Right Now!

Musik: Unbreakable - Westlife

Har nu jobbat från halv åtta till fyra på eftermiddagen idag. Kändes bra att komma iväg att jobba sisat dagen på månaden så nu har man fått ihop så mycket som runt 52 timmar. Ganska lite så jag fick ihop 100 timmar i December. Så man får hoppas på turen då mlönen kommer nästa vecka. Tur att man med har aktivitetsstöd.

Just nu känne rjag mig extremt skrivsugen men att skriva men nu är det ju så att min dator har blivit skitknäpp efter att den vart ominstallerad så nu piper den hela tiden och är AS seg! Jag blir rakt ut arg på den och har den nu nerstängd så nu sitter jag vid brorsan stationära dator. Så vill jag skriva något får jag väl ladda hem office igen. Tror han inte säger något, föredrar office framför WordPad och MiccrosoftWord.

Och nej, min kamera är inte såld ännu men jag hoppas på det snart. Inga telefonsamtal eller mail har kommit. Har till och med satt upp anonser på mitt jobb nu så jag hoppas verkligen att någon blir intresserad och ringer/mailar om den. Vill få bort den som snarast.Dagens Lyrics:

Took my hands
Touched my heart
Held me close
You were always there
By my side
Night and day
Through it all
Baby come what may

Swept away on a wave of emotion
Oh we're caught in the eye of the storm
And, whenever you smile
I can hardly believe that you're mine
Believe that you're mine

Inköpslista!


Ritplatta igen!

Detta händer just nu!


Nu blir det mycket bilder!

Men sådant kan ju bara vara roligt, kanske inte bilder på ungefär samma sak hela tiden men kanske Dagens Putfit kläder och så vidare. Jag fotograferar just nu för tillfälle med min Digitala kamera Casio EX-Z77 och tycker den är en väldigt bra kompakt kamera (trots att jag hört att just den modellen, casio, ska vara skit usel?!).

Dessutom måste jag vara snabb med blogguppladdningen nu eftersom vi har besök klockan sex av två stycken mammor som ska kolla på lägenheten våran så nu ser mitt rum... någolunda bra ut, bättre än innan så det får bli kanon tills vidare.

Dagens outfit:


Face Today:


Före och efterbilder på min hårklippning:


Köpte också hårvax:


Nu vart det svårt....!?

Hm... Nu är det ju så att jag och min familj - en person ska åka utomlands nu till vintern i december.
Men nu blir min mamma osäker på om vi inte ska spara oss till nästa år i Mars så min syster och hennes sambo kan följa med.

Samtidigt som jag vill köpa min kamera. Toppen skulle det vara om vi kunde åka i Mars, för bland annat så har jag min kamera och kan mer om den då än åka nu i December. Kameran är annars väldigt lätt att förstå (efter att lekt med min kompis kamera förra helgen) så jag är helt inne på att köpa den.

Så... Thailand nästa år i mars och en ny kamera i år, eller Thailand resa nu i December och fortfarande ha en ny kamera?

Nu vart det svårt.....!?


Badat och fönat Lissie!

Nu har man badat och fönat Lissie.

Borstade henne förut idag strax efter 13.00 tiden och upptäckte att hon hade mjäll i pälsen så det bar av till badet med henne. Många kritiserar mot att bada sina hundar på vintern men det beror ju helt klart på hunden själv. Ec Am. cocker spaniel så ska den badas antingen en gång i veckan eller varannan vecka. Det är just dem där veckorna som avgör för ägaren själv.
Det sägs att man kan förstöra pälsen på dem med om man badar dem för ofta. Lissie har badat sen hon var 8 veckor och än är hennes päls kanon fin (gjorde små tabbar då jag klippte henne men pälsen är på väg att bli normal igen) och jag kan inte se något fel med den.

Så åter till det där med att bada dem på vintern. Lissie är en långhårig hund som kräver mycket pälsvård. Bland annat Lissie gör det. Jag borstar henne två ggr om dagen, morgon och kväll, govetvis kan det komma att man hoppar lite. Tovor? Så otroligt sällan, hennes päls är i så bra vård att tovor blir det så extremt sällan av.
Ett tips till er som inte badar hundarna på vintern med vill, föna dem direkt efter att du torkat av lite vatten från hunden. Det tar tid men värt mödan sen för hunden som slipper frysa.

Att föna hela Lissie tar drygt en 40-50 minuter beroende på hur sammarbetsvillig hon är eller hur snabbt det går med min fön. Jag kör på högsta effekt så då tar det runt 30-40 minuter att föna klart hela henne. Som idag gick det extremt fort. Men bland annat så klippte jag klorna på henne (aldrig vart med om att hon tillåtit mig klippa dem nu, sist vi försökte var vi tvungen att vara två!?) och smörjde in hennes trampdynor med Hundsalva. Den hundsalva jag har till henne heter: Fyra Ess Hund salva. Det är något att rekommendera till er som har hundar med torra trampdynor.

Hundsalvan:


Lissie nybadad, fönad, kloklippt och hundsavla på trampdynorna (detta små saker syns inte på bilden men ville bara tilläga det):

Kattuställning!

Bilderna från kattutställningen kommer komma så småningom.

Fotograferade inga katter med min kamera utan höll fortfarande på med min kompis kamera då så hon ska skicka dem bilderna till mig så jag med får äga dem :P

De kommer då de kommer så håll ögonen öppna!

Övertygad!

Efter att lekt med min kompis nya systemkamera Canon EOS 550D så är jag heelt 100% säker på att jag vill byta. För om jag ska jämnaföra den med min, så hade den mycket enklare inställningar och funktioner än min, den var extremt lätt så det förvånade mig lite då min känns så tung.Priset är en aning dyrt men nu när man har jobb käns priset helt klart värt det. Dessutom säljer jag min kamera så detta ingår i den:

Kamerahus,
Standarsobjektivet,
Sigma AF 70-300,
Ljusskydd,
UV filter 52 mm,
Orginallådan för Nikon D40,
Lådan för Sigma AF 70-300 och
en väska.
Kameran är annars i ett utmärkt skick och jag har skött om den väl.Allt detta för 3.500 kr. Är du intresserad så ska du först kommentera så kontaktar jag dig.

Skit!

ALLT JAG SKREV FÖRSVANN SÅ NU SKITER JAG I DET HÄR! JÄVLA IDIOT DATOR!


Bestämt nu!

Då var det bestämt.

Nästa vecka på Torsdag klockan 11.00 så klipper jag mig. Jag fundera på Emma Watson kort, men det kan ju ändras under tiden med. Jag känner att jag vill förändra mig lite. Har man haft lånt hår hela sitt 22 åriga liv kan det vara dags för en förändring.

Jag tror det kommer lufta skönt med. Dessutom, är jag inte nöjd så växer de ut igen så då är det bara att klippa topparna :) No big deal!


Skulle ni.....?

Kunna tänka er att se mig i kort hår? Alltså, då menar jag grymt kort hår?

Jag funderade just på det nu att klippa av mig alltihop och ha kort hår för ett tag. Den tanken bara flög i mig nu. Ungefär som Emma Watson - Hermione Granger - har gjort. Älskar hennes korta hår och funderar på att göra detsamma. Bara för att, gillar jag det inte eller ser att jag inte passar i det är det ju bara låta det växa ut igen. Går ju ingen nöd på någon.

Så, Skulle ni kunna se mig i kort hår?
Filmer jag nu har sett!

Har inget att komma med mer än visa, ge betyg och säga vad jag tycker om dessa filmer som jag sett.Betyg: 3/5
Mitt tycke: Okej, nu har jag med sett denna filmen och vad jag tycker är att den är varken dålig eller super bra, det ligger någonstans där mitt emellen. Det jag mest gillade var den så kallade "kicken" som de berättade om. Den kicken har vi alla vart med om. Ut över detta så var det en av de bästa filmerna med Leo.Betyg: 3/5
Mitt tyckte: Jag älskar Sex and the City. Älskar serien och jag älskar fortfarande första filmen. Jag hade hoppats att tvåan skulle ha dem förväntningarna med. Fast det som gjorde mig mest besviken var att det var mycket komplikationer mellan vännerna och Carrie vart helt sjuk, hon var inte den där man tyckte synd om i ettan eller att hon hade en så stark karima.
I den här filmen var hon ohyffsad och ville att allt skulle ske på hennes vilkor. Nej, ska det komma en trea så får hon skärpa sig fram tills dess.Betyg: 4/5
Mitt tycke: Jag tycker om svenska filmer, men det är inte alltid att de fångar mitt intresse. Jag föredrar hellre Amerikanska filmer. Men nu när man äntligen har sett Låt den rätte komma in så måste jag säga att detta är en skit bra svensk film som jag gillade skarp. Storyn var bra, tyckte synd om Oskar och sen satt man där och bara vänmtade på att Elli skulle komma till undsättning. Hennes sätt att spela Vampyr var just den där vampyrism som jag vill se. Vampyrer rules!

Alla bilder kommer från google så jag har ingen äganderätt till bilderna.

En väldigt lugn helg!

Den här helgen har vart extremt lugn om jag får säga det själv. Härligt med lugna helger där man slipper stressa och sen fundera på varför helgen tog slut så snabbt. Själv tycker jag att det vart skönt då det gått långsamt.

Har för det mesta suttit vid datorn, snackat med en kompis via telefonen, ritat med min ritplatta och sett en massa teve. I fredags så var vi ju till sjukhuset bland annat för brorsan skulle få en omläggning på tån. Och hur det är med han är bara bra. Tån börjar äntligen läka nu så det är ju etts tort +. Fast, sjuksköterskan sa till och med att tån läkte allt för fort så man får väl återse vad som händer via med den.

Och nej, jag tittade inte på hur tån såg ut. Känner jag mig själv skulle väl jag svimma. Klarar inte av sådant sen man var med om en kastration på en hund för ett par år sen då man gick i skolan. Haha fick lämna rummet och återkomma efter en halvtimme då min mage och min hjärna fungerade igen. Fast då när jag kom tillbaka skulle de precis kastrera en kanin så då höll jag mig undan (satt bakom veterinären så jag såg inget xD).

Och igår, lördag, var det super lugnt. Jag var med mamma mest hela dagen, ritade på ritplattan och hade det sköj med den.

Och idag, kom syrran, bakade bärpaj (blåblär, björnbär och hallo) med vaniljsås. Mums, fast, jag satt och gjorde en massa miner så fort jag tuggade på ett surt hallon eller björnbär. Haha mina miner blir fullkomligt hemska så fort jag äter något som är surt. Surt är det värsta jag vet. Får ont i gomen och i tungan efter att jag ätit något som är hemskt surt xD

Aja, måndag i morgon, vilket lär betyda att det blir mer jobb för mig :)


Bild nummer två!

Hehe ibland så ska man ju ta och våga utmana sig lite mer. Efter någon timme eller lite mer än en timme så gjorde jag denna.
Har ordginalet hemma på papper så detta är en snabbskiss via ritplattan :P


Andra bilden!

Första bilden kommer jag inte publicera eftersom jag inte orkar hålla på att föra över den från mammas till min dator x)


Ritplatta!

Idag har jag äntligen köpt min efterlängtade ritplatta och jag är väldigt nöjd med den. Dessutom var priset inte så farligt utan det var ett kanon bra pris för den (haha jag betalade ju bara 299 kr själv för den, resterande var ju 500 kr presentkort) så nu har man ritat två bilder (en raderade jag och en la jag upp på facebook) och den var nog väldigt roligt.

Detta underlättar mig att försiktigt komma igång med att rita, jag är ingen begåvning, men ibland kan de ske undervärk som kan överaska mig med. Kommer ihåg en hästbild som jag ritade för ett år sen, har bilden kvar än eftersom den är för fin för att tas bort eller slängas i sopkorgen. Trots med är den ritad på ett randigt papper och inte ett helt vit. Thihi ^^

Min ritplatta: http://www.dustinhome.se/pd_5010332824.aspx?csref=Keybroker_Google_Adwords__RTA__ (Sitter vid mammas dator så Mozilla Firefox funkar inte så som jag vill det >_<)
Denna är en billigare sort som man beställer hem, min kostade 799 kr och då var priset lagomt. Anmdra prisklasserna jag kollade på var mellan 999-5000 kr så mycket spenderar jag inte på en hobby :)

Hon slutar aldrig förvåna mig!

Okey, Lissie är nu 7 månader (runt nästa vecka) och hon har som sagt kommit in i en trotsålder som ska ligga mellan 7-12 månader så nu har jag hektiska månader framför mig med att vara tuffare och allt envisare än evisast med henne. Inget mig emot eftersom hon gör stora framsteg för att vara hon.

Haha klagade lite igår på henne för att hon inte lyssnar. Inne är det inga problem men det är ute som är problemet eftersom hon blir koncentrerad på allting annat förutom mig. Dessutom får jag för mig att hon tror att hon heter Nej och inte Lissie (Haha xD), så vi jobbar på det där med att gå lös, lära oss att gå fot och på inkallning. Det är ganska mycket för en valp på 7 månader att ta in, men börjar jag inte nu, kanske hon aldrig lär sig.

Så idag skulle vi ut och träna. Hon får kissa först så hon har det gjort sen tar vi våran gamla vända som är en väldigt kortis eftersom jag vill börja med ett ställe först innan vi tar ett annat. Då stöter vi på en gammal polare. En terrier hane på 2 år som blir så glad att se Lissie och Lissie blir glad att se honom. Tyvärr vart det ingen lek med varandra för dem båda eftersom vi skulle öva. Och så fort han försvunnit med sin matte så kommer vi igång med att träna på inkallning.
Hon sitter fint bredvid mig och kollar bakom sig lite (en gubbe med en icakasse knallar förbi oss) innan hon vänder huvudet framåt.

Här har jag ett kommando till henne. Hon får inte springa från min sida, först jag ser att hon har ögonkontakt med mig och att jag säger "Varsegod". Hon tittar upp och jag svarar henne Och FJOOOOOOOOOMP!!!! Flyger hon iväg bort från mig. Tror ni inte att jag fick världens panik då hon bara springer ifrån mig i all världens fart? Menar, har ni försökt springa ifrån en hund någon gång eller springa ifatt en? Totalt omöjligt.
Jag står kvar där jag står och skriker Lissie 3 ggr tills jag ser hur hon stannar, vänder sig om och kollar upp på mig. HIT skriker jag och slår lätt på sidan av låret (som jag alltid ha gjort?) och tror på fan att hon kommer genast tillbaka och sätter sig ner nedanför mig? o______________O

Okey... Kan knäpper med klickerna två ggr och berömmer henne jäääätte mycket! Herregud så den hunden aldrig slutar förvåna en xD


Ops!

Tog just bort inlägget om att jag garanterat skulle få en plats på Matfors brukshundklubb Grunfkurs 1. Av den anledningen var att jag såg att min hemadress stod där, fullt synligt och inte utsmetad! Ops (a)

Anmält oss till Grundkurs 1!

Nu har jag anmält mig och Lissie till Grundkurs 1 till Matfors Brukshundklubb. Som en del av er kanske mins så anmälde jag oss både till valpkursen men då jag var för sent ute så fick jag ju givetvis ingen plats. Så nu har jag anmält mig till denna kursen, eftersom Lissie och jag har inte gått någon annan kurs tidigare och dessutom så är jag extremt tidig för detta gäller hundar som är 10 månader och Lissie är nu snart bara 7. Så jag vill passa på nu så jag vet att jag kanske kommer få på plats.

Får vi en plats pustar jag ut.

Så här bortskämd är min katt!

Första jag visar är Burkmaten Whiskas, ni vet? Om katten själv får välja, det gör min katt. Och hon hatar den x)


Andra är Friskies torrfoder. Hon tycker om det men föredrar hellre att inte äta det alls. Så... dessutom är det inge bra foder tycker jag personligen ^^'


Nej, det min katt ska ha är Kitekatt blötfoderpåsar. Det är något som är extremt populärt för henne och jag vet inte alls varför hon äter det hellre än något annat. För innan jag skaffade Selina åt hon torrfoder hela tiden, sen då Selina kom och de fick då bara blötfoder 4 ggr om året, då Aca fyllde år, Selina fyllde år, Julen och nyår.
Sen då jag tog bort Selina började jag köpa påsar eftersom det var billigare än att köpa massa burkar (trodde jag då), nu var det så att det var billigare att köpa burkmat, men då hon fick den maten, slutade hon äta helt så jag fick återgå till Kitekat blötfoder påsar så hon kunde äta något xD


Detta är min tokiga, knäppa, underbara, ängel med dolta horn och älskling:

1014 kr fattigare men så värt det!

Köpte nya skor idag som jag är super nöjd med. Kostade egentligen 1095 kr men eftersom jag hade ett Birsta City presentkort150 kr och köpte en Raingard Protecter för 69 kr så betalade jag bara 1014 kr. Skorna köpte jag på Eurosko och har precis gått och blivit medlem i deras klubb. Så snart får man massa klubberbjudanden och rabatter (a)
Hörde med dem och de tog inte Club Nilsongroup kort så då får man passa på att få ett annat medlemskort från dem.
Så bilder på skorna kommer och lite annar smått och gott ^^Denna har jag använt på mina skor så nu ska de ligga över natten så kan jag börja använda mina nya skor sen <3

Den här köpte jag innan julafton. Tycker om den jätte mycket och var värt 269 kr x)


Denna köpte jag på BikBok för ett tag sen. Det är väl de nya att ha sådana tröjor på sig? x)


Lilla Lissie (som väger 7 kilo nu!?) och jag, något mobbad bild, men man får bjuda lite på sig själv.

Klickerträning!

Jag har köpt en klicker till Lissie nu som vi håller på att träna med. Jag försöker göra det så bra som möjligt så hon vet varför hon får beröm.

Dock är jag inte helt 100% säker på om jag gör rätt. De ggr jag klickar är då hon går i närheten av mig ute, helt lös, klickar då hon lyssnar på mig och berömmer hennes sammtidigt eller skyndar sig att sätta sig ner brevid mig om vi tränar så ute. Är det mer man kan göra?

Känns som om hon inte riktigt lyssnar på sitt namn, iaf inte ute, inne är det inga problem men ute är hon så uppi allting annat att jag har svårt att få henne att koncentrera sig på mig. Några tips till mig ni kan dela med er av?

Tacksam för svar :P


Latare dag har man aldrig haft!

Oh så skönt att lata sig. Har iaf gjort lite nytta för mig så som plocka och hängt upp den blöta tvätten och dammsugat som min mamma bad mig göra. Som jag inte ens kommer ihåg men hon på mindre mig visst?

Iaf eftersom min dag var så fruktasvärt tråkig så tänkte jag bara si så där ladda upp lite bilder som jag fotografersde igår och för några dagar sen ^^

Denna bilden var från igår.


Sen en bild på Aca bara för att hon är så vacker <3

Beställde en ny bok!

Del 5 av Night House!

Bildkälla: http://lovevampires.blogg.se/2010/october/jagad-house-of-night.html

Ny bok!

Jag älskar att samla på bokserier, det är ju något av det bästa jag vet!

Bland annat som det ligger till nu har jag två serier som jag samlar på. En av böckerna saknar jag 5 böcker (billigt att köpa dem alla 5 tillsammans) och nu samlar jag på en annan vampyr serie som heter Night House. Älskar dem böckerna så nu har man 4/5 böcker så jag tror jag ska besöka Adlibris.com och se om de har alla dem böckerna jag vill ha!


Känns som om man måste skärpa sig!

Eller kanske så inte. Sitter och funderar på vad man kan blogga om och jag kommer inte på nmågot speciellt än att jag inte gillar min bloggdesign längre.

Längtar tills min kompis från Dalarna kommer för jag vill ju ha hjälp med att fotografera den bilden. Problemet är bara att den planen kommer att förkastas så allt som jag planerat och vi skulle kunna ha hunnit med slängs i soppkorgen, sorgligt att det inte alltid går som man tänkt sig.

Så min bild till min nya bloggdesign kommer aldrig att komma, känns frustrerande då man vet exakt hur den ska se ut och all denna bakgrunden också får man den inte gjord. Sådant suger ju en aning.
Man skulle ju kunna kontakta hon som gjort min design men då kostar 100 kr, billigt, ja visst, men värt det? Nej?

Jobbigt liksom. Hur jag betalade denna jag har nu är en annan femma som inte behövs beskriva här det är inte det de handlar om.

Förutom det ser man på en grymt snygg utsikt där solen strålar skjuter upp bland de tjocka molnen ocj bildar ett vackert motiv på himmelen, fotograferar jag? Nej det gör jag inte... Det känns som om jag måste skärpa mig lite!


En sådan tabbe!!

Haha upptäckte förut då jag lade in en bild på bdb att jag har tagit fel på veckans alla dagar... det är ju fredag i morgon och jag blandade ihop mig så totalt xD

Så, inlägget jag skrev innan (orkar inte ändra) så är det bara veckodagarna Mån-Tors som gällerm inte fredag x=)


Ush!

Nu erkänner jag att det gått trögt men kan upptadera snabbt vad jag gjort denna veckan bara för att ha något att skriva så bloggen inte ser så fullt död ut.

Måndag:
Ingen aning om vad jag gjorde, tror dagen måste ha vart så tråkig att jag tror jag slappade hela den långa dagen. Kan ju ha vart då man körde till Birsta och shoppade eller så hände det på lördagen innan. Grymt!

Tisdag:
Började planera med min kusin om när vi skulle åka slalom som också skulle bli årets första. Åkte inget förr aåret så det får försöka bli lite i år. Planerar även att sälja mina slalompjäxor eftersom de är för små. Jag kan inte spänna de övre spännet utan att det börjar dunka och göra mig svimfärdig för det gör så ont, så någon som är intresserad av Saphine pjäxor? de är grymt sköna annars och passar på en person med små fötter ^^
Tar hand om Lissie hela dagen eftersom den ena av mina bröder ligger hemma med sin stackars tå och den andra är ute med kompisar. Mina föräldrar jobbade så jag fick vara hemma med henne. Inge jobb har det blivit denna veckan heller så det blir till att ringa till kommunen och lämna ett meddelande om att man är frisk, för jag tror de missuppfattade mig VÄLDIGT mycket då jag ringde och sjukskrev mig.

Onsdag:
Jag, min kusin och min lilebror åker slalom i 7 timmar. Åker mycket i skogen och ramlar omkull, tappar stavar, rullar omkull tillsammans i de djupa snömassorna. Tror vi hade en skit kul dag för det var nog den bästa på länge så det var en toppendag! Sov 2 ½ timme sen då jag kom hem och somnade vidare vid 00.00 slaget.

Torsdag:
Är med kusinen och min kompis på Birsta och kollar runt lite. Jag köpte hundbajspåsar, en klicker, datamus och nya hörlurar (som jag får behålla för en gång skull) så nu känner man sig något utröstad, tills man upptäcker att man inte har en musmatta xD

Fredag:
En sådan otrolig latdag! Har kollat på film hela dagen så mer film kommer det bli. Ska se Eclipse :P


Bildkälla: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_RxwpGJ4ExRc/TBz81ahGVHI/AAAAAAAAAD4/8i85kxWwyYc/s1600/twilight-eclipse.jpg&imgrefurl=http://mikan-loves-japan.blogspot.com/2010/06/eclipse-d.html&usg=__t2ieCT71kEmV34QEqIEVd2oq33Y=&h=602&w=535&sz=43&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=oWlXaqjBat81HM:&tbnh=131&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3DEclipse%26hl%3Dsv%26biw%3D1276%26bih%3D601%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=199&ei=je8lTafHLtDrOZfCjN8I&oei=je8lTafHLtDrOZfCjN8I&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=87&ty=67

Dödar för att äta ~Del 9~

”Ta Silje!” Skrek Steven till en av killarna från klassen som stod redo med den röda gummibollen att drämma in i någon av motståndarna och bränna ut dem.
”Du skulle bara våga!” Skrek jag och duckade för en annan som ven förbi mitt ansikte. En till kom från Markus som skrattade då jag flög fram på golvet och rullade undan från nästa svärm av bollar som kom emot mig. Till slut stod jag ensam med tre röda gummibollar. Jag riktade in dem alla mot Steven som fick en träff rakt i rumpan. ”Ha!” Skrek jag då en rödboll träffade mig i magen.

Spökboll var inget inte min grej. Allt som hade med boll i leken var ett av de dummaste spelen som någonsin uppfunnits. Personen som kom på det skulle få höra det från mig en dag. Steven fick sig ett gott skratt efter att ha stått i några sekunder i brännväggen. Jag ställde mig bredvid Camilla som pratade intensivt med resterande tjejerna som stod lutad mot brännväggen.
”Hörde ni att Emma att inte kom hem igår kväll” sade hon lågt. Jag kunde höra henne tydligt så viska ganska högt fick hon göra medan nya kom in och andra vart fria.
”Inte? Men det är ju så konstigt. Emma brukar ju inte vara den som försvinner. Hon är för blyg för det!” Sade Amanda som var Camillas närmsta kompis.
”Jag vet, helt sjuk. Till och med hennes hund är efterlyst”
”När hände detta?” Frågade jag eftersom jag inte kunde låta bli att fråga då det var svårt att inte höra dem.
”Klockan 20.00 på kvällen. Emma går alltid ut med hennes hund den tiden innan hon gör sig klar för kvällen. Det är så konstigt bara. Först två från min fest och nu Emma.” Mina ögon spärrades upp.
”Vilka från din fest?” Viskade jag hetsigt tillbaka. Jag fick inge svar på det utan Camilla sprang då ut på golvet och Steven kom in igen. Han dunkande mig i axeln med ett leende.
”vad viskade du och Camilla så häftigt om då? Du har väl inte gått över på homosidan?” Log han entusiastisk.
”Emma är försvunnen och det är 2 personer från Camillas fest med” viskade jag utan att bry mig om hans skämt.
”Vad är det med det då? Folk försvinner varje dag.” Svarade han mig nonchalant.
”Äh men inte att det försvinner 3 personer på en helg. Det är ju sjukt!” Viskade jag vidare medan jag väntade på att någon skulle bränna ut Markus så jag kunde hoppa in igen, vilket jag inte ville men det skulle vara min tur i alla fall vilken minut som helst.
”Kanske inte, men de kan ha anledningar till varför de försvinner, en del kanske åker utomlands för att få vara ifred från paparazzifotografer, en del drar väl kanske norrut för de trivs med kylan, en del söder ut. Det är ju helt enkelt så vet du ju.”
”Att du ska vara så positiv hela tiden.” Muttrade jag då idrottsläraren blåste i visselpipan och alla började plocka undan bänkarna för det var visst fotbolls dag idag för oss. Typiskt!

Efter idrotten slutade vi. Steven och Camilla följde med mig hem för att göra lite läxor och fika lite. Jag skulle fortsätta på min SO läxa eftersom min lärare gav mig en bakläxa. En ordentlig en med, tre dagar hade jag på mig och sen skulle den lämnas in och vara renskriven och välformad in i minsta detalj. Vilket var ju lättare sagt än gjort. Är ju så typiskt mig att försöka göra en så stor grej av en liten grej som inte finns så mycket att skriva om men som jag vill ha mer fakta på.
Antar att läxorna som kompisarna i klassen har skickat in är densamma som på papperet vi har fast med andra ord. Sådant ville jag inte komma med utan jag ville ha en ordentligt uppsats. Detta är mitt kall.
”Vad har du för läxor du ska göra?” Frågade Camilla medan vi väntade på att få oss en dusch. Så sorgligt att tjejernas omklädningsrum bara har 6 duschar, medan 6 duschar så tittar resten på med längtade blickar till de värma vattnet som sprutade ut.
”Som vanligt, min SO läxa. Ska ta till mig datorn hemma och leta upp ett nummer. Ska ringa några samtal till Rumänien och se om de kanske har kvar papperna från den tiden”
”Så högst osannolikhet är det ju direkt inte att de finns.” Påpekade hon.
”I vissa fall så ska man aldrig slänga saker som man har i ett gammal lager. Förr eller senare kan man ta upp dem fallen igen och få dem lösta. Kan inte skada att ringa och kolla.”
”Allvarligt Silje, tror du att dina föräldrar kommer uppskatta telefonräkningen sen?” Jag skrattade.
”Jag får väl ge dem något. Nej men Camilla, de kommer inte gilla det och de brukar inte begära så mycket av mig heller om jag gör något utan deras tillåtelse.” Camilla log. ”Okej, det där med festa och hoppa i säng är väl inget de behöver veta. Då jag väl är myndig har de ingen talan!”
”Ville bara kolla med dig” blinkade hon och slängde av sig sitt badlakan och skyndade sig fram till en dusch som precis vart ledig. Strax efter henne hoppade jag på in på nästa och började snabbt tvåla in mig så jag kunde bli klar att bege mig hemåt så man kunde få ringa.

Hemma hos mig hade jag letat ett nummer i flera timmar och alltid var det ett eller flera nummer som inte stämde med det som stod. Jag började känna mig irriterad och struntade fullkomligt i mitt kaffe och halvätna smörgås. Bredvid mig satt Steven med matteboken och Camilla framför honom med detsamma. De båda låg efter i matten medan jag hade redan fixat den klar före alla andra för att få slippa den.
”Nu måste detta vara rätt!” hojtade jag högt och slog in numret på hemtelefonen och försvann in i vardagsrummet där jag kunde få prata ostört. Signalerna gick fram och mycket snart svarade en manlig röst på ett språk jag förstod måste ha vart Rumänska. Jag presenterade mig själv på engelska så gott jag kunde och sa mitt ärende. Mannen vart tyst innan han sa något om att skicka mig vidare till en annan person.
En kvinna svarade denna gången, samma hon med på Rumänska, men började prata engelska då jag sa mitt namn, vart jag ringde ifrån och mitt ärende. Hon var väldigt trevlig och uppriktig. Jag försökte förstå så mycket som möjligt av vad hon sa. Några ord förstod jag inte alls men då jag berättade om min uppsats kunde jag höra ett leende.
”Det ni begär av oss är inte så lätt. Om filen finns kvar så gör den det förmodligen i någon kartong i en källare eller så kan det vara så att den har bränts upp.” Förklarade hon för mig. ”Men det är roligt att se att du är intresserad av det så jag ska se vad jag kan göra, jag ger dig inga lovord om att vi finner den, men får jag din adress så skickar jag en kopia på engelska till dig. Villkoret är då att du skickar den tillbaka till adressen på hemsidan i mitt namn och sen kanske din uppsats. Jag skulle bli hedrad att få läsa den.” Hedrad?
”Absolut ska jag skicka den till er.” Lovade jag henne, inte varje dag en ambassadör från Rumänien som ber om att få en kopia på min uppsats. Jag berättade min adress och reste sig upp från den gröna fåtöljen. Min kropp pirrade som bara den av att få hem kopian av ett mord som hände för nästan 200 år sen.

Just som vi lade på luren så såg jag hur Steven och Camilla skyndade sig till skohallen. Jag öppnade in från vardagsrummet.
”Vart ska ni?” Frågade jag dem.
”Marcus och gänget har hittat Emma!” Sade Camilla oroligt och drog slarvigt på sig skorna utan att bry sig om att de vek sig bak.
”Har de? Hur mår hon?”
”Det vet dem inte, hon flöt i Ljungan så de har ringt polisen och Marcus har gett sig ut efter henne.” Jag var lika snabb med att få på mig skorna som de och mycket snart sprang vi bort från lägenheterna och mot gångbron. John och Christian vinkade på oss och vi skyndade oss dit. Marcus fick hjälp med att få upp Emma från den branta slänten så mycket snart låg hon framför oss allihopa med ögonen vilt uppspärrade mot den klara himmelen. Jag visste inte om det var de öppna såret på halsen som fick dem alla att reagera så häftigt eller om det var de fyra siffrorna i hennes panna.
1839.


Shopping!

Tog mig tid att åka med mamma och syrran till Birsta City och handla kläder, underkläder, smink (bra smink, inte H&M smink ;)) och en bok.

Vart väldigt nöjd med mitt köp, dock ångrar jag så sjukt mycket att jag inte köpte ett par skitsnygga jeansbyxor på Carlings. Trots deras reapris på dem så kostade iaf byxorna 1219 kr. De satt så bra över benen och rumpan och var väödigt låg i midjan. Sådana byxor har jag inte och vart så glad att jag fann sådana. Dessutom stuprör och hatar egentligen sådana byxor med men dessa var så sköna att jag vart så besviken på mig själv att jag inte kostade på att köpa dem iaf.

Aja... vi får hoppas jag har mer tur en annan gång så jag kanske hittar ett par andra som är snygga. Vet nu att min storlek på jeansbyxor är 27/36 :)
Hehe lika bra att komma ihåg det via bloggen så jag vet vad jag ska ha nästa gång. Eftersom jag är ganska så kort (153 cm) så har jag svårt att finna byxor som passar vid benen, gör dem inte det och jag gillar dem löser jag det alltid på något annat sätt. Hårsnoddar är ett alternativ eller att man har en symaskin (som jag då inte har?)...

Nyårs bilderna!

Ja men då är det dags för bilder då, spännande va? :D

Nyårs middagen iår vart Hummer och pilgrimsmusslor:


Alltid förbered:


Hummrarna är delade och har fått vitlökssmör på sig. Pappa gjorde något helt annat och blandade ner philadelfiaost i smöret så det vart mycket krämigare.


Baugetter med vitlökssmör:


Snart ska pilgrimsmusslorna stekas:


Jag ville inte dricka något med alkohol sista dagen på året så det vart Trocadero för mig:


Pappa borstar Lissie som protesterar x)


Jag hjälpte till i köket så jag behövde ha ett förkläde på mig. Hittade liksom inte det jag fick av farmor för många år sen så då fick man ta vad man hade. Hittade en gammal kofta som jag kunde offra xD


Förrätten (vart ingen bild på varmrätten eftersom jag hade tapat bort kameran och visste inte alls vart den låg x))


Jag då:


Detta vart sista bilden. Att fotografera fyverkerier har aldrig vart något jag är bra på, dock är jag väldigt nöjd med denna bild :)