Omurice - Steg för steg!

För några månader sen lade jag upp ett recept på en Japansk klassisk måltid: Omurice!

Idag när jag jag ställde mig och gjorde iordning det igen så bestämde jag mig för att göra en Steg för Steg så att ni själva får lite hum om vad ni ska göra!
 
Detta behöver ni för 4 portioner: 
2-3 kycklingfilér
1 hel gul lök
7-8 msk Ketchup 
2 ½ dl färdig kokt ris
Salt och Peppar!
3-4 st ägg till omeletten
 
Steg 1:
Förbered med att hacka upp löken (som ni ser föredrar jag rödlök) och kycklingen. Hacka löken i småbitar och kycklingen i bitstora bitar!
 
Steg 2:
Värm uppstekpannan med olja/steksmör och börja med att fräsa på löken några minuter. Sänk sen plattan till medium värme!
 
Steg 3:
Tillsätt sen kycklingen och stek den tills den inte längre är rosa. Väldigt viktigt!
Sänk värmen ytterligare! 
 
Steg 4:
När kycklingen inte längre är rosa klicka ut 8 matskedar ketshup och rör runt tills allt är väl blandat! 
 
Steg 5:
I med riset och blanda runt på väldigt låg värme så inte riset bränns fast i pannan. 
Blanda ordentligt tills riset har blivit täckt av ketshupen och allt har blandas samman ordentligt!
 
Steg 6:
Lägg upp fyllningen i skålar, antingen uppdelat på 2 eller 4 portioner. Jag hade inte tillräckligt med skålar så jag ska dela upp min fyllning på tre måltider!
 
Steg 7:
Riset bör vara så pass avsvalnat att du kan nu hantera det. Forma innehållet till omurice till en önskad form!
Jag försöker hålla mig till att formen på stekpannan. 
 
Steg 8:
Förbered äggen! Salta och peppra lite och vispa upp!
 
Steg 9:
När pannan är tillräckligt het, lägg ner omelett smeten och låt den vara en stund innan du lägger dit fyllningen! Vi vill att den ska vara så fast som möjligt.
 
Steg 10:
Lägg dit fyllningen när omelettan fortfarande är lite kladdig i mitten och låt sen omeletten steka sig en stund till med fyllningen på, strax efter det börjar du vika in kanterna på omeletten MOT fyllningen!
Har du fyllt upp kanterna mot fyllningen kan du luta stekpannan lite mot dig och dra ner Omuricen mot dig och forma den efter stekpannans form. Håll den där en stund och vänd sen ut Omuricen på en tallrik! 
(Jag ber om ursäkt när jag inte hade någon bild på det, men det blev svårt sen att ta bilder vid detta moment!)
 
Steg 11:
Omrucien är på tallriken och är redo att serveras och ätas upp!
Ha lite roligt med ketshupen och skapa roliga smilisar på Omuricen! >.<
 
Hoppas detta hjälper dig lite att pröva på och laga denna måltid!! :D



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo