En sjukhus vistelse senare!

Var till sjukuset idag inne i Sundsvall och äntligen fick träffa en ortoped!
 
Jag har sen flera år tillbaka haft massa problem med höften som satt min smärttröskel på prov. Att ha ont i höften är en av de värsta scenarium just nu. Jag får ont av att gå för mycket eller bara röra på mig, gå på gymmet, promenera.
Det som också är ett förhiner i vardagen som är en del av en människas liv så är det: På och avklädning av byxor, strumpor pch skor. Det gör det svårt att böja mig ner eller på något annat sätt få av mig kläderna.
 
Trots det har jag mina egna lösningar på problemet och försöker göra min vardag så normal som möjligt. Jag är en frilufts människa och älskar att vara ute och röra på mig men eftersom det stoppar mig lite så har formen på kroppen blivit lite runadre, haha!
 
Iaf så idag hos ortopeden fick jag veta vad mitt problem var.
Jag har Höftledsartros, (kopierat från internet!) som betyder jag får tidigt nedsatt rörlighet i höftleden. Typiskt är att det är svårt att sitta med korsade ben och ta på sig strumpor och skor. Smärtan som först uppkommer vid belastning och senare även i vila, är i typiska fall förlagd till ljumsken men ibland även utåt höften. I vissa fall gör det ont på knäts insida trots att artrosen sitter i höften. Hälta kan uppstå i ett senare stadium av sjukdom.
 
Artros drabbar ofta män och kvinnor över 30 år men även som unga kan även drabbas av det. Hur vanligt/ovanligt det är har jag inge koll på eftersom jag hela tiden letar runt på internet och se om fler än jag vart me dom samma sak.
 
Hur kommer det sluta med för mig då?
En operation! Jag har vart berädd på det eftersom jag alltid vetat att något är galet och försökt förklara på bästa sätt vart smärtan sitter. Min ortoped läkare var duktigt och förstående och han gav mig massa tips på hur jag skulle gå ner i vikt på. Gym och springa är inget faktum men simma!
Haha skrattade åt honom och sa att jag skulle försöka, för jag har testta simma med men får ont av det med. Sp nu när jag simmar ska jag sparka med benen, då kan jag lika gärna ta och simma med simfötter eftersom jag älskar den sköna rörligheten då man simmar som en delfin under vattnet <3
 
Iaf så har jag fått en remiss till sjukhuset i Umeå, vänte tiden skulle vara lång men Dr. P sa åt mig att vänta efter 1-2 månader med att ringa och se om jag ska få en plats och få komma upp ditt. Där kommer jag träffa 3 specialister som är expert på Höftleder! 
 
Tills dess så får jag väl anstränga mig och vara sträng med att tappa i vikt och fan så jag ska klara det! :D
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo