Gorgonzolasås!
Om det är en sås som jag faktiskt kan klara av att göra själv så är det Gorgonzolasås!
En sås som är gjort på grädde och en god gorgonzolaost, en fantastiskt kombo som passar utmärkt till grillat kött eller stek kött!
Jag är annars en person som är feg att testa nya saker och när jag först vägrade smaka på såsen utan fortsatte på min goda beasås så tog jag mig i kraven och vågade mig på att smaka på Gorgonzolasåsen och jag vart fast, den var så otroligt god och till grillat kött så förhöjdes smakerna det dubbla!
Ingredienser:
3 dl grädde
Gorgonzola ost, beror på vilken du köper med jag köper alltid Kvibelle's 30% Ädel och den har den perfekta smaken. Men vill man ha en kraftigare smak så ta den du tycker bäst om!
Så här gör du:
1. Häll ner grädden i en tjockbottnad kastrull
2. Dela på osten och lägg ner den i kastrullen tillsammans med grädden och starta plattan på låg värme och vänta tills osten smällt.
3. Krydda efter behag. Jag tar bara ytterst lite salt och svartpeppar och låter den sen puttra några minuter så är den kalasbra sen!
Servera direkt till det färdig grillade köttet och njut!
Såsen innan jag startat plattan och låtit osten smällta!
Efteråt: Såsen är varm, osten har smällt och kryddningen är på börjad och här står den bara och puttrar!
Trackback