Bakdag!
Hej!
Idag drog jag igång med en ordentlig bakdag!
Minns ni när jag skrev om innan angående sockerkakan? Haha ja jag gjorde en sockerkaka idag med apelsinskal i, till har jag gjort en apelsinglasyr med vanilj och kakao (nej det smakar inte choklad! Bara mycket apelsin) som jag ska ringla över så fort kakan har svalnat!
Ni kanske ser med att jag har kommit med en ny kategori. Tänkte att jag kunde lägga upp mina recept på allt inom bak och matväg som ni mer än gärna få testa på. Men dock kommer alla bakrecepten innehålla glutenfritt mjöl men ni ska veta att då det gäller mjölet kan ni ha i exakt lika mycket av erat mjöl utan att det kanske blir något fel :P
Första receptet jag tänkte lägga in här är:
Sockerkaka med apelsin (citron för den som vill)
100 gram smör eller margarin
1 1/4 dl socker (125 gram)
4 ägg
3 ½ dl glutenfri Finaz mjöl (3 ½ dl vetemjöl - 210 gram)
1 tsk bakpulver
rivet skal av ½-1 apelsin (citron)
Formen:
Smör eller margarin
ströbröd
mjöl
Arbetstid: Ca 25 minuter
Gräddningstid: Ca 1 timme
Kakform: 1 liter
1. Sätt ugnen på 175 Grader.
2. Smörj och bröa formen.
3. Rör ner matfettet och socker pösigt. Skilj gulorna från vitorna och tillsätt 1 gula i taget. Blanda väl mellan varje gula.
4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd in blandingen i smeten tillsammans med apelsinskalet.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd in det sist i smeten.
6. Häll smeten i den smorda formen och grädda den ca 1 timme i ugnens mitt.
Mm lycka till!
Idag drog jag igång med en ordentlig bakdag!
Minns ni när jag skrev om innan angående sockerkakan? Haha ja jag gjorde en sockerkaka idag med apelsinskal i, till har jag gjort en apelsinglasyr med vanilj och kakao (nej det smakar inte choklad! Bara mycket apelsin) som jag ska ringla över så fort kakan har svalnat!
Ni kanske ser med att jag har kommit med en ny kategori. Tänkte att jag kunde lägga upp mina recept på allt inom bak och matväg som ni mer än gärna få testa på. Men dock kommer alla bakrecepten innehålla glutenfritt mjöl men ni ska veta att då det gäller mjölet kan ni ha i exakt lika mycket av erat mjöl utan att det kanske blir något fel :P
Första receptet jag tänkte lägga in här är:
Sockerkaka med apelsin (citron för den som vill)
100 gram smör eller margarin
1 1/4 dl socker (125 gram)
4 ägg
3 ½ dl glutenfri Finaz mjöl (3 ½ dl vetemjöl - 210 gram)
1 tsk bakpulver
rivet skal av ½-1 apelsin (citron)
Formen:
Smör eller margarin
ströbröd
mjöl
Arbetstid: Ca 25 minuter
Gräddningstid: Ca 1 timme
Kakform: 1 liter
1. Sätt ugnen på 175 Grader.
2. Smörj och bröa formen.
3. Rör ner matfettet och socker pösigt. Skilj gulorna från vitorna och tillsätt 1 gula i taget. Blanda väl mellan varje gula.
4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd in blandingen i smeten tillsammans med apelsinskalet.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd in det sist i smeten.
6. Häll smeten i den smorda formen och grädda den ca 1 timme i ugnens mitt.
Mm lycka till!
Trackback