Fransk Pajdeg med ägg!
Ingredienser
2,5 Finax Glutenfritt mjöl75 g Smör el. margarin
1 st Ägg
Lagom till form 25 cm
Beskrivning
Häll mjöl och salt i en bunke.Tillsätt 1 ägg och rumsvarmt smör skuret i bitar. Knåda samman och forma till en boll.
Platta till degen och gör en ny boll.
Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåp 1 tim eller längre.
Knåda degen smidig.
Kavla ut en tunn deg (<3 mm).
Smörj en pajform med matfett.
Klä med deg och skär bort kanterna.
Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
Sätt ugnen på 220 grader.
Förgrädda degen 10 min. (ej nödvändigt
Theréz || Several passions - one blog
SV: Det jag köpte kosta 600 tillsammans x)lite dyrt tyckte jag men det var det värt.
Trackback