbyxorna och gungade fram och tillbaka. Han fina bruna vårjacka satt perfekt till hans kropp och passade utmärkt till hans bruna här och ljusbruna ögon.

"Det är inget som du skall förstå heller. Det är över, bara för dig att inse det." Svarade han tillbaka med en lugn röst. Min därimot började snart hyperventilera.
Han är min drömmars kille och den ända som jag verkligen kunnat lita på till 100%. Också gör han så här mot mig. Jag svalde gråten som trängde upp genom strupen på mig.
"Jag tycker det är något jag har en åsikt om och du måste svara mig vad som är felet!" Kom jag med, försökte få rösten att låta så normalt som möjligt. Han kollade på mig med de ljusbruna ögonen. De sa inget, men jag kunde tydligt se sorgen i hans ögon. Han har vart med om något som han inte vill berätta för mig.
Händerna i hans jeansfickor hamnade nu i jackfickorna. Han skakade på huvudet igen.
"Det är inget att tala om, bara acceptera!" också började han gå till sin röda bil som stod och väntade på parkeringen.

"Du kan inte bara gå ifrån mig. Skall jag famla helt blind utan att få veta svar?" Roapde jag efter honom. Min älskling stannade. Han vände sig inte om mot mig men jag förstod att han suckade då axlarna åkte upp och sen ner. Nu vände han sig om.
"Maria, Av den annlendingen jag bryter upp med dig är för att jag inte känner något för dig, jag trodde du var den rätta men så är inte fallet nu. Jag har lärt känna dig lite och har insett att du inte är något för mig. Vacker, men för ung för min del"
Min ilska blåste upp sig som en nuväckt vulkan.
"Din idiot! Åldern skall aldrig behöva ha en betydelse i ett förhållande fattar du väl! Tror du jag bryr mig om att du är 10 år äldre än mig? Jag har alltid älskar dig för den du är, inte för att du är vältränad, mycket äldre än mig och har ett bländande ansikte som slår ner flickor till marken av hjärtanslust" kom mitt svar fränt mot honom. Axel höjde ett ögonbryn mot min ilska, som om han sett den för första gången.

Vinden blåste sig mellan oss och drog med sig gamla löv som legat i ide under snön. Allt hände som i en slowmotion. Eller som om scenen skulle vara tagen från en gammal cowboy film där de står med händerna i höjd för visa den snabbaste reflexen och döda sin motståndare. Detta var den cowboy filmen nu. Axel hade inge mer att säga. Han ställde sig sidless nu och tittade mot björken där alla våra minnen fanns. Jag kunde inte läsa vad hans ögon sa. De var svåra att läsa från det avståndet vi stod ifrån varandra.
"Jag håller med dig" kom det till slut från honom. Hans vackra röst avbröt tystnaden. "Åldern skall aldrig behöva vara ett hinder i ett förhållande. Kärleken skall alltid ha förträdde för sådant. Men jag kan inte se kärleken längre. Det går inte!" Han höjde upp axlarna och släpte ner dem igen. Han var nära gråten.
Nu kände jag att jag ville omfamna honom med min kärlek. Be om hans ursäkt, säga min ursäkt.
"Jag är inte den du tror att jag är. Jag är inte värt detta livet längre." Viskade han lågt. Jag hörde honom knappt men jag kunde tänka mig orden som mumlades från hans vackra läppar.

"Du får inte säga så!" Skrek jag högt. Jag brydde mig inte om att se hur andra människor i deras vandring runt kvarteret tittade nyfiket på oss. Detta var allvarligt än att bry sig om hur dem alla gick vida omkring runt oss och funderade på om jag skulle ge honom en kraftig smäll över käften. "Du får mig att tro du skall ta ditt liv. Ett liv för en annans utan orsak! Jag vill veta vad som tynger dig och hjälpa dig. Skulle någon annan förstå mer om vad som tynger dig mer än jag? Jag som alltid har funnits där för dig!" Axel vände sina tårögda ögon mot mig. Han hade inga flera ord att ytra sig med. Utan nu vände han sig om, utan att stanna trots att jag skrek efter honom, fortsatte han vidare till bilen, startade den och lämnade parkeringen med endast märken på bilparkeringen efter hans bildäck.

Jag stod ensam kvar vid våran björk med tårar rinnandes ner för kinderna och förstod inte alls varför han, efter 6 års kärlek, valde att säga att nu var det över, bara så där. Helt utan förklaring och helt utan någon mening. Det ända som fanns kvar som ett minne som skulle sen alltid finnas där för hundratals år, var en liten björk, som skulle stå i mitten av allt av de onändliga som hände just runt den. Ensam åt världen utan att behöva känna kärleken. Helt ensam i världen.


[Dikt] Jag skulle inte...

Hej hej!

Här kommer jag med min livs första dikt jag ville skriva. Hoppas ni gillar den, eller inte x)


Jag skulle inte ha stått här och sett på dig - Men det gör jag.

Jag skulle inte ha kommit hit - Jag står här nu.

Jag skulle ha valt en annan väg - Jag kunde inte.

Jag skulle inte ha valt dig - Det gjorde jag i alla fall.

Jag skulle ha sett din ängslan - Jag kunde inte se den.

Jag skulle inte ha bett dig komma - Jag hade ingen annan utväg till det.

Jag skulle ha funderat på det - Jag hade inte tid till det.

Jag inte ha gjort detta - Jag gör det nu.

Jag skulle inte ha sett in i dina sorgsna ögon - Jag fortsätter göra det.

Du av alla människor skulle ha stoppat mig - Det gjorde du inte.

Jag skulle inte ha sett mitt liv slockna - Det gjorde jag.

Tjingaling <3

Minns ni min oneshot novell?

Hej Hej!

Minns ni den där Oneshot novellen: "Sorgen har sina gränser" som jag skrev för ett tag sen. Och att jag nämnde att det är en reality serie som hänt på riktigt. Så nu när hon, denna personen som tröstar, har fått läs min del av det jag skrev av novellen så fick jag nu idag ett svar tillbaka om hur hon tänkte och såg det hela.
Här kommer hennes version:

Detta är till dig Emma min variation av det som hände.. men det är inte så bra skrivet.

Jag gick i korridoren mellan klassrummen, förbi ett rum med datorer som alla nästan var upptagna av elever. Ja tittade in i dörröppningen för att se om en speciell person var där men ja såg inte hon. Så jag frågade en annan som satt vid den datorn som hon brukade sitta vid, om hon hade sett henne. Men den ja frågade sa att hon hade gått för ett tag sen men har inte kommit tillbaka.

Hon hade loggat ut från datorn å allt så troligen så skulle hon inte komma tillbaka på ett tag. Jag gick till ett klassrum där hon oftast brukar vara om hon inte sitter vid datorn. Ja tittade in genom fönstret på dörren men hon var inte där. Jag gick tillbaka hela korridoren å tittade in i alla klassrum men hon fanns ingenstans. Då trodde ja att hon hade gått upp till en lite kiosk å handla godis. Så jag frågade runt om någon hade sett henne gått upp dit men ingen hade de. Jag började bli väldigt orolig.

Jag kände en väldigt konstig känsla när jag sprang runt och letade henne. Tillslut så var de någon som sa att dom hade henne gått in på en toalett i andra änden av korridoren. Jag sprang så fort jag kunde genom hela koridoren fram till toaletten där hon var.

Det var tre stycken toaletter brevid varann och det var bara en som var låst, troligen var hon där. Jag knackade på dörren, inget svar. Jag la örat mot dörren å knackade igen och frågade om hon var där inne. Jag hörde ett snyfftande ljud, jag fick en klump i halsen jag visste inte vad jag skulle göra. Det ända ja visste var att ja ska inte lämna henne där inne själv, ja gör vad som helst för att kunna komma in dit om ja nu skulle förstöra låset.

De får ja ta då bara ja kommer in. Ja knackade igen. Hörde hur låste klickade till och det vart grönt, jag gick in och där satt hon på golvet men ansiktet lutat mot knäna och håret hängndes så det inte fanns en ända liten glipa för att se hur ansiktet såg ut.

Men ja visste att hon grät. Jag satte mig ner på toaletten och låste dörren så ingen mer kunnde komma in. Jag kröp ner på golvet framför henne, la armarna om henne och hon kramade om mig jag lät henne gråta ut medans jag vskade i hennes öra att jag finns där för henne till 110% om inte mer, att hon alltid kan lite på mig ja stöttar henne i allt. Jag kände hur det ledsamma lyftes från henne och över till mig som sedan flöt upp mot taket.

Tjingaling <3


Beställda böcker ikväll!

Hej Hej!

Tredje upptaderringen idag och det är att jag har beställt två böcker idag för sammanlgt 230 kr och dem böckerna är:

CAST, P.C. UTVALD


Och: MEYER, STEPHENIE THE SHORT SECOND LIFE OF BREE TANNER


Och vet ni inte vem denna personen är, rekomenderar jag att ni läser Eclipse/Ljudet av ditt hjärta en gång till, har ni INTE läst boken. LÄS alla FYRA böckerna då så ni fattar vad det är vad jag menar ;)

Tjingaling <3

Aca 3 år!

Hej Hej!

Glömde påminna er om att idag blir en viss katt 3 år idag :D

GRATTIS ACA PÅ DIN 3 ÅRS DAG!!!Tjingaling <3

Jaha ja!

Hej Hej!

Här jobbar man på för fullt att man varken har tid eller orkar skriva på bloggen men nog finns jag gär som den mest levande personen i världen. Jaha ja, nu har de hänt saker som måste diskuteras om. Antar att en del av er är nyfikna på vad som hänt.

För det första så är man åter igen singel. Ja den detaljen vill jag inte gå in på men ni som läser detta vet det nu. Knappt 2 månader höll det. Och en del av er vet ju att jag har svårt att lita på killar så därför känns det ännu mer jobbigt nu att börja om från början helt och hållet. För hur skall jag kunna lita på en kille nu så som jag litade på Johan. Ja nu får vi väl se vad som händer. Just nu är det väl bra, men från den dagen är jag väldigt ledsen och besviken.
Är ju fan tragiskt att man inte fick någon förklaring till varför så just nu famlar man helt blindo!

Sen har de hänt en andra tragiskt sak. Min farmor mår väldigt dåligt just nu så jag har egentligen bara så stor lust att släppa allt som har med jobb att göra och bara vara med henne för att finnas där för henne. Hon åkte in på sjukhuset i Tisdags för hon hade problem med ansingen (doktorna tror hon har astma -.-). Men efter mycket prover kom det fram till att hon hade vatten i ena lungan som de genast satte igång med att ta bort.
De tömde henne på 1 ½ liter vatten från den ena lungan.
Sen bar de av hem. Nu idag så åkte hon in igen och ytligare ½ vatten tömdes från lungan så nu är man extremt orolig för henne. Är ju inte då speciellt trevligt att höra då man jobbar och tappar av på takten.
Iaf så skall jag dit i helgen för att vara hos henne (skulle de hända igen finns ju 112).
Jag hör av mig senare om hur hon mår.

Lite godare saker i livet så har man äntligen skaffat sommarjobb (det var visst inte så sent ;)), vanligtvis är det redan gjort nu att de funnit sommarjobbare men jag fick min genom pappa och skall till sommaren, om 4 veckor, börja jobba i Junibosand. på Junibosand äger pappa, farbror och farmor en kiosk som måste tas hand om. Eftersom nu farmor inte kommer kunna ha ork med att ha hand om den så skall jag göra det.
Jag vet hur allt skall skötas och hur allt skall fixas i ordning.
Så här kommer jag nu får 100 kr/h ;)

Och givetvis skall jag fråga Ulf med om de kan kanske finnas plats att man kan komma och jobba extra om så skulle behövas ;)

Det var väl allt för denna gången :P

Tjingeling <3

TP och Sad thing in the hönshus!

Hej Hej!

Igår åkte jag och min kusin till våran gemensama bästa kompis i Juniskär för att vara med på en spelkväll. Spelet som valdes var TP. Vi var sex stycken som skulle spela det så vi delade upp oss i par.
Min kusin och jag var ett lag.
-"Det passar bra för oss båda, jag är sämst och du är sämre" sade min kusin och jag kunde bara hålla med henne tills spelet startades igång.
Vi började leda först innan vi sen gick om av våran kompis och hennes partner i spelet. Iaf så höll vi på från kanske runt halv åtta tiden till klockan elva på kvällen.

Det slutade iaf med att min kusin och jag vann hela spelet. Och båda hade tillsammans vunnit en och en annan kakbit till TP brickan. Förvånad vart bi och överskade att vi vann. Linnea och hennes kompis kom strax efter oss på en andra placering.

Jag följde givetvis med sen till farmor för att hon skulle på söndagen vilja ha hjälp med att rensa hönshuset. Jag ställde givetvis upp (då min farmor inte mår så bra =/).
På morgonen efter vart det wofflor till frukost och sen vart det en tur till Matfors för att hämta hem sex stora påsar spån så man kunde byta ut åt dem.
Kommer hem, vilar lite innan jag sen beger mig upp bakom huset hos farmor och rensar inne i hönshuset. Ingen trevlig syn jag får se då det ligger en död höna där. Trevligt!

Jag kollade hönan och såg att hon var stenhård och hade kissat på sig. Alltså vart det en hjärtinfarkt. Stackars den. Ocg i morse var det inga problem, alla var goa och glada och ville ha mat då farmor kom upp till dem. Nåja, hon finns på ett trevligare ställe nu.

Haha ack så hönsen vart glada då de fick nytt med spån. Det är verkligen kul att se deras lycka då man gjort så fint åt dem!

Ja men det var väl min helg det. Nu i morgon är det åter igen dags för arbete!

Tjingeling <3

Färgat håret på lillebror!

Hej Hej!


Min lillebror ville färga håret svart och har fått att han skall få göra det. De köpte en svart hårfärg så nu var det gjort. Han passade i det :)Haha det roliga var att ahn trodde att håret var på väg att bli lila x)
Men visst ser de lite lila ut ;)

Jag skall se om de kanske blir lite "modell" bilder på honom sen (a)

Tjing Tjing <3

Födelsedagsbilder!

Hej Hej!

Jag lovade er bilder från då min mamma fyllde år så här kommer det (bara en del av dem då)!Det var dem bilderna det. Fick bara ladda upp en ända bild på mamma så mer bilder på henne ller någon annan vart det inte ;)

Tjing Tjing <3

En riktig sovmorgon!

Hej Hej!

Ni har inte undrat om jag gått och dött hopppas jag? Var ju länge sen jag skrev. Sist lade jag bara in en oneshot novell som jag satt och skrev på. Jag hoppas ni gillade den för jag vart väldigt nöjd med den (trots att jag har både rättat fel och gramatik flera ggr om) .

Men som sagt svaret är Nej, jag har inte dött. Har bara inte orkat sitta vid datorn efter att jag har jobbat för jag har kommit hem. Då jag kommer hem, duschar jag, plockar ut min väska med matlådor och annat och sen lägger mig ner i min brors säng i några minuter för att sen äta middag och åter igen ligga seb i min broders säng. Jag är så grymt trött att jag inte orkar kolla. En del saker kollar jag, men då fixar jag bara det och loggar ut sen.

Jag lägger mig mellan 21.00-21.30 på kvällarna för att sen få sova. Men dock har denna veckan vart jobbigt för jag har haft sömnlösa nätter och sen fått så JÄVLA ont i höften så jag har knappt kunnat gått. Det är så förskräckligt att de skall göra så ont. Inte nog med det gick det inte att ringa till Sjukgymnasten från min mobil så det slutar med att jag inte alls vet hur jag skall göra för att få tag i dem för att boka tid.

Tycker ni det är bra att ta ledigt en halvtimme från jobbet för att få ringa ett samtal som inte skall ta mer än en kvart att prata igenom mitt problem?

Själv har jag inge svar direkt men det känns onödigt då jag vill jobba. Men sammtidigt blir min högra höft ett förhinder för mig då jag skall jobba. För ibland gör det så ont att bara resa sig upp från rasterna att jag sen går så jäkla konstigt. Om ingen har funderat på om man har ett handikapp! Nej skämt åsido, tror jag då inte men någor måste jag kunna göra åt det så man slipper ha ont.

Iaf så har de inte hänt så mycket i veckan förutom att jag har börjat ta hand om en häst på Wolmsta som ingen typ bryr sig om -.-
Suck, Shadow of the Wind heter hon och skall flytta till Norge för att bli avelssto. Men nu är det bara så att hon skulle ha flytta för länge sen och än går hon kvar där och ingen bryr sig om henne. Innan jag tog hand om henne fick hon bara 20 minuter  på morgonen och 20 minuter på eftermiddagen komma ut och gå i en karusell där de bara går runt runt.
Hon fick mat så som hon skall ha det (Hon hade magrat av ganska rejällt då jag började på grund av två tänder i munnen som ruttnat) så hon skulle få tillbaka hullet på kroppen. Och vacker börjar hon äntligen bli. Super fin är hon <3

Nej men iaf så nu fixade jag så hon fick komma ut i en hage hela dagen så hon vart så grymt glad att få komma ut, och oj så pigg hon vart :D
Inte nog med det började hon små gnägga då hon ser mig nu komma så det känns varmt om hjärtat att hästen har funnit ett förtroende till en. Jag älskar henne jätte mycket så det kommer kännas tungt då hon flyttar. Man kan ju hoppas att man hinner träffa de nya ägarna till henne så man kan kanske komma överens om att få se bilder på henne och att de skriver om hur hon har det.
För hon är så gosig och så lugn att hon skulle passa utmärkt som mamma och som ridhäst ;)Här på bilderna ser hon fortfarande väldigt mager ut, men bilderna tog då den 2010-03-09 så det var ett tag sen. Är hon kvar nästa vecka och solen skiner skall jag komma med nya bilder på dem allesammans :P
Dock blir de inga bilder på Pelle då han har flyttat hem (som jag inte nämnt det x)) så resterande av hästarna kommer de komma nya bilder på :P

Tjing Tjing <3

Sorgen har sina gränser [Oneshot]

[Den här novellen är baserad på en verklig händelse men är också ingenting som har med nutiden att göra om vad som hänt innan. Därför den som läser detta skall inte ta illa upp om man vet vilka det handlar om. Jag tänker inte lika mycket på händelsen längre och därför, bara för brist på annat, återupplivar jag den, med en kort novell]


Flickan mitt emot mig tittade på mig rödsprängda ögon av tårar som runnit sen dagen innan. Trots att ögonen hade haft en paus satte dem igång igen bara jag in på skolan. Flickan i spegeln såg inte längre ut att vara den där glada spralliga personen som hon brukade vara. Nu stod hon där mitt emot mig och såg mig i ögonen med en sådan ilska att jag funderade på om hon eller jag skulle slå sönder spegeln på den lilla toaletten.
Toaletten var inte stor. Kanske 2 meter lång och 50 cm bred. Ingen stor alltså. Trots det stod jag här inne och vägrade komma ut. Sårad hade jag blivit av den person som skulle kalla sig min bästa kompis. Det har snart gått tre månader sen det hände och snart skulle i alla fall skolkarriären vara slut. För bara några månader sen hände det ofattbara som jag inte trodde skulle ske. Inte mellan min bästis och honom.

Dem båda förstörde mitt liv. Jag hade lagt de gamla minnet bakom mig från högstadiet och nu var de öppna såren nya igen. Jag mådde illa av bara tanken att behöva stå här och ha ont igen. Heller brydde dem sig inte för dem har aldrig känt denna plåga som jag hade nu.
På min högra sida låg min mobiltelefon på toalettlocket och vibrerade högt. De sökte nu efter mig. Eller i alla fall en av mina vänner sökte mig. Hon är väl den ända som bryr sig om mig och vill se mig glad.
Glad? Hur kan man vara glad i en sådan har situation? Jag skulle aldrig må så bra igen så som jag var förut. Mitt hjärta har slitits mitt itu åter igen och det gör bara ont att tänka på alltesammans.

Jag hatar orden du gav mig innan skoldagen skulle börja. Hur vi båda kommit överens om flera saker som vi tillsammans skulle göra, som bara vart något bortglömt. Du valde att göra det som var helt tvärt emot vad det var vi båda kom överens om.
Mobilen slutade vibrera mot toalettlocket. Nu ringde det inte mer. Jag ställde mig med ryggen mot väggen bredvid handfatet och gled sakta ner tills jag nu satt på golvet med benen halv uppdragna mot mig. Mina armar placerade jag på golvet. Ärren på armarna från en tiden för länge sedan fanns fortfarande kvar, dock väldigt bleka.
Hade jag bara haft någonting vasst nu hade jag skart upp dem ordentligt denna gången så jag kunde känna hur det kändes att vara fri för ett tag. Men något sådant fanns inte. Det skulle bara vara onödigt att slå sönder spegeln för att få rispa upp de gamla såren igen.

Mina ögon tittade upp i taket. Taket var helt vitt, nästan som resten av toaletten. Bara golvet som vek undan från det vita. Någon ful platsmatta som de har lagt till i en ful mörkblåfärg. Runt vägarna var det en ljusblå nyans i kaklet. Jag slöt ögonen för ett ögonblick. Under det ögon blicket så kunde jag se mig själv hänga mig i taket, se hur jag slapp se deras ansikten. Var de arga? Förtvivlade? Eller lättade för de slapp se mig?
Jag öppnade ögonen igen. Röster gick eller sprang förbi utanför och de ropade mitt namn eller frågade andra om de sett mig. Jag slöt ögonen igen och denna gången kom en annan mörkare bild förbi. Hur jag slår sönder spegeln, ljudet av något som krachas hörs av alla som pacerar förbi utanför toaletterna. Och de undrar vad som händer. Bara jag som vet det. Blodet från mig, liggandes på de falska blåa golvet översvämmas av en röd klibbig sörja som söker sig sig till under dörren och rinner sen in under den. Det skulle vara försent för dem att rädda mig då. Mitt liv skulle segla över deras huvuden och sen försvinna in i glömskan.

Långsamt öppnade jag ögonen igen och kunde se att allt var som vanligt igen. Mitt önsketänkande kändes grym. Som om jag bara tänkte på mig själv och att det är synd om mig.
Någon knackade på dörren. Jag lade ingen notis av den för jag kände att jag inte orkade bry mig. Varför skulle jag? Ingen bryr väl sig om jag blir sårad! Jag är ju en sådan. En leksak som är rolig den första tiden innan jag sen lägs på hyllan för jag är inte så lika rolig att vara med längre.
En Rakhyvel skulle jag vilja ha nu, det skulle sitta fint för det kliar i mina fingertoppar att få förstöra mig själv.
Knackningen kom åter igen, något hårdare. Jag brydde mig inte, orkade inte ens. Jag ville vara ensam så. Långsamt droppade en tår ner från mitt öga och träffade min redan så blöta tröja av andra tårar som runnit.

"Emma? Är du där?" Jag har många kompisar, en som jag umgås mycket med nu, är en som jag kan vara ärlig mot. Gud vad jag älskar henne. Skulle jag kunna gör det jag tänkt på innan? Låta mig själv dö framför hennes ögon för att inga fler skall få såra mig?
Kanske jag som sårar dem.
"Snälla Emma, om du är där inne så kan du svara mig. Jag är orolig för dig!" Kom det från henne. Hon knackade lågt igen. Ja, jag är här, lämna mig ifred, jag planerar min död, svarade min hjärna. Min röst reagerade inte.
Tårarna vällde fram genom mina ögon. Nu visste jag heller inte varför dem grät. Jag visste ingenting nu längre. Jag kunde inte tänka klart längre.

Min hand gick långsamt upp till dörrhandaget och vidare till låset. Ett litet klick och dörren var olåst.Långsamt gick dörrhantaget ner och min komis tittade in. Hennes bruna ögon bakom glasögonen tittade ner på mig där jag satt. Hon är så fin. jag gillade hennes mörkbruna hår som gjorde att hon vart en del av henne själv. Hon kom in och låste dörren igen för att vara med mig. Jag tittade inte upp. Jag ville inte att hon skulle se hur sorgen prägglade mig så hårt. Hon satt nu på toaletten och försökte få ögonkontakt med mig.
"Jag vet att det är jobbigt för dig Emma, men jag lovar dig, och många flera av oss alla andra, kommer att stötta dig till 100 %. Vi tycker verkligen synd om dig och vill att du skall klara av de sista månaderna innan skolan är slut." Hennes röst var så lugnande att nu brast jag ut.

Tårarna, sorgen, värken i bröstkorgen, allt inom mig brast. Hon skyndade sig ner på knä och höll om mig medan jag fick gråta ut mot hennes axel. Hon var mumlade låga tröstande ord till mig.
Jag kunde höra mig själv gråta och känna att detta är vad jag behöver för att klara mig för resten av den månaden som är kvar. Jag behöver dem alla som verkligen stöttar mig. Jag kunde inte bara ge upp livet för något som hänt mellan honom och henne. Detta liv jag levde nu fick ha den handlingen den just nu fått. Jag skulle klara mig, och skulle jag inte det så visste jag vilka jag kunde vara hos för att få det stöd jag önskade mest av allt. Mina vänner skulle aldrig tillåta se mig sårad igen.
Även om ingen av dem har vart med om den sorg jag har vart med om nu, så vet dem vart Sorgen har sina gränser.


Prattabbar!

Hej Hej!

Glömde tillägga att jag måste ha haft fel att prata idag för flera ggr har jag försagt mig och blandat ihop meningarna så tänkte ge er ett par roliga skratt ;)

1# Jag skriver på mammas mobil så hon skall kunna skicka Glad Påsk hälsningar till en del på hennes mobil. När vi är på väg hem så säger mamma att jag inte skulle skicka till Mattias (syrrans pojkvän) men surru det tyckte jag.
-"Men han måste väl få en påskhälsning han med"
Vet ni vad? Så skulle jag svara, men det vart:
-"Men han måste ju få en påskhälskling med" x)

Hemma så har jag gjort en prinsesstårta för första gången (som jag förklarade i inlägget innan så fyller mina mamma år idag) och då börjar min bror småretas lite. Han har en sådan rolig humor att man bara skrattar åt honom. Bara det att idag vart de något helt annat. Han retades med att peta ner pingret i tårtan så det skulle spruta grädde ut över bordet (hade ju 5 dl vispad grädde på den x)).
-"Pappa!! Säg till Gustav han är dum!"
Så skulle jag svara, men dessvärre vart det så här:
-"Gustav!! Säg till pappa han är dum!"

Suck det är så typiskt mig det där x) *skrattar*

Tjing Tjing <3

P.s. Bilder kommer i morgon. Har en broder nummer två som skall Lana >_< D.s.

Shopping och födelsedag!

Hej Hej!

Idag var Mamma, jag och syrran min till stan för att gå på gymmet. Vi var väl där runt 45 minuter tills vi skulle åka vidare. Stannade ganska så länge där för att fixa till oss för sen skulle det bli en vända på Birsta City.
JO för det är så att mamma min fyller år idag. 49 år blir hon och nästa år blir det vekrligen storkalas. Nu har jag bara ställt till med att baka en prinsesstårta (är den ända tårtan jag kan äta. Annars för den delen så hatar jag tårta). Den är väldigt bra gjord för att vara första gången så det kommer bilder senare.

Inte nog med de shoppade vi födelsedagspresenter till födelsedagsbarnet. Och en present till mig x)
Så när vi kommer hem är Aca extra gosig så syrran min tar hand om henne i famnen och det vart så fina bilder på dem två tillsammans <3
Nu vart de stora och bra bilder ;)
(observera att det är MIN tröja hon har på sig x))

Tjing Tjing <3

Aca

Hej Hej!

Detta är bara ett meningslöst inlägg där Aca är huvudpersonen x)Tjing Tjing <3