Glutenfri Pizzadeg!
Gjorde en pizzadeg ifrån en av Leilas pizzadeg recept bara att jag bytte ut vetemjölet mot Glutenfritt Finax mjöl!
Ingridienser:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
6 dl glutenfritt finax mjöl!
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
6 dl glutenfritt finax mjöl!
Gör så här:
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och kladdig deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25-45 minuter.
4. Baka in mer mjöl i degen tills den inte klibbar mot bakbordet. Kavla ut den i 4 lika stora eller kavla ut hela degen till en enda stor pizza för hela familjen.
Starta ugnen på 225 grader!
5. Välj valfria ingridenser på pizzan efter smak och tycke.
6. Ställ sen in pizzan i ugnen i 15-20 min (beroende på hur stor och tjock pizzan är).
Sen är det bara äta med njuta av den goda pizzan!
Trackback