Glutenfritt stekbröd!
Istället valde jag att steka brödet, smidigt och superlätt!
Ca 4 st
Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.
2 msk smör, rumsvarmt
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet eller det gröna om du vill ha grövre)
¾ tsk bakpulver
1 ½ krm salt
1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmmjölk/yoghurt eller mjölk och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i ca 4 bitar.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite GLUTENFRITT MJÖL i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
Vänligen korrigera receptet. Man kan inte pudra stekpannan med vetemjöl!!!!!! skall stå "Finax-mjöl" om man vill laga glutenfritt.
Varför använda vetemjöl i pannan till ett glutenfritt mjöl??? / Inger
Jag skrev i all välmening..... Hade jag vetat hur Du skulle svara hade jag inte skrivit alls.