Glutenfria Pepparkakor!

Här kommer ett recept jag aldrig visat på bloggen och inte heller lagt upp ett recept om.

Jag sitter faktiskt här nu med mjöliga fingrar när jag skriver detta men detta är mitt recept på Glutenfri pepparkaksdeg.

Notera att denna deg är från baksidan på pepparkakskryddorna du köper i en helt vanlig butik!
 
Ingridienser:
300gr smör1 ½ dl sirap
4dl strösocker
1 påse pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsk bikarbonat
1,3 dl Glutenfritt finaxmjöl (röda paketet)
 
Så här gör du:
1. Koka upp smör, sirap, socker och pepparkakskryddor tillsammans i en kastrull på låg värme tills den är jämn och fin. Precis som på bilden nedan:
 
2. Låt svalna!

3. Tillsätt sen tre ägg, ett i taget eller vispa ihop äggen innan i en kopp/mindre skål och rör ner det lite i taget. 
 
4. Tillsätt mjölet och bikarbonaten. Här kan du ta till armkraft och röra med en slev eller ta till hjälp av en köksmaskin/bakmaskin där du använder en degkrok. Jag valde käksmaskinen eftersom jag förlitar på mig honom, han kan han!

5. Ett tips är att du inte blandar ner allt mjöl direkt i degen utan lämnar lite för utbaket, så degen får mer ön gärna vara lite kladdig. Lite kladdig menas med att det fastnar ganska så rejält på fingarna. Degen ska kännas fast men vara kladdig.
 
6. Ställ degen sen på en kyld plats under natten.

7. Baka ut degen på ett bakbord och tillsätt resten av mjölet. Må hända att du kan behöva mer vid kavlandet så se till att alltid ha extra mjöl.
 
8. Grädda i mitten av ugnen på 200 Grader i 8-10 min och låt pepparkakorna svalna på ett bakgaller.
 
Klart!
 
Smaklig måltid, avnjut pepparkakorna tillsammans med glögg, den kombon är absolut den bästa! :D



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo