Gör din egen Vaniljextrakt!

Detta har jag länge velat pröva på men inte kommit till att göra det, först nu!
 
Jag började redan detta året att använda vaniljextrakt och det ör absolut det bästa jag någonsin prövat för vaniljsmaken framtäder mycket mer i bakelser och kakorna. Vaniljextrakten är värt varenda krona men det tråkiga är ju att dom inte räcker så länge då flaskorna inte är så stora.
Så då beslutade jag att göra min egen.
 
Jag beställde hem 20 vaniljstänger från Vaniljimporten och dom kostade 189 kr och var 17-19 cm långa. Jag beställde dom i lördags 14/6-14 och fick hem dom på posten måndagen den 16/6-14 och allt gick så himla smidigt!
Men gör ett smart drag och beställ dom kanske runt den 15-17 eftersom du har 10 dagar på dig att betala, jag beställde efter mina som sagt den 14/6 men jag ska senast betala den 26/6, vilket är dagen innan löne, haha!
 
Förutom vaniljen för att göra vaniljextrakten så behöver du bara Ren sprit sen. Ca 700 ml, man kan tömma ut en del av flaskan i en mindre flaska och förvara den på ett annat ställe. För det lilla du sparar undan kan komma till användning under tiden du gör extrakten!
Tipset ni får av mig tog jag från Yoyomax12 från Youtube
 
Så här gör du:
 
1. Öppna en flaska med ren sprit, inge smak alltså, och töm ut lite av spriten i en annan flaska eller burk med bra förslutning.
 
2. Antingen kan du klippa eller skära av alla 10 vaniljstängerna på längden eller varför inte bara rakt av. Jag valde att klippa av 9/10 vaniljstänger för att se hur det kan bli. 
 
3. Lägg ner vaniljstängerna i vodkan och skruva på locket.
 
4. Ställ den på en mörkplats där solen inte kan träffa flaskan.
 
5. Varje vecka kan du plocka fram flaskan och skaka om den försiktigt så vaniljen rörs om tillsammans med spriten. Redan efter 24h kan man se att spriten har fått en fin brun färg. 
 
Fortsätt med denna procedur i 6 månader för det är så läng tid detta kommer ta, så själva extrakten tar sin tid innan den blir fullt redo att användas. Men det har sagts av många att du redan efter 4 veckor kan börja använda extrakten, men för absolut bästa resultat så ska du helst gärna vänta i 6 månader!
 
Lycka till med er! 
Det kommer bli intressant att se resultet om 24 timmar! :D
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo