Klippa sig!

Idag klipper man sig igen då. Senast jag klippte mig var ju för två, nästan tre månader sen, så nu är det dags igen. Jag känner att det behövs eftersom håret bak i nacken står ut (nästan xD).

Inte nog med det blir det matshopping idag!

Och det kommer bli en LÅÅÅÅÅÅNG lista. Haha ska jag våga ta en bild och visa? ;)


Just nu!


Ett måste!

Detta är ett måste till min nya lägenhet!
Såg den då jag var på Ikea och vart dökör på en gång då jag såg den <3



Jag menar, hur mycket större än det där behöver man då man ska bo ensam med 1 (2) katter i en lägenhet på 30 kvadratmeter? ;P

Åker till syster idag!

För vi ska planera mammas 50 års fest som är nu på lördag!
Kommer bli super spännande eftersom jag har bjudit hem lite folk med. Mamma min vet om dem redan men eftersom det är personer vi alla känner så blir det ju bara toppen.

Försöker nu bara luska ut en sak helt enkelt.

Och vad vi kommer servera, talar jag om sen! Blir liksom en hemlis fram tills dess ;)


Snart smäller det av till öppet hus!

Kan säga att det stämmer. Men mycket anat stämmer med för det känns som om detta året kommer vara väldigt mycket händelserikt!

Först! Nu på lördag är det öppet hus här hemma hos oss eftersom det ska firas med 50 års fest! Det är något man längtar till så i morgon (om man inte jobbar) så ska jag hem till syrran min så ska vi prata mer om hur vi ska göra fram tills lördag. Bland annat med alla som kommer, maten, presenter m.m.
Det kommer komma massor med folk.

Ut över det så ska man ju sommarjobba! Vet ej om jag nämnt det på BLOGGEN, och nu försöker man ringa jobbet för att få veta veckorna. Jag kommer sdommarjobba runt 7-8 veckor på Skottsundsbackensäldreboende så jag längtar tills jag får jobba. Nästan heltid är det så jag längtar så extremt mycket tills man får jobba ut över ett schema.

Vad mer då? JO fan! Fått vetat nu att om jag ska ha min Canon EOS 550D måste jag köpa den nu snart eftersom den kommer sluta säljas i sommar? Den kommer att bli ersatt av Canon EOS 600D.
Men varför sluta sälja den nu? Har den vart ute så pass länge i marknaden? Jag tror inte det, Eller?

Vad mer vill jag ha att säga?
Jag vill ju fylla ut bloggen så mycket som möjligt men bara inte så där för mycket. Blir ju lite LÅÅÅNGtråkigt då man kanske skriver om bara struntsaker. Blir ju att man skannar snabbt igenom utan att läsa mellan raderna.... tappade jag er nu? xD

Skitsamma! Nu är det dags att ringa, tvätta och städa. Wooopidhooo!



Måste erkänna att bilden är rätt så snygg. Vet inte varför men ibland behövs det inte mycket för att få till en bild. Bara ett klick så kanske den märkligaste bilden blir, en perfekt bild?! :P


Shoppat!

Nu har man shoppat lite inför Sthlm resan!
Och jag är sjukt nöjd med köpen så jag ska visa er vad kah beställt ^^

Är super nöjd med klänningen så jag hoppas den kommer sitta bra ^^


Ett lite längre vitt linne, ska nog bli fler.


Och en väldigt fin stråhatt som jag hoppas kommer sitta bra på huvudet. Är så osäker på storlekar då det gäller hattar. Vi får se, sitter den inte skickas den tillbaka helt enkelt ^^


Jag beställde sen underkläder med men det får ni inte se x)

Earth Hour!

Kom ihåg det idag! Idag släcker vi ner allting som finns i huset så det blir svart!
Jag är en av dem som kommer delta eftersom det är något som är viktigt för världen. Jag har alltid vart med på det och kommer fortsätta.

