Saftiga Glutenfria Scones!
Jag vet att för många år sen så hade jag ett fantastikt recept på Glutenfria scones som jag älskade massvis och gjorde dom så ofta som jag kunde.
Nu idag är jag utan det receptet och mina scones blir aldrig lika bra som då!
Så efter att ha testat massa olika recept fram och tillbaka så hittade jag till slut ett recept på internet som jag lånade mig utav av, men jag ändrade lite på det! :)
Dom smakade gudomligt och var riktigt saftiga!
Ingridienser:
2 dl mjölk
100 g smör
6-7½ dl Glutenfritt Finaxmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
6-7½ dl Glutenfritt Finaxmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Så här gör du:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
2. Dela smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
4. Dela degen i 2-4 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
Extra: Om du vill kan du blanda ner riven mozzarella i degen i samma minut du häller ner mjölken. Smaken blir fantastikt och kombon är kanongott!
Ogräddad Scones!
Trackback