Saffransskorpor!

Detta måste vara den enklaste receptet på saffransskorpor som jag någonsin gjort och första gången dessutom och de vart super perfekta! Skit goda så dessa REKOMMENDERAR jag direkt till glögg!

Ingredienser:
100 g smör
1-2 kuvert saffran 0,5 g
50 g grovhackad skalad mandel
2 ägg
1½ dl socker
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl russin (om man gillar/älskar russin)

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smällt smör, rör i saffran oh låt svalna. Grovhacka mandeln.

2. Vispa ägg och socker posigt. Tillsätt det smälta smöret med saffran och mandeln.

3. Blanda samman mjöl, russin och bakpulver i en bunke på sidan av. Tillsätt denna blandingen lite i taget så att det blir en deg.

4. Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en blåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

5. Ta ut plåten, skär genast längderna i smala (ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorporna på rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter på vardera sida.

6. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka yttligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, ex. med en träslev emellan.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo