Omurice!

Här kommer ett recept på en japansk rätt som är löjligt lätt att tillaga och som är rolig att göra om du vill känna dig extra påhittig! 

Ingredienser: 
2-3 kycklingfilér
1 hel gul lök
7-8 msk Ketchup 
6 dl färdig kokt ris
Salt och Peppar!
3-4 st ägg till omeletten

Så här gör du:
1. Börja med att hacka upp löken och kycklingen. Löken hakar du ner i små bitar och kycklingen hackar du ner i bitstora bitar.

2. Fräs på löken tills den är mjuk, tillsätt kycklingen och stek den tills den inte längre är rosa. Sänk plattan!

3. Klicka ut 7-8 msk ketchup över kycklingen och riset, rör om tills allt är ihopblandat. Hur mycket ketshup du vill ha är helt upp till dig.

4. Tillsätt riset och rör runt tills allt är ordentligt utblandat. Ställ på sidan och börja med omeletten.

5. Vispa ett ägg i taget och smörj en stekpanna med antingen olja eller smör. Tillsätt det vispade ägget och börja att vinkla stekpannan fram och tillbaka så ägget åker ut mot alla kanterna i pannan. Tillsätt sen 1 - 1½ dl stekt ris i mitten av omeletten och forma dom som en rak och tjock längd i mitten. Efter det vänd in kanterna mot stekta riset. Kanterna kommer inte nå hela vägen upp till toppen av riset så det gör inget om den inte täckts.

6. Flytta sen Omurisen till kanten av stekpannan och vinkla den neråt lite så du kan forma Omuricen efter stekpannans ovana form. Låt den ligga så en minut innan du sen håller en tallrik redo och vänder stekpannan upp och ner. 
Poff så ligger en redo måltid på tallriken.

Servera med sallad och mer ketchup om du gillar ketchup.
Smaklig Måltid!