Förutom det så har man haft det super kul hos min kompis. Kan säga att det var wåffel och fördeldagsparty typ. Och jag hade det super kul. Drack mosserande vin, en eller två drinkar och mådde allmänt toppen. Tills man håller på att somna runt midnatt så då var det väl inte så vidare kul, att känna sig trött. Men har man jobbat så har man.
Dessutom så har man ju ställt in sig på att jobba och lägga sig visa tider. Som det ska bli ändring på för den 28-30 April så är syrran, jag och mamma i Sthlm och lever osäkert på gatorna så håll er borta fron oss x)

Jo, också har man jobbat idag från 09.00 till 15.00. 5 timmat helgOB så det är ju kanon. De hade det lite jobbigt på jobbet så jag hoppade in snabbt för att finnas till hjälp. Tycker det gick bra så jag hoppas dem på jobbet var tacksam för att jag var där och hjälpte.
Fast, för mig kändes det som om jag knappt gjorde något, men får hoppas att det inte stämde för då blir jag nog lite så där... bryd?

Wow! Måste ha vart det dyraste jag köpt!

Haha! Vilken härlig dag man haft det på Ikea med mamma. Först fika och sen gå igenom hela butiken som för en gång skull är roligt då man vet att snart kommer man ha en lägenhet. Kollade på hur mycket som hekst som jag vill köpa in till lägenheten.
Men kollade mest runt på det nödvändigaste som jag ska ha.

Vad vart det som jag handlade in? Jo en liten träbunke för 49 kr som kommer vara min flingsaltbunke. Den är jätte fin så det blir lite så där Moberg Style :P Haha!

Och det var ju dyraste man köpt här i världen inom Ikea xD

Inte nog med det så jobbar man i morgon från 07.00-16.15 och sen bär det av till en kompis för att fira henne så det ska bli roligt. Vad har man köpt till henne då?
Inte ett skit! Är helt tom i huvudet!
Får se om jag hittar på något i morgon till henne. Lite illa för jag har bara 1 timme och 45 minuter på mig så det blir en väldigt pressat schema känns det som ^-^'

Och för er som undrar eller jag undrar med er: Har ni haft snöstorm idag?

Ah så skönt!

Solen skiner och det ser så himla mysigt ute. Ända negativa är väl att det blåser som in åt helvete alltså!

Men jag får skina på som vanligt. Mamma och jag ska ta oss en tripp till Birsta City och besöka Ikea. Så då får vi väl se vad jag köper in. Är extremt sugen på att köpa allting jag vill ha till lägenheten men det får jag ta då jag flyttat in.

Lönen min kommer i morgon, men kollade idag så jag kommer få 10.000 kr för Februari månaden. Mera jobb i morgon sen blir det födelsedag hos en kompis på Lördag.
Tror jag ej får jobb till helgen, fast, att dra något förhastat är ju en dum idé, kan mycket väl få en förfrågan i morgon så är det ju bara svara JA så har man väl jobb ändå.

Kan fortfarande komma då födelsedagen ska vara på kvällen... I guess ^^


Nu blir det lite bloggande!

Men jag försöker iaf att komma med något att skriva om.

Som inte alltid är så lätt. Jobbar på nu då man vet att man får jobb för fortsätter det så här har jag fått ihop mina "minst" 100 timmar eftersom det är det jag satsar på.

Det är 9 dagar kvar på denna månaden så det gäller att få ihop dessa timmar, mer borde asbra, men mindre, är väl bra men inte fullt bra!

Det lät weard eller?


Nikon D40 18-55 mm

Lissie gillar öl x)

Suck!

Nu vill jag köpa mina kamera!
Har råd men väntar tills jag har råd att köpa dem som jag ska ha till :)


Work! Work! Work!

ÄNTLIGEN! Har jag lust att skrika men jag tror jag väntar med det glädjetjutet!

Ja men typ äntligen får man jobba. Har inte jobbat sen förra fredagen så nu är det ett tag sen dess. Fick min första förfrågan nu på över en vecka om att jobba mellan 12.00-21.00 så jag svarade JA på den eftersom det är bra med money på det!

Jag vill alltid försöka få ihop minst 100 timmar varje månad men som det ser ut som nu går det liksom bara åt piss skogen så nu får man jobba på som bara den för att fixa dessa 100 timmar.
Inte nog med det så blir min Dalarna resa bortkastat eftersom jag inte kommer få ihop antalet timmar så som jag vill ha det.

Ska man dessutom ha en egen lägenhet så är det viktigt att jag får ihop 100 timmar varje månad, absolut mer, men inte mindre än 100 timmar på en månad vill jag inte ha!
Skit summa till lön man får då x)


Inbakade päronhalvor m. vaniljglass!

Här kommer jag bjuda er på ett recept som är Gordon Ramsey stil i det hela. Detta var något av det bästa och mest avancerade desserter som jag gjort. Eller jag och min syster har bakat detta.

Skräms inte och tro det är svårt. Det var ett rätt simpelt och lätt recept detta.

För 4 pers.

2 Päron
1 Smördegsplatta (går att köpa men annars kan du enkelt föra det själv)
4 st Stjärnanis
1 Vaniljstång
1 dl Socker
25 gram Smör

Gör så här:
1.
Börja med att koka upp vatten för päronen. Ett smart tips så de inte är så hårda då du äter dem sen.
2. Under tiden då skala dem och sjär till botten på päronen så de blir jämn till botten. Skala ut stjärnhuset så det blir en runt liten grop, inte för djup. Kokar vattnet lägger du ner päronen och låt dem koka 5-6 minuter under en svag värme.
3. Kavla ut degen under tiden. Inte för tjock eller för tunn får den bli. Kavla ut den till en fyrkant.
4. Plocka upp päronen och lägg dem på en tallrik för att svalna lite. Under tiden då kan du placera in stjärnanisen i mitten på päronet. I gropen.
5. Lägg päronen med den flata sidan neråt och lägg över smördegen på päronen och börja platta till degen så de formar sig efter päronet.
6. Karamelliseringen: Ta fram en jutjärnspannan och häll ner sockret. Starta plattan på högsta värmen och vänta tills den fått en brun och fin färg, skruva sen snabbt ner på svag värme och tillsätt smöret och vaniljstången. Kom ihåg att kluva den!
7. Vänd ner päronen i karamelliseringen med de platta neråt och in i ugnen med det på 175 grader i 10-20 minuter. Helst gärna tills den fått en fin gyllenbrun färg.
8. Placera ut päronhalvorna på en tallrik med "berget" på botten så stjärnanisen tittar fram. Servera med en kula vaniljglass.

Smaklig måltid!


Fredagsmys!

Kan inte veckodagarna sluta bättre än med en fredag? Känns ju som att fredagarna har blivit allt mer specielare för varje vecka som går.

Alla vill ha fredag för att böand annat: Skolan är slut för veckan, man kostar på sig att laga en godare mat än vad man brukar göra om dagarna, mer filmer går på tv och sen så får man snaska i sig massor med onyttigt (om man inte väljer onyttigheterna på en lördag ^^)

Här hemma så lagas det: Kottletradfilé med klyftpotatis och sås (vi vet inte vilken ännu xD)
Efterrätt: Risgrynspudding med svartvinbärssås

Härligt det kommer smaka! Också cider på det så blir det bra för min del!

Sen på kvällen blir det bara en massa film och snacks ^^



Paj bjuder jag på till bild idag ;)

En del av lägenheten!

Har ritat en bild på en del av lägenheten som jag tänkt inreda!
Jag är grymt nöjd med resultatet och hoppas det kommer bli lika snyggt då jag sätter upp det.



Jag hoppas ni förstår meningen med bilden. De där två runda cirklarna är en tavla, de där tre som sticker upp är ljus och ljusstackar och som det står på är en hylla.
Bredvid ljusstackarna, typ mer snett åt högra kanten har jag tänkt att det ska stå en buddha där (se syrran! Jag med har kommit in i en Budda kris!)  xD


Lissie bilder!

Det gillar vi (jag iaf xD)



Vi firar alla dessa bilder på Lissie som i morgon blir 9 månader gammal. Tänka sig vad tiden går fort va? :P

Munchkin!

Läste nyss i fokis blogg och kollade på en video uppladdning på en kattunge som var missbildad. Missbildningen var att den hade för korta framben.
Det finns ju sådana missbildningar, men det finns ju också så att katten ska vara så, att den är född så.

Jag pratar ju naturligtvis om Munchkin. Den katten är framavlad på så vis att frambenen är kortare än bakbenen. Det är en väldigt populär kattras började användas i avel runt 1983 så katten är relativt ny och inte så välkänd i visa omkretsar.
Katten har som sagt avlats fram för att få denna "dvärgväxt", men det jag ska påpeka är att katten inte är lika "missbildad" så som många andra katter utan detta är naturligt framkommande.

Denna ras är inte godkänd av SVERAK.

Print screenas bild från videon Foki laddat upp:


Bild från google på en Munchkin:

Källa: http://www.pictures-of-cats.org/munchkin-cat.html

En början till lägenheten!

Har gjort en inköpslista på vad jag behöver ha till lägenheten. Än så länge är det inte så mycket men det kommer nog bli mer. Detta är en liten del av vad man skrivit :)


Semlor idag!

Ush så sent man baka semlor då dagen för att äta semlor redan vart!
Men eftersom detta blir min första semla för i år så får man ta kosekvenserna. Fast... de konsekvenserna är inte dåliga utan skiiit bra!

Älskar man semlor så gör man, skönt att bara kunna äta dem en gång om året och inte flera ^^


God morgon!

Här har man vart vaken före tuppen, för min bror som ska till skolan. Jag var upp 07.01 utan att förstå varför.
Tills man ser att solen skiner in genom parsienerna!

Vilket härligt sett att vakna upp till. Ännu bättre är det då man skruvar på dem och släpper in solen ännu mer och sen drar upp dem så morgon solen kan skina in i rummet. Det är nog det bästa med dessa mornar.

Från förra lägenheten så sken solen in under hela morgonen och fram tills på eftermiddagen. Jag hade alltid solen på min sida om dagarna. Nu, där jag bor tillfälligt, så skiner solen in bara under mornarna mellan halv sju och halv tio.
Nu är klockan snart tio och solen har dragit vidare. Man kan se en liten fläck som luser in men snart kommer den fläcken eftersolen försvinna så då kommer mitt rum förbli ljust fram tills fem tiden innan mörkret sakta kliver på.

Kan ni tänka er? Snart börjar sommartiden! Och vad menas med sommartiden då? Inte långt kvar nu tills sommaren knackar på och smälter den eviga snön ^^


Nikon D40 - 55 mm

Min kusin får komma med på en bild. Bilden är ju något man strävar efter då man längtar till sommaren, sol, bad och skratt.

Innan sängen!



God Natt ^^

Andra gången Lissie blir klippt!

Idag kom man ju som sagt hem från Sollefteå så det tog ungeför 2 timmar att komma hem till själva sundsvall och kanske en 20-25 minuter att komma hem till lägenheten.
Så när man kommer hem så åkte man igen efter en 45 minuter för då skulle Lissie klippas igen.

Vi kom kanske en halvtimme tidigare men hon kom in strax efter kvart i 2 så vi behövde inte vänta i all evighet. Under tiden medan hon klipptes åkte pappa och jag till BOOM, K-rauta, Birsta City, IKEA och Ö&B.

BOOM kollade vi bara på soffor och annat roligt, hittade inget speciellt där.
K-rauta vart det en hel del, bland annat två taklampor till hallen, golv"spakel" och sen annat smått och gott till hemmet.
Birsta City besökte vi eftersom jag skulle på Akademibokhandeln för att kolla efter en bok om hundtrim, de hade ingen så det blir att kolla via internet och hoppas finna en. Ska börja klippa Lissie helt själv nu när jag ser hur de ska vara klippta.
IKEA var vi och fikade: En bulle, en chokladmouse med grädde och två kaffe. Haha stackars pappa, han bara skrattade och tyckte att han vart ruinerad på 17 kr då han lämnade fram en hundralapp xD Var ju lite så där roligt.
Ö&B, vad handlar man oftast där? Jo mer så där nödvändiga saker. Men det vart en krydda, rakhyvlar, hällrengöring, Body Butter med Jordgubbsdoft och annat där till. Mycket nödvändiga saker på Ö&B.

Vi kommer till baka strax efter halv 4 för att hämta Lissie och hon vart väldigt fin, ända som jag var missnöjd med var hur hennes panna var klippt. Så den ska jag klippa till så jag får den som jag vill ha henne.
Förutom det vart väl hon som klippte henne förvånad då hjag sa att till sommaren skulle vi klippa ner henne helt. Hon tyckte inte alls att vi skulle göra det.
Vart så chockade då jag sa väldigt tydligt, för att hon inte skulle missförstå mig, att hon inte hade stamtavla eller var en utställningshund.

Så jag och min bror pratade igenom om det så vi kommer klippa ner ryggen, under magen och tassarna till sommaren på henne. VI får väl ta och följa rasstandarden då, även om jag tycker det blir dumt för hennes skull. Men blir pälsen för påfrestande för henne, försvinner ALL PÄLS!



Man kan se att luggen inte är så klippt som jag vill ha henne, så bra att jag har en sax och en kam för det jobbet :)


Ja sen så kostade man på sig 189 kr för PlaQoff för bara 60 gram. Jag vill inte se att mina djur får en hemsk och ful mun. Så nu får man se hur bra detta är.

Hemma igen!

Nu är man hemme från Sollefteå och jag hade det så förbaskat roligt.
Tror Nettan och Marie hade det lika roligt med mig med (a)

Bilder kommer här. Oredigerade blir det då jag inte fått in Photoshop på min dator ännu.

On the road from Sundsvall.


Middag hemma hos Nettan. Tacokyckling som var så populärt att maten hamnade för långt upp på ansiktet ;)


Nettan.


Baddags.


Lekstund ute i en timme i strolande solsken och 10 + grader.


Massa lek hemma med hos Nettan. Skratt och herregud så kul!


Sen gjorde man ett udda mobilställ utan att veta hur det gick till x)


En bild på lilla grabben då han var 3 månader. En bild som jag fotograferade då ^^


Spel och glass.
Hade det super roligt då man var hos Marie. VI satt och pratade lite och kom in lite på "Oh my Good". Helt plötsligt från ingenstans hör vi hur grabben säger "Oh my good" och vi alla tre, Jag, Nettan och Marie börjar skratta så tårarna rinner. Kklockrent av en 1 ½ åring komma med "Oh my Good" xD


Och den sista bilden på grabben då han hittade ett par fina skor som passade honom perfekt! xD

Sollefteå!

Nu blir man borta hela helgen. Sla leta reda på mammas digitala kamera och använda mig av den eftersom jag slarvat bort min kamera laddare så den är heöt klart utladdad.

Klantigt Emma xD

Systerryster kul!

Har min kära syster här hos mig och vi har haft en rolig kväll. Bland annat matlagning, Lissiepromenad och Icahandla glass.

Jag menar, vi kan ha hur kul som helst!
Menar nu på Ica sökte vi efter cocosbollar så vi springer omkring där tills vi hamnar på tvättmedel avdelningen.
-"Linda, jag tror inte det finns cocosbollar här" påpekar jag då vi kollar oss omkring där efter cocosbollar xD

Så vi fortsätter leta efter dem, med en tom kundkorg om armen på mig. Så det slutar med att vi går till kassan med en glassbyta i våran röda korg. Nödvändigt shoppande xD

Ja och sen så hade någon lämnat skåpen in till toaletten så då jag kommer in på toaletten så hittar jag detta på golvet:

Jo jag vet, min katt är inte normal xD

Sen så är ju detta bara så gryymt söt <3

Mera bilder!

Hittade mera bilder :D

Innan vi flyttade så skulle jag tvätta dörrar så det såg ut så här på bordet. Handskarna var för mig. Är nämligen allergisk mot Via och Ariel.


Färgar om håret, trivdes inte som blond.


Så snygg man kan vara då ;)


Lissie är lika vacker som alltid <3


Resultatet:


Aca.


Lissie innan vi badade.


Sköna badlakan omkring sig måste man ha.


Tillbehör till att fixa till Lissie.


En blöt Lissie.


Men jag har ingen bild på efter henne då jag torkat och gjort henne fin, men jag har en bild på min mp3 :P


Aca är fortfarande lite groggy efter veterinären. Hon sövdes ner för att ta bort tandsten.


Detta är mitt tillfälliga rum tills man flyttar :P


Det var allt för den här gången ;)

Ritning!

Kastade ihop en snabb skiss på hur lägenheten ser ut.
Den ser ganska så stor ut då jag gjort stora ytor, men på ett ungefär ser det ut så som jag mins den. Längtar nu verkligen tills jag ska flytta <3



S* Står för Skåp, eller typ garderober.

De ringde nyss!

Nu ringde de nyss!
Det tog mamma och mig en kvart att åka in till stan, 5 minuter att skriva på intresseanmälan, en kvart hem och det tog dem 10 minuter att ringa till min mobil och tala om: ATT LÄGENHETEN ÄR NU MIN! *skriker*

Nu får ni hålla tummarna!

Ska in till DinBostad idag och skriva in en intresseanmälan (nämner de igår då jag ringer från jobbet -.-) och prata om andra saker så som tidiga referenser (det har jag ju inte?).

Så... håll era tummar för mig nu att lägenheten blir min!

Bildchock!

Jag varnar er för en häftig oredigerad bildchock x)

Min bror vinner 2 biljetter till Andra chansen i melodifestivalen i Sundsvall


Mamma och jag åker till Birsta City för Ikea shopping, Rusta och lite annat roligt. Så detta är en egobild på mig eftersom det var länge sen jag lade upp något på mig.


En dag var det så super skönt väder ute att Lissie och jag var ute i hela 1 ½ timme i sol med mycket lek och fot träning.


I birsta shoppade jag detta:


(meningen med bilden ovan är att det är förvaringslådorna som jag shoppade)

Regnrock till Lissie. Thihi :P

Bilder från Melodifestivalen (något suddiga):


Bilder!

Här kommer det lite bilder. Alla bilder är från google så de bilder jag har fotograferat kommer komma senare då jag kommit in i data världen lite :)

Min dator. Kostade 5470 kr ^^

Jag har sålt min kamera nu så nu samlar jag till en ny :D
Min nya kamera kommer vara en Canon EOS 550D ^^



Har köpt en ny mp3 med. Den röda som du ser på bilden är min nya mp3. Den kostade 845 kr (tror jag) och har 4 GB :P

Då är det bara ett samtal då...

... så är lägenheten min.

Den var hur mysig som helst så det vart kärlek vid första ögonkastet då jag såg den underbara lilla lägenheten på 30 kvadratmeter. Jag menar, är ju bara jag och Aca (Acka som hon stavas) så större behöver jag inte. Tre fönster var det, ett ordentligt kök med tre plattor och ugn. Lagomt mycket skåp, kylskåp, liten toalett (större behöver det inte vara xD). En liten hörna där sängen sen ska stå.

Nu Längstar Jag Extrem Mycket! <3 :D


Yeees!

Äntligen har man internet!

Jag har så mycket att säga, visa bilder och allmät behöva skriva av mig. Just nu sitter jag vid min nya dator som är en Asus X52F som jag är extremt nöjd över. Köpte den för 5470 kr på Media Markt så min dator, de gamla, kommer min bror att få. Som jag nu inte har någon nytta av den.

Jag arbetar på som vanligt. Så där behövs väl inge mer info?

Och jo, idag ska jag kolla på en lägenhet som är på 30 kvadratmeter som jag är väldigt intresserad av så jag kommer återkomma om den. Jag är super intresserad och bara väntar tills jag får komma och se den <3