Chokladtårta!
Denna kaka kommer få det att vattnas i munnen på er! Denna måste ni pröva och trots all denna ingridiens som är med är kakan så himmelskgo!
Ingredienser
125 g mörk blockchoklad
125 g margarin eller smör
1 ½ dl starkt kaffe
5 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Chokladkräm:
5 dl florsocker
150 g margarin eller smör
2 ägg
250 g mörk blockchoklad
4 msk vattenBeskrivning
Beskrivning:
Smält blockchoklad & margarin i en kastrull, tillsätt kaffet och låt det svalna.
Vispa upp ägg & socker.
Blanda mjöl & bakpulver, vänd ner det i äggsmeten tillsammans med den avsvalnade chokladen.
Häll smeten i en smörad & bröad form (gärna en springform) på ca 2 L. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min i 175-200 grader. Låt kakan svalna i formen innan formen tas bort.
Rör florsocker & margarin, tillsätt äggen & rör till en jämn smet.
Smält blockchokladen med vattnet & rör ner det, blanda till en jämn kräm.
Dela kakan i två delar, bred chokladkräm emellan, bred sedan ut resten ovanpå & på sidorna.
Ingredienser
125 g mörk blockchoklad
125 g margarin eller smör
1 ½ dl starkt kaffe
5 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Chokladkräm:
5 dl florsocker
150 g margarin eller smör
2 ägg
250 g mörk blockchoklad
4 msk vattenBeskrivning
Beskrivning:
Smält blockchoklad & margarin i en kastrull, tillsätt kaffet och låt det svalna.
Vispa upp ägg & socker.
Blanda mjöl & bakpulver, vänd ner det i äggsmeten tillsammans med den avsvalnade chokladen.
Häll smeten i en smörad & bröad form (gärna en springform) på ca 2 L. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min i 175-200 grader. Låt kakan svalna i formen innan formen tas bort.
Rör florsocker & margarin, tillsätt äggen & rör till en jämn smet.
Smält blockchokladen med vattnet & rör ner det, blanda till en jämn kräm.
Dela kakan i två delar, bred chokladkräm emellan, bred sedan ut resten ovanpå & på sidorna.
Theréz || several passions - one blog
Åh! Ge mig! :O
vilken tur att du skrev ett recept, kom precis på att jag skulle baka ju :o :D
Trackback