Apelsinkaka i långpanna!
En härlig och saftig kaka som passar att ätas till vilken dag som helst. Alla gillar den. Vuxna som små.
2 3/4 dl socker
Det rivna skalet från 1 apelsin
4 ägg
Ca 8 dl glutenfritt mjöl, (Finax)
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Glasyr:
3 dl Florsocker
Ca 2 msk apelsinsaft
Ingredienser
250 g smör2 3/4 dl socker
Det rivna skalet från 1 apelsin
4 ägg
Ca 8 dl glutenfritt mjöl, (Finax)
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Glasyr:
3 dl Florsocker
Ca 2 msk apelsinsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet.
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.
Glasyr:
Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget.
Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.
Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.
Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet.
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.
Glasyr:
Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget.
Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.
Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.
MMK
Såg riktigt smaskigt ut! Ska prova att baka den i helgen tror jag! ^^
Trackback