Glutenfria Våfflor!
2 ägg
1 msk strösocker
50 - 75 gram smör
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljpulver
3 dl mjölk
2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom.)
1 msk strösocker
50 - 75 gram smör
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljpulver
3 dl mjölk
2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom.)
1 krm salt
Så hör gör du:
1. Smält smöret på låg värme, inte på för hög värme eftersom smöret skvätter runt på spisen och smält smör är inte bra för huden.
2. Vispa ägg och socker till näst in till poröst.
3. Tillsätt lite av mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet, vispa ihop tills det klibbar till sig lite. Fyll på lite mjölk för att sen släta upp degmassan och vispa tills klumparna försvinner.
4. Till sätt sen det smälta smöret och vispa runt lite. Till sist tillsätter du det sista som är kvar av mjölet och mjölken och fortsätt vispa till önskad tjockhet på smeten och att smeten är helt fri från klumpar.
5. Stek nu våfflorna tills de får en härlig gyllenbrun färg.
6. Klar att servera med vad som behagar dina smaklökar. Vad jag själv gillar är antimgen grädde och drottningsylt eller så är det jordgubbar och vaniljglass.
Så hör gör du:
1. Smält smöret på låg värme, inte på för hög värme eftersom smöret skvätter runt på spisen och smält smör är inte bra för huden.
2. Vispa ägg och socker till näst in till poröst.
3. Tillsätt lite av mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet, vispa ihop tills det klibbar till sig lite. Fyll på lite mjölk för att sen släta upp degmassan och vispa tills klumparna försvinner.
4. Till sätt sen det smälta smöret och vispa runt lite. Till sist tillsätter du det sista som är kvar av mjölet och mjölken och fortsätt vispa till önskad tjockhet på smeten och att smeten är helt fri från klumpar.
5. Stek nu våfflorna tills de får en härlig gyllenbrun färg.
6. Klar att servera med vad som behagar dina smaklökar. Vad jag själv gillar är antimgen grädde och drottningsylt eller så är det jordgubbar och vaniljglass.
Trackback