Glutenfri mjuk apelsin och Chokladkaka!
Alltså jag kan inte beskriva hur god denna kakan är!
Jag är en fanatiker av apelsin och choklad och denna kompinationen satte pricken över I:et. Ni måste testa kakan för den smälter direkt i munnen på en <3
Ingredienser:
200g smör
200g mörk choklad
2 dl rörsocker
3 st ägg
1 ½ dl Glutenfritt Finax mjöl
Rivet skal av 1 apelsin
Chokladglasyr:
1 dl grädde
100g mörk choklad
Så här gör du:
1. Smällt smöret, ta av kastrullen från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta ner i det heta smöret. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan under omrörning.
2. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm diameter.
3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Chokladglasyr:
Koka upp grädden. Hacka chokladen och rör ner den i heta grädden. Låtdet smälta under omrörning. Bred på glasyren över kakan och garnera med apelsin skivor.
Koka upp grädden. Hacka chokladen och rör ner den i heta grädden. Låtdet smälta under omrörning. Bred på glasyren över kakan och garnera med apelsin skivor.
Trackback