Klickerträning!

Jag har köpt en klicker till Lissie nu som vi håller på att träna med. Jag försöker göra det så bra som möjligt så hon vet varför hon får beröm.

Dock är jag inte helt 100% säker på om jag gör rätt. De ggr jag klickar är då hon går i närheten av mig ute, helt lös, klickar då hon lyssnar på mig och berömmer hennes sammtidigt eller skyndar sig att sätta sig ner brevid mig om vi tränar så ute. Är det mer man kan göra?

Känns som om hon inte riktigt lyssnar på sitt namn, iaf inte ute, inne är det inga problem men ute är hon så uppi allting annat att jag har svårt att få henne att koncentrera sig på mig. Några tips till mig ni kan dela med er av?

Tacksam för svar :P



Tror det första man ska lära hunden är att hon ska hålla ögonkontakt med dig för att lättare veta vad hon ska göra. Det var det första vi fick lära oss när vi tränade lydnad i skolan i alla fall.

Du kan börja med att hålla upp en godis så att hon tittar på dig. Vet inte hur man ska göra med klickern då jag aldrig har använt nån sån men antar att du ska klicka när hon kollar på dig.

Tillslut kan du nog fixa så att hon tittar upp på dig när du säger hennes namn. Lycka till :)

2011-01-10 | 12:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo