Glutenfria Mockarutor!

Ingridienser: 
150 gram smör eller margarin
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk eller vatten
3,5 dl Glutenfritt mjöl

Glasyr
100 gram margarin
6 msk kaffe
2 msk kakao
6 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker

Garnering
1,5 dl kokosflingor

Gör så här:

1.
Smält smöret/margarinet och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

4. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

5. Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.

7. Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

8. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

9. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

 
 Receptet hittar du HÄR jag har bara gjort om det med Glutenfritt Finas mjöl.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo