Glutenfri Vit kladdkaka!
Ingridienser:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Glutenfritt Finaxmjöl
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Glutenfritt Finaxmjöl
Garnering:
Puddra florsocker över då kakan kalnat eller strö på kokos innan du ställer in kakan i ugnen!
Så här gör du:
1. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt poröst. Jag tycker poröst är då det är alldeles vitt.
2. Smält smöret, rör ut chokladen i det smällta smöret. Töm sen långsamt ner det i äggsocker blandningen och rör om ordentligt.
3. Rör ner mjölet långsamt, ta gärna 1 dl i taget!
4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
5. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.
Servera gärna med färska bär, Hallon, jordgubbar, blåbär eller vilket bär som tilltalar dig mest!
Trackback