Inbakade päronhalvor m. vaniljglass!

Här kommer jag bjuda er på ett recept som är Gordon Ramsey stil i det hela. Detta var något av det bästa och mest avancerade desserter som jag gjort. Eller jag och min syster har bakat detta.

Skräms inte och tro det är svårt. Det var ett rätt simpelt och lätt recept detta.

För 4 pers.

2 Päron
1 Smördegsplatta (går att köpa men annars kan du enkelt föra det själv)
4 st Stjärnanis
1 Vaniljstång
1 dl Socker
25 gram Smör

Gör så här:
1.
Börja med att koka upp vatten för päronen. Ett smart tips så de inte är så hårda då du äter dem sen.
2. Under tiden då skala dem och sjär till botten på päronen så de blir jämn till botten. Skala ut stjärnhuset så det blir en runt liten grop, inte för djup. Kokar vattnet lägger du ner päronen och låt dem koka 5-6 minuter under en svag värme.
3. Kavla ut degen under tiden. Inte för tjock eller för tunn får den bli. Kavla ut den till en fyrkant.
4. Plocka upp päronen och lägg dem på en tallrik för att svalna lite. Under tiden då kan du placera in stjärnanisen i mitten på päronet. I gropen.
5. Lägg päronen med den flata sidan neråt och lägg över smördegen på päronen och börja platta till degen så de formar sig efter päronet.
6. Karamelliseringen: Ta fram en jutjärnspannan och häll ner sockret. Starta plattan på högsta värmen och vänta tills den fått en brun och fin färg, skruva sen snabbt ner på svag värme och tillsätt smöret och vaniljstången. Kom ihåg att kluva den!
7. Vänd ner päronen i karamelliseringen med de platta neråt och in i ugnen med det på 175 grader i 10-20 minuter. Helst gärna tills den fått en fin gyllenbrun färg.
8. Placera ut päronhalvorna på en tallrik med "berget" på botten så stjärnanisen tittar fram. Servera med en kula vaniljglass.

Smaklig måltid!



Ojdu, detdär låter smaskens! Älskar päron, heh :)



Ramen är köpt i en liten lokal pappers-affär här i lilla Skurup, men skulle tro att de finns i de flesta inrednings/pappers-shoppar :)

2011-03-19 | 20:41:03

sv: jag vet ;D

2011-03-19 | 21:30:02

SV: Hehe, ja men precis..jag bryr mig inte om hur det ser ut i övriga delen av huset. Även om det känns bra om det är fint där också. Men i mitt rum ska det alltid vara tipptopp ;)

2011-03-19 | 23:51:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo