Citronpaj med Marängtäcke!

Bakade en pajbotten igår till min påskpaj idag som jag ska ta med hem till mina föräldrar och bjuda dem på. Ända som jag vart liiite besviken över var att kanterna for ner, antog att jag hade för lite mjöl i, men för den delen vart pajen bra, så den kommer smaka fantastiskt :)

Ingredienser
125 g rumstempererat smör
1 dl Strösocker
1 ägg
4 dl Glutenfritt Finaxmjöl

Fyllning
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)
3 ägggulor
125 g smör
2 dl strösocker

Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör så här:
Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme. Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för 8 port). Grädda i 10 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.

Fyllning:

Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor. Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.

Maräng:

Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo