4 år har redan gått!

4 år sen jag fick besluta att låta dig somna in! Det svider än om mitt hjärta när jag tänker på dig varje gång! :'(
Saknaden är så stor efter dig lilla Malin </3
 
Malin var endast 8 månader när jag fick ta beslutet att låta henne somna in. Malin led av en kraftig medfödd Patella Luxation (knäledssjukdom) som en operation inte kunde rädda. Det var en tung tid och jag har fortfarande ånger att jag fick låta henne somna in.
Ånger att jag inte kunde göra något för att rädda henne. Hade en operation hjälpt henne hade jag inte tvekat, men nu var fallet inte så, en operation på 20.000kr hade inte hjälpt och jag mår fortfarande så dåligt över det även fast det är 4 år sen.
Men vi var som helan och halvan. Du följde med mig överallt som en liten hund och lämnade mig aldrig ensam.
Du var mitt barn (jag bar henne upp och ner på rygg i min famn som ett barn) och någon jag brydde mig om och älskade över allt och annat.
Jag ville inte lämna dig, men jag hade inge val- jag var tvungen att släppa dig.
Varje år är ett nytt år med sorg och blödande hjärta där jag aldrog kan släppa tankarna på dig.
 
Älskade Malin aldrig kommer jag glömma dig <3
F 2011-05-07
D 2012-02-09 
 
 
 
Lilla knasbollen min <3 

När det pratas om vår!

Så fort solen dyker upp, det blir varmare och snön smälter undan, snackas det direkt om att nu är våren här.. men har ni glömt bort att det fortfarande är mars?
Både Mars och April är luriga månder och ni ska nog inte låta er luras av dom. Jag vet att förra året, i alla fall här i norr, så smällte snön bort redan i Mars och dök aldrig upp någon mer gång, men det måste inte betyda att det gör det nu också.
 
Vi kan aldrig riktigt lita på vädret eftersom den gör som den vill, som en katt, ingen styr över den och har ingen herre över huvudet som bestämmer hur det ska vara.
 
Dock kör jag med öppet fönster idag eftersom det är svalt och skönt ute och katterna njuter utav det, så sure, det kan jag ta!
 
Men jag skulle inte ha allt för stora förhoppningar, för vädret kan vända på en femöring! 
 
Iris <3
 
Dooleys <3
 

Dagsfärska bilder på Iris och Dooleyes!

Iris fixade morgontvätten!
 
Och ställde sen upp som modell <3
 
Dooleys försökte men idag var han inte så intresserad av att vara modell! :O
 

Omurice - Steg för steg!

För några månader sen lade jag upp ett recept på en Japansk klassisk måltid: Omurice!

Idag när jag jag ställde mig och gjorde iordning det igen så bestämde jag mig för att göra en Steg för Steg så att ni själva får lite hum om vad ni ska göra!
 
Detta behöver ni för 4 portioner: 
2-3 kycklingfilér
1 hel gul lök
7-8 msk Ketchup 
2 ½ dl färdig kokt ris
Salt och Peppar!
3-4 st ägg till omeletten
 
Steg 1:
Förbered med att hacka upp löken (som ni ser föredrar jag rödlök) och kycklingen. Hacka löken i småbitar och kycklingen i bitstora bitar!
 
Steg 2:
Värm uppstekpannan med olja/steksmör och börja med att fräsa på löken några minuter. Sänk sen plattan till medium värme!
 
Steg 3:
Tillsätt sen kycklingen och stek den tills den inte längre är rosa. Väldigt viktigt!
Sänk värmen ytterligare! 
 
Steg 4:
När kycklingen inte längre är rosa klicka ut 8 matskedar ketshup och rör runt tills allt är väl blandat! 
 
Steg 5:
I med riset och blanda runt på väldigt låg värme så inte riset bränns fast i pannan. 
Blanda ordentligt tills riset har blivit täckt av ketshupen och allt har blandas samman ordentligt!
 
Steg 6:
Lägg upp fyllningen i skålar, antingen uppdelat på 2 eller 4 portioner. Jag hade inte tillräckligt med skålar så jag ska dela upp min fyllning på tre måltider!
 
Steg 7:
Riset bör vara så pass avsvalnat att du kan nu hantera det. Forma innehållet till omurice till en önskad form!
Jag försöker hålla mig till att formen på stekpannan. 
 
Steg 8:
Förbered äggen! Salta och peppra lite och vispa upp!
 
Steg 9:
När pannan är tillräckligt het, lägg ner omelett smeten och låt den vara en stund innan du lägger dit fyllningen! Vi vill att den ska vara så fast som möjligt.
 
Steg 10:
Lägg dit fyllningen när omelettan fortfarande är lite kladdig i mitten och låt sen omeletten steka sig en stund till med fyllningen på, strax efter det börjar du vika in kanterna på omeletten MOT fyllningen!
Har du fyllt upp kanterna mot fyllningen kan du luta stekpannan lite mot dig och dra ner Omuricen mot dig och forma den efter stekpannans form. Håll den där en stund och vänd sen ut Omuricen på en tallrik! 
(Jag ber om ursäkt när jag inte hade någon bild på det, men det blev svårt sen att ta bilder vid detta moment!)
 
Steg 11:
Omrucien är på tallriken och är redo att serveras och ätas upp!
Ha lite roligt med ketshupen och skapa roliga smilisar på Omuricen! >.<
 
Hoppas detta hjälper dig lite att pröva på och laga denna måltid!! :D

Glutenfritt stekbröd!

Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m.m!
Istället valde jag att steka brödet, smidigt och superlätt!

Ca 4 st

Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

2 msk smör, rumsvarmt
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet eller det gröna om du vill ha grövre)
¾ tsk bakpulver
1 ½ krm salt
1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmmjölk/yoghurt eller mjölk och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 4 bitar.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite GLUTENFRITT MJÖL i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

 Inspiration från Lindas Bakskola!