Glutenfria tårtbottnar - Perfekta tårtbottnen!
Har länge velat baka den perfekta glutenfria tårtbotten men har aldrig funnit det!
Tills förra året då jag hittade det perfekta receptet från Tårtspecialisten men eftersom jag satsar på Glutenfritt så har jag fått ändra receptet liiite grann.
Jag valde att tillsätta lite Vanilj extrakt, men har ni inte det hemma funkar det utmärkt med 2 tsk vaniljsocker eller en hel vaniljstång.
Jag har då aldrig misslyckats med receptet så jag önskar er Lycka till!
Ingridienser:
4-5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
½ dl finax mjöl
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vanilj extrakt
4-5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
½ dl finax mjöl
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vanilj extrakt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt).
3. Blanda potatismjöl, finax mjölet och bakpulver i en skål. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa (gärna med vad som själv passar dig, jag tar oftast finax mjöl) en rund bakform med diameter cirka 23 cm.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter.
När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre lager.
Ogräddad!
Gräddad!
Trackback