I morgon smäller det!

Har sen länge planerat in mina utställningar med Dooleys inom den närmsta framtiden och en av den kommer redan ske nu i Januari och då kommer vi åka hela vägen till Göteborg!

Detta är en resa vi tillsammans ser fram emot tillsammans med våra ragdolls! :p
 
Redan nu ikväll anmälde jag mig och Dooleys till Ragdollspecialen den 19 Januari <3
 
 
Och i morgon ska nästa anmälan skickas in! :)
 

Glutenfri Pizzadeg!

Gjorde en pizzadeg ifrån en av Leilas pizzadeg recept bara att jag bytte ut vetemjölet mot Glutenfritt Finax mjöl!
 
Ingridienser: 
50 g färsk jäst 
2 tsk socker 
1 tsk flingsalt 
0.5 dl olivolja 
3 dl ljummet vatten 
6 dl glutenfritt finax mjöl!
 
Gör så här:

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och kladdig deg. Spara resten av mjölet till utbakning.

3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25-45 minuter.

4. Baka in mer mjöl i degen tills den inte klibbar mot bakbordet. Kavla ut den i 4 lika stora eller kavla ut hela degen till en enda stor pizza för hela familjen.
Starta ugnen på 225 grader!

5. Välj valfria ingridenser på pizzan efter smak och tycke. 

6. Ställ sen in pizzan i ugnen i 15-20 min (beroende på hur stor och tjock pizzan är).

Sen är det bara äta med njuta av den goda pizzan!

 

American orange cupcake!

Jag ville testa ett helt nytt recept som liknar ett recept jag redan har på bloggen och eftersom jag ska baka jultårta närmare jul så måste jag hitta smaker som går bra ihop.
Så denna gången slog jag ihop en sats Amerikanska apelsin Muffins. 
 
4 dl Glutenfri mjölmix (helst Finax)
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Skal från 1 apelsin
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (raps eller solrosolja)

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör om och blanda väl.

Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp, tillsätt sen apelsinskalen
Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften.

Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 minuter.
 
Dålig mobilbild, en bättre bild kommer så småning om <3

Italiensk pastagratäng m. Tzatziki!

Hittade ett nytt spännande recept på jobbet så där spontat eftersom jag behövde nya recept på måltider som jag kan göra då jag börjar få brist på ideér på middagar!

Och sen är jag en sådan person som älskar att det går fort att laga mat, att röra ihop en middag ska inte ta längre än 1 timme enligt mig! Så det var tur det för jag hittade då denna Italiensk Pastagratäng, så jag kommer dela med den till er för den var verkligen så fantastisk god!
 
Ingridienser:
200 gram pasta (vad du väljer är upp till dig, dock inte snabbpasta)
200 gram marinerad grillad paprika
70-80 gram skivad salami
1-2 tomater
290 gram minimozzarella
1 burk krossade tomater med basilika
150 gram riven mozzarellaost
100 gram svarta oliver
 
Ingridienser till Tzatziki:
3 dl gräddfil
1-2 vitlök (beror på storleken)
1 gurka 
Salt
Peppar
 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader
 
2. Koka upp pastan.
 
3. I en bunke fyller du i med grillade paprikan, salami, tomterna, minimozzarellan och krossade tomaterna. Blanda runt väl!
 
4. Höll bort vattnet på pastan och låt vattnet rinna av lite. Tillsätt ner pastan i bunken och blanda runt väl. Fyll sen din ugnsform med pastagratängen.
 
5. Strö sen över oliver och den rivna mozzarellaosten.
 
6. Grädda sen i mitten av ugnen i 15-20 min tills den rivna osten fått en fin färg.
 
7. Tzatziken:
7.1. Fyll upp gräddfilen i en valfri skål som håller för 3 dl.
 
7.2. Skala och riv en gurka, skrapa bort innehållet i gurkan och riv upp på de medelstora hållen. Krama sen bort saften från den rivna gurkan och lägg ner den i gräddfilen.
 
7.3. Hacka eller pressa ner vitlöken och tillsätt salt och peppar efter smak.
Min smak är du känner vitlöksmaken men även syran från gräddfilen och saltaktigt.
 
Smaklig måltid! Denna måltid ska räcka till 4 personer om inte mer, detta beror på hur stor form du använder och hur mycket pasta det blir!
Jag kommer absolut att göra detta gratäng igen! 
 

Bakning idag!

Idag bakade jag bröd, denna gången fick det bli Glöhippor!

Kommer smaka gott senare ikväll tillsammans med ost, paprika m.m <3
 
Vill ni med baka det så finns receptet här 
 
Degen i full gång med att baka in alla ingredienser! :p
 
Efter 20 min med två stekpannor så är mina fina "bullar" klara! :D

Utredningen fortsätter!

Har igen träffat min läkare för att disskutera om hur vi ska gå vidare med detta.
 
I alla fall kan jag berätta att Blodproverna vissade inget så jag var helt friskt enligt dem.
Min läkare och jag började då istället att återigen berätta om mina problem, vart smärtan och stelheten sitter och vart den kan komma ifrån och hur det började.
Ingen av oss kunde komma fram till något förutom att jag tydligen haft denna läkare redan 2010, vilket chockade mig en aning, för då har jag alltså gått med denna smärta redan 4 år tillbaka. Jag har gått och inbillat mig att det bara har hållit igång i 2½ år... så ja en aning chockad är jag nu.
 
I alla fall så sluyade det hela med en remiss till ReumatologenSundsvalls Sjukhus och därifrån får jag väl se vad de säger. 
Ja och säger de inget, vad de nu ska tala om för mig, så kommer min läkare få utesluta att jag har Fibromyalgi. 
Vilket jag inte hurrar sp mycket över, kanske för att jag äntligen fått vetat vad problemet är men sen att veta att det inte finns något botemedel så känns det hela inte så underbart!

Så... återkommer så småning om mer om vad som hädner!
 
 
Min nya medicin som jag ska äta i 2 veckor för att se om den hjälper. Hjälper den så kommer jag att få öka ut på medicinen med hela 3 månader och då inneåller varje kapsel 200 mg.
Den lilla burken jag har nu är bara för att se om jag klarar av att äta den och inte får någon reaktion!

Kycklingcurrygryta!

Har blivit ombedd av min kompis att lägga upp receptet på min kycklingcurrygryta så då tänkte jag vara en ängel och publicera den här år det!
Denna gryta är så otroligt god! Jag rekomendera den verkligen till er sm älskar både Curry och Kyckling!
 
Ingredienser:
600 gram Kycklingfileér
5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
1 rödlök eller gul lök, detta ger efter smak och tycke.
1 röd paprika
 
Kryddor:
Curry
Gurkmeja
Lökpulver
Vitlökspulver
Rosmarin
Salt
Peppar
5 droppar tabascosås (mesta dels för lite hetta, men har du barn så kan du skippa denna)
 
Så här gör du:
1. Hacka upp kycklingen i små bitar. Hur små är upp till var och en. Jag föredrar små bitar själv.
 
2. Hacka sen även upp löken och parikan i mindre bitar.
Starta pasta eller ris vattnet så det blir färdigt till serveringen.
 
3. Fräs på kycklingen och se till att den blir ordentligt genomstekt. Jag brukar steka den lite längre så att den får lite färg, gärna gyllenbrun. Sänk sen värmen på spisen till medelvärme.
 
4. Tillsätt sen matgrädden och kyddor. Kryddorna får du krydda på själv till den smaken du tycker blir bra!
Jag föredrar att känna currysmaken så jag brukar hä på lite extra curry.
 
5. Har du fått in den rätta smaken så tillsätt sist paprikan och löken. Låt sen puttrasig en stund så smakerna binder ihop sig. Kolla om pastan eller riset ser färdigt ut.
Är det klart då har du även en färdig gryta!
 
Jag föredrar själv pasta till denna måltid. Men smaken är som baken så att säga men med denna gryta så får du en fantastisk måltid med explosionsartade smaker!
 
Smaklig måltid!

Årets Ragdollhelg!

Oh nu hittade jag något super roligt i Januari som jag MÅSTE åka på tillsammans med enbart bara Dooleys!
 
 
 
Jag bara känner att jag vill ditt och vara där med Dooleys och träffa nya dommare igen som får bedöma min sötnos! :D
 
Får se om det blir av för jag kommer sitta super redi redan den 1 November så jag får skicka in min anmälan ditt! Jag ska bara ditt :D
 
 

Heminredning i köket!

Var på Hemtex och köpte hem lite fina saker.
 
Vart bland annat en stor vit duk, en löpare och en kappa!
Så satte jag ihop det nu alldeles nyss och jag är nöjd med resultatet. Det vart så ljust och fint nu i köket <3
 
Bortse från min kalander som jag vart tvungen att lägga någonstans för den var ivägen?

Animail.se!

Jag har från och med nu börjat köpa hem kattmat från hemsidan: http://animail.se 
Och det foder jag alltid kör till mina katter just nu så är det Brit Care Light, ett spannmålsfritt foder som dessutom duger utmärkt till min tjocka kisse Lukas, men som dessutom håller Dooleys vikt i schack.
 
Iris får äta Brit care Junior tills vidare, fast även hon föredrar Light fodret framför Juniot fodret.
 
Ut över det får de på kvällarna blötmaten Mjau som två av dem äter upp utan protester. Dooleys satsar stenhårt på torrkulorna istället för blötmaten. Dooleys är ju Dooleys!

Sen så kan en del middagar se ut så här: 
 
Mössen är bra för deras tänder så de blir av med tandsten. Fast.. åh andra sidan är dessa bara tonåringar så de åker ner lite väl för fort i magarna på dem. Lite hinner de tugga men inte så mycket som jag vill att de ska tugga!
 
 
Igår kväll ville pojkarna ut och resa de med, men det får nog tyvärr bli en annan gång! :p
 
 
Fodret jag beställde från animail.se, storpack till låda med. Tung som.. ja... fan! Men det är ju inte så konstigt eftersom det var 15 kilo kattmat som jag bar in ifrån trapphuset!
 
 
Dock lönar det sig bra eftersom två säckar på 15 kilo fyller nästan hela min foderhink. Nu har man kattmat för ett par eller många månader framför sig.
Eakanuba var ett foder jag körde på förut tills jag gick helt över till Brit Care! :)
 
 
 
 

Lissie!

Här kommer tre stycken höstaktiga bilder på mammas hund Lissie <3
 
 
 

Lima!

Var till Dalarna för 1 veckor för 1 ½ vecka sen och tänkte just nu publicera två bilder därifrån!

Det är inte mycket bilder alls men bilderna är väldigt vackra! :)