Morotskaka!
Ingridienser:
1.75 dl matolja
3.5 dl socker
3 st ägg
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
5 dl riven morot
Till täcket:
100 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl smält smör
150 g florsocker
1 msk citronsaft
kokos till dekor
Så här gör du:
Vispa olja, socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser med mjölet och vänd ner det. Rör ner morötterna.
Smörj och bröa en rund form, gärna med löstagbar kant, häll i smeten och grädda kakan i 160° ugn i den nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt den sen svalna.
Blanda alla ingredienser till täcket och bred det över kakan. Strö över kokos.
Orraryd3
Det ser jätte gott ut! :D
Trackback