Badat och fönat Lissie!

Nu har man badat och fönat Lissie.

Borstade henne förut idag strax efter 13.00 tiden och upptäckte att hon hade mjäll i pälsen så det bar av till badet med henne. Många kritiserar mot att bada sina hundar på vintern men det beror ju helt klart på hunden själv. Ec Am. cocker spaniel så ska den badas antingen en gång i veckan eller varannan vecka. Det är just dem där veckorna som avgör för ägaren själv.
Det sägs att man kan förstöra pälsen på dem med om man badar dem för ofta. Lissie har badat sen hon var 8 veckor och än är hennes päls kanon fin (gjorde små tabbar då jag klippte henne men pälsen är på väg att bli normal igen) och jag kan inte se något fel med den.

Så åter till det där med att bada dem på vintern. Lissie är en långhårig hund som kräver mycket pälsvård. Bland annat Lissie gör det. Jag borstar henne två ggr om dagen, morgon och kväll, govetvis kan det komma att man hoppar lite. Tovor? Så otroligt sällan, hennes päls är i så bra vård att tovor blir det så extremt sällan av.
Ett tips till er som inte badar hundarna på vintern med vill, föna dem direkt efter att du torkat av lite vatten från hunden. Det tar tid men värt mödan sen för hunden som slipper frysa.

Att föna hela Lissie tar drygt en 40-50 minuter beroende på hur sammarbetsvillig hon är eller hur snabbt det går med min fön. Jag kör på högsta effekt så då tar det runt 30-40 minuter att föna klart hela henne. Som idag gick det extremt fort. Men bland annat så klippte jag klorna på henne (aldrig vart med om att hon tillåtit mig klippa dem nu, sist vi försökte var vi tvungen att vara två!?) och smörjde in hennes trampdynor med Hundsalva. Den hundsalva jag har till henne heter: Fyra Ess Hund salva. Det är något att rekommendera till er som har hundar med torra trampdynor.

Hundsalvan:


Lissie nybadad, fönad, kloklippt och hundsavla på trampdynorna (detta små saker syns inte på bilden men ville bara tilläga det):


Oh, TACK så mycket! :D



Måste tillägga att hunden är gudomligt söt! Riktigt fin :D

2011-01-25 | 15:06:42

jag fönar alltid Madicken och Tjorven när de badat. Vare sig det är sommar eller vinter:P

Det där jag menade när jag nämnde pälsen och vintern kombinerat är ju i långa loppet:P Lissie är ju liten än så det är klart att det inte syns nu (Om det skulle ta skada) men som du säger så skall ju en am cocker spaniel badas så ofta så då skall de ju det. Så då skall det ju inte bli något problem med pälsen eller huden :P

2011-01-25 | 17:50:25

Häärlig blogg, älskar färgen! Tvärsöt hund också :)

2011-01-25 | 22:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo