Vaniljsmörkräm!
Skulle egentligen idag ha gjort kanelbullar men då jag insåg att jag inte hade kanel så det räckte så funderade jag på vad jag skulle hitta på.
Inge florsocker hade jag heller så jag kände att jag vart tvungen att gå och handla.
Iaf fick jag tipset att testa strösocker och smör för det skulle göra detsamma.
Så jag testade och fick till detta receptet!
Ingridienser:
250 gram rumstempurerat smör
1 ½ dl strösocker
1 vaniljstång eller 2 msk vaniljsocker (om man vill kan man tilläga 1 msk vaniljextrakt)
Gör så här:
1. Dela upp smöret i små fyrkanter och lägg ner dom i en bunke tillsammans med strösocker och vaniljen.
2. Vispa ihop det för hand eller ta till hjälp av elvispen och vispa väl tills allt är väl blandat.
Smöret kommer vara redo att användas direkt och det passar utmärkt till bullarna istället för kanel och socker. Själv föredrar jag hellre vaniljbullar framför kanelbullar. Och detta serverat tillsammans med 1 glas iskall mjölk är rena drömmen!
Trackback