Amerikanska Chokladmuffins!
Ingridienser:
4 dl Glutenfri mjölmix (helst Finax)
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak (detta är en smaksak)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (raps eller solrosolja)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.
Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften.
Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner).
Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 minuter.

4 dl Glutenfri mjölmix (helst Finax)
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak (detta är en smaksak)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (raps eller solrosolja)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.
Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften.
Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner).
Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 minuter.

Trackback