Grundkurs 1 - Part 3!

Gått en dag sen vi var på Grundkursen så nu kan jag upptadera lite vad som hänt och vad vi gjorde.

Hade det lika roligt nu som sist, bra med beröm och fått grymt mycket mer lärdom. Bland annat nu är det lilla matte här som ska ändra sig också.

Denna gången var det samma lektion som sist bara att de utviggade den mer. Mycket fotarbete och kontakt var det med hundarna och måste säga att det märks på Lissie att hon blir bättre och bättre trots att det bara är den tredje lektionen hittils.
Jag tycker jag får bra kontakt med henne även om det inte märks ibland så det kunde ibland ha med att jag pratar för mycket med henne. Och det har man nu ändrat på. Jag pratar inte längre ute med henne och tar hellre korta ord med henne så som: Fot, Stanna, Kom, Nej och Bra.

När vi tränar så använder vi extremt mycket kontakt eftersom det är det som jag vill att vi ska bli bra på eller, bli bättre på. Jag har alsrig tränat kontakt med Lissie eftersom jag trodde det inte... jag visste inte ens att man gjorde det över huvudtaget. Hur gjorde ni för att träna kontakt med era hundar?

Iaf så tränade vi ute nu idag max 10 minuter och sen med lek efter en stund. Lek är mycket viktigt belöning så som godis för hundar så de vet att de gör rätt för sig. Dumma är ju att man ska ju tippa rätt på varje gång de gör rätt och ge belöningen vid rätt tillfälle. Det tycker jag är svårt xD
Handlar ju om en ½ sekund att ge dem beröm så.

Nästa vecka när jag och Lissie kommer tillbaka till Grundkursen så kommer vi ha en annan inströktör (iaf så som jag uppfattade det) eftersom hon vi har är på utlandsresa i Turkiet. Veckan efter det kommer det roligaste för då ska vi leka i skogen och träna på spår, åh bara den veckan kunde komma nu <3



Svar: Tack! :D Äeh, fästingar är inte så läskiga som de verkar (; Jag har nog minst fem stycken varje sommar, och jag lever fortfarande, haha xD Å andra sidan så ligger jag också och kryper runt i gräset dagarna i ända.. X)

2011-04-19 | 20:33:45

Heeej , super fin blogg !

följa varandra via bloglovin ? :D

/ Sandra ( humsan )

2011-04-20 | 09:59:18

Lust att vara med och tävla om ett sminkkit, värt 400 kr från vivaladiva? Anmäl dig här:

http://hannalovisasol.blogg.se/2011/april/tavling-i-sammarbete-med-viva-la-diva.html

2011-04-20 | 11:11:35

Tjena tjena!:) allt bra i värmen?

kram

2011-04-20 | 15:43:17

Kika gärna in på min tävling där du har chans att vinna ett valfritt smycke från www.mewana.se Tävlingen avslutas nu på söndag Titta in fär mer info om tävlingen http://kitilicious.blogg.se/category/tavlingar.html

2011-04-20 | 20:49:17

super duper fin blogg. Vilken kamera använder du om man får vara nyfiken ?



Puss ♥

2011-04-21 | 22:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo