Glutenfri Limpa!

Ingredienser

5 dl vatten
2 msk fiberhusk
3/4 dl sirap
3/4 dl brun farin
50 g jäst
2 ägg
125 g kesella
1 kuvert brödkryddor
1 tsk salt
8 dl grov mix
6 dl fin mix

Gör så här

Värm vattnet till 37 grader. Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet.

Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter.
Rör ned sirap,kesella, farin, ägg, salt och brödkryddor. Häll i lite mix i taget medan du kör matberedaren. Kör i ca 5 min.

Degen ska vara mycket kladdig när den är klar. Ej knådbar. Fördela degen direkt i 2 smorda limpformar. Låt jäsa väl , ca 45 min.
Grädda i 200 grader i ca 30 min.

Skiva upp limporna direkt när de svalnat, lägg smörgåspapper emellan varje skiva så de ej fryser ihop. In i frysen direkt så blir dom ej så torra som glutenfritt bröd gärna blir.
Goda att rosta eller äta som dom är.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo