Amerikanska Banan och karamell muffins!
Grundreceptet till muffinsgrunden hittar ni här: tänk bara på att bara tillsätta vaniljen. Inga andra extra tillsatser eller smaker. Enbart bara vaniljsmak, antingen väljer du 2 tsk vaniljsocker eller 1 msk vaniljextrak, eller varför inte en fröna från en Hel vaniljstång? Funkar minst lika utmräkt!
Följ grundreceptet tills du fått ihop till en fin och jämn smet till muffinsgrunden är helt färdig.
Ställ den på sidan och nu ska vi göra karamell grunden.
Skicka upp 2 bananer och lägg ner 4 tunna/tjocka bananskivor i botten på muffinsformarna (se till att ni har kraftiga muffinsformar som klarar av detta!) och börja sen tillreda karamellen.
Starta ugnen på 175 grader!
Detta behöver du till karamellen:
1 dl strösocker
1 msk smör
Gör så här:
1. Värm upp sockret i en teflonpanna eller en tjockbottnad kastrull. Rör inte om utan låt den smälta så inte sockret klumpar ihop sig.
Jag rekommenderar att ni gör detta ensamma utan barn i närheten för karamellen kan bli ordentligt varm och kommer det på ett barns hud kan det åkalla hemska brännskador.
2. När sockret är smällt tillsätter du smöret och rör om snabbt och tar undan pannan/kastrullen från plattan och fuller ner lite karamell i taget i muffins formarna tillsammans med bananerna.
TIPS: Karamellen stelnar väldigt fort då pannan/kastrullen kyls ner fort, så istället för att stå och skrapa och kämpa med diskborsten så fyller ni mindre än halva stekpannan/kastrullen med vatten och ställer tillbaka på plattan som fortfarande varm, på så sätt smälter karamellen och du behöver bara sen skölja bort det med ljummet vatten efteråt!
TIPS: Karamellen stelnar väldigt fort då pannan/kastrullen kyls ner fort, så istället för att stå och skrapa och kämpa med diskborsten så fyller ni mindre än halva stekpannan/kastrullen med vatten och ställer tillbaka på plattan som fortfarande varm, på så sätt smälter karamellen och du behöver bara sen skölja bort det med ljummet vatten efteråt!
3. Fyll på smeten mer än halva muffinsformen med muffinssmeten och ställ in dem sen i ugnenen på mellersta raden och grädda i 25-30 minuter. efter 25 minuter kan du försiktigt öppna ugnen och kolla med en sticka och se om muffinserna ör klara.
Kommer ingen smet med i stickan så är de klara.
Låt dom stå och svalna en stund innan du äter dem.
Låt dom stå och svalna en stund innan du äter dem.
Smaklig måltid!
Hur jag placerar bananerna i formarna!
Sockret i stekpannan, jag rör inte till något av det för jag vill inte ha sockerklumpar i karamellen!
Efter åt så fyller jag formarna med lite Karamell!
Sen fyller jag på med smeten och skjuts in i ugn med dom!
Du kommer alltod få smet över om du inte för som ovan, du fyller på lite fler formar, men då behöver du göra en dubbelsats karamell.
Jag valde att lägga på lite bananer och sen kanel/socker på!
Efter att de är klara i ugnen, nu får de svalna en stund!
Mini banan och kanel muffinserna är dom med klara!
Efter då du plockat bort pappret så ser resultatet ut så där som på bilden! Mycket vackert <3
Jag har på en klick grädde men jag tror det funkar utmärkt att äta dem som de är eller med en skopa härlig gammeldags vaniljglass <3
skriveromidag
FML vad gott det där såg ut!
Svar:
Emma
Trackback