Glutenfri Fralla!
Kom på mitt eget recep på glutenfri fralla som jag står och gör nu så jag hoppas verkligen att dessa kommer smaka så gott med ost och apelsinmarmelad! :D
Ingridienser:
50 gram Jäst
5 dl mjöl
4 dl mjölk
1 ½ msk husk
25 gram smällt smör
½ dl honung
1 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
1 vispat ägg
Alternativ innehåll:
1 msk linfrön
1 ½ msk pumpakärnor
1 ½ msk solrosfrön
2 dl finrivna morötter
Ugnen: 200 grader, 15 min!
Gör så här:
1. Smällt smöret på låg värme, tänk på att smällt smör som skvätter omkring på spisen är inte behagligt för skinnet.
2. Under tiden så smular du ner jästen i bunken.
Alternativ: Kör du torr jäst så kan du fylla ner 5 dl mjöl i en bunke tillsammans med jästen, saltet och husken och röra om ordentligt.
Alternativ: Kör du torr jäst så kan du fylla ner 5 dl mjöl i en bunke tillsammans med jästen, saltet och husken och röra om ordentligt.
3. I det smällta smöret tillsätter du nu mjölken. Komma noga så det nu inte är för kallt eller för varmt. Fingervarmt är 37 grader så ha koll antingen på känn med fingret eller med din termometer. Töm sen ner smör och mjölkblandningen i jästen.
Alternativ: Häll ner smör och mjökblandningen i bunken och börja vispa om (för hand eller ta till hjälp av din härliga bakmaskin) och rör sakta ner mjölet, torrjästen, husken och saltbladningen direkt ner i smör och mjölkbladningen. Ta lite i taget så llt jämnar ut sig. Är det fortfarande kladdigt så fyll på mer mjöl försiktigt så det lossnar lätt från bunkens kanter. Lämna det gärna KLADDIGT!
Du kan sen på bakbordet arbeta ut degen med mera mjöl.
Alernativ 2: Fyll på önskande innehåll i frallorna! Med vad som än behagar dina smaksinnen!
Alternativ: Häll ner smör och mjökblandningen i bunken och börja vispa om (för hand eller ta till hjälp av din härliga bakmaskin) och rör sakta ner mjölet, torrjästen, husken och saltbladningen direkt ner i smör och mjölkbladningen. Ta lite i taget så llt jämnar ut sig. Är det fortfarande kladdigt så fyll på mer mjöl försiktigt så det lossnar lätt från bunkens kanter. Lämna det gärna KLADDIGT!
Du kan sen på bakbordet arbeta ut degen med mera mjöl.
Alernativ 2: Fyll på önskande innehåll i frallorna! Med vad som än behagar dina smaksinnen!
4. Låt nu jäsa i bunken i 60 min för bästa resultat.
5. Ta sen ut degen på bakbordet och arbeta in det sista mjölet innan du sen deöar upp degen i 12 runda bollar, lägg dem sen på bakplåtspapper under en duk och låt jäsa i yttligare 30 min.
6. Lyft bort skynket och pensla på det vispade ägget.
Alternativ: På det penslande ägget kan du pynta snyggt med sesamfrön för att sätta vacker färg på frallorna.
Alternativ: På det penslande ägget kan du pynta snyggt med sesamfrön för att sätta vacker färg på frallorna.
7. In med frallorna i ugnen i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 min tills bullarna fått en fin färg!
8. Ta ut frallorna och låt dem sen svalna av på ett galler innan du äter upp dem!
Smaklig måltid!
Jäsningen är igång!
Färdig rullade och ska jäsa en sist gång i 30 minuter innan de åker in i ugnen!
Frallorna från igår vart så här idag! Super smaskigt! :D
Trackback