Julbaket!

Igår, 12/12, så hade jag och min syrra våran första bakdag. Rätt så kul att det var under Lucian, ahha jag visste inte att det var Lucia då.

Iaf så kom vi igång först med att göra Snikersrutor, Bountybollar, Vit tryffel med Lime, Mintpraliner och pepparkakspraliner. Det var dem pralinerna vi hann komma igång med först. Säger att de doftade så gott om dem och smakade väldigt gott.
Vi baklade rätt så rejällt många eftersom detta kommer vara julklappar med som vi alltid ger bort till nära och kära (givetvis blir det över till oss med).

Efter det vart det pepparkaksdeg. Det är något som vi alltid gör en egen. Tror vi har gjort egen pepparkakasdeg i över 10 års tid och gör det fortfarande. Det är våran Tradition.
Att köpa en färdig pepparkaksdeg i butikerna är absolut det vidrigaste som finns och de som gör den glutenfria pepparkakadegen kan verkligen inte sätta in smakerna.
Nej, hemmagjort pepparkaksdeg ska det vara!

Tror det tog en timme för oss att baka ut en HEL sats med pepparkakasdeg och efter det så fixade vi iordning lussebulle degen och sen var det middag. Lättsamt fick det vara så det vart tjockpannkaka och vanliga tunnapannkakor!
Efter middagen bakade vi ut lussebullarna och gräddade dem. 

Vi började 10.30 och vart klara 21.00 och då hade vi en del saker kvar att fixa iordning. Bland annat choklad och lakritstryfflarna och Vit chokladtryffel med Lime. Den är färdig, den ska bara rullas och doppas i vit choklad :)

Antalet ingredienser som användes under dagen:

 
Bountybollar:


Pepparkaksdegen och baket:


Antalet pepparkakor går inte att räkna men det går att visa :P


Nästa gång ska jag fotografera mer bilder och verkligen anstränga mig för att visa hur mycket vi hann, men eftersom det vart lite tidskrävande så vart det att allt gjorde i ett svep och våra kameror glömdes bort!
På Fredag den 16/12 ska vi fortsätta och då ska jag ha kameran i beredskap!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo