Glutenfria Amerikanska pannkakor!
Detta lärde jag mig göra för massvis med år sen och redan då tyckte jag inte alls om smaken på pannkakorna så med tiden har receptet ändrats sig väldigt bra och nu ska jag dela mitt recept om hur jag gör mina Amerikanska Pannkakor.
Ingridienser:
2 st ägg
1 ½ dl matolja, oliv eller raps, det spelar ingen roll.
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker/pulver/1 vaniljstång/1 tsk vaniljextrakt
1 msk strösocker
1½ dl fil eller yoghurt
Mjölk
Glutenfritt Finaxmjöl
Så här gör du:
Antalet av mjöl eller mjölk finns inte för mig, allt hadlar lite om vad man själv tycker. En amerikansk pannkaks smet är bra om den är tjock men rinner lätt ändå!
1. Kläck ner äggen i en bunke tillsammans med Olja, bakpulver, bikarbonat, vanilj och strösocker.
2. Vispa ihop allt tills det blir som en len äggsmet. Klicka ner lite mjöl och vispa så den blir lite tjock.
3. Tillsätt sen filen/yoghurten och vispa tills alla klumpar är helt borta, till sätt sen lite till mjöl och vispa på.
4. Börjar smeten tunna ut sig lite så kan du åter igen tillsätta lite mjöl i taget tillsammans med mjölk. Du borde vid detta laget få en bra och fin jämn smet som är helt fri från klumpar.
5. Smaka på den, har den en söt smak av vanilj så är smaken på degen bra! Är den för tjock? Tillsätt extra mjölk tills du får den exakta tjockleken.
6. Starta en platta på högsta värmen (du kommer få skruva ner värmen sen) så det blir fart på stekpannan. Tillsätt lite smör i stekpannan. Är stekpannan het och smöret börjar ta färg, skruva ner plattan till hälften och klicka ut första klicken av pannkakssmeten.
7. Ha koll! Pannkakan är redo att vända på sig då den börjar bubbla i smeten och att kanterna börjar bli jämna och fina, detta tar bara någon 1 minut på varje sida. Pannkakan är klart då den har en fin ooch jämn gyllenbrun sida.
8. Lägg dem på en tallrik, antingen 1 och 1 eller så staplar du dom. Det ska bli ca 6 pannkakor på smeten.
Mina favoritsmaker till pannkakan är Lönnsirap, klick smör, blåbär och puddra med florsocken. Det är muma, men du kan välja vilken sort bör/frukt du till och gillar du inte Lönnsirap funkar det utmärkt med den sylt du tycker om bäst och grädde.
Smaken är som baken!
Bilder kommer komma så snart jag finner tid till att forografera! :D
Trackback