Nu ligger vi fan i hårdträning här!

Jo tamefan för nu är måttet rågat! NU blir det grymt med hårdträning och jag kommer vara hårdare än någinsin med Lissie. Haha trodde ni det handlade om mig? Sorry om jag då skrämde er, men nu är det Lissie det gäller.

Jag är strängare än någonsin mot henne och har sagt till alla här hemma. Det är JAG som tar hand om denna träningen för nu är jag vannsigt (men sammtidigt stolt över henne). Annledningen till att jag är förbannad är att för det första: åt hon upp alla mina godiar igår, då var det inkluderat ljuschoklad i det (mamma och jag läste sen på internet att det var så obetydligt lite att vi inte behövde vara orolig för henne), sen hade hon bitit sönder en serietidning och en av mamma och pappa absolut finaste kort på Diba. Den bilden jag visade er för några inlägg sen.

Så där bröt helvete loss för mig och Lissie vart sen inte så ensam längre för nu vaktar matte över henne som en hök. Jo jag släpper henne inte med blicken och illa vart nog att jag förbjöd henne att vara i min säng. Trots att hon väckte mig mitt i natten och ville upp, puttade jag ner henne och hon lade sig nedanför sängen. Fast dock fick jag veta av mamma att hon sov med henne och pappa, vem kan vara den skyldige där? Hm... öppenbart att pappa vart där och lyft upp henne.

Iaf så ska hon ha all sin beröm med, för när allt kommer omkring är hon skit duktig om hon bara vill. Jag försöker lära henne en ordentlig ligg med sammtidigt som det finns annan träning ute. När vi ska få henne att ligga ner så brukar vi peka på golvet och säga ligg. NU är det slut med det. Nu ska jag stående kunna säga Ligg och hon ska ligga ner. Och vet ni? på 1 ½ timme i natt lärde hon sig det, bara det att hon gör det då hon vill. Än försöker jag få henne att förstå att då jag säger Ligg så är det ligg.

Ni vet med sen att man kan kalla in en hund och de kommer och sätter sig vid deras högra sida? Lissie är skit duktigt på det och kan det redan. Iaf inne, ute vågar jag inte släppa henne eftersom hon rymt ett fåtal gånger. Så nu testar jag inne. Då säger jag Hit och hon skyndar sog att sätta sig på min högra sida. Ibland kan de bli lite missar att hon och kanske sätter sig framför mig med ryggen mot mig eller att hon sätter sig på min vänstra sida med framsidan mot mig. Sådana missar händer då hon fortfarande är valp, men det ska vi omlära oss.

Och sen måste jag ha godis som beröm, inte alla gånger men ibland. Hon får godis ett par ggr tills hon klarar av det jag försöker få henne att förstå att göra rätt och då hon gör rätt får hon godis och gör hon samma sak igen ger jag henne massor med beröm och lite lek. Det är visst också en super bra berömmelse.
Så då kom jag på en sak då det gällde att förvara godis i närheten av en hela tiden så man kan ge henne då hon gör rätt med en gång. Kom alltså att tänka på ett UF företag som två av mina klasskompisar hette: Huttelin UF (rätta mig om jag har fel på namnet!) där de sålde leksaker för djur och hemmagjort godis.

De använde sig an tvättade och renskrubbade snusdosor som de hade torkad blodpudding i. Bara att jag har levergodis i min. Så, sorry, men nu snodde jag den idéen och gjorde min egen Smart Ask!



Allt går om man har tålamod och ger det tid :) Kul att du verkligen vill lägga ner tid på att få henne lydig. När jag skaffar hund ska den vara jättelydig, för om det är nått jag inte gillar så är det när folk inte uppfostrar sina hundar.

Lycka till! :)

2010-11-21 | 21:17:53

Hej Emma!

Det är bra att ni kämpar på! Kom ihåg att ge mycket beröm och att hon inte bör klara allt på 5 min =)

Enligt mig själv så tycker jag det är bra att du lär henne att hon inte ska vara på sängen hela tiden, utan att det är du som bestämmer när. Det är bra att hon vet att hon inte äger den =) Nu har ju du en liten hund, så det kanske inte gör så mycket men, hihi.



Stackars, stackars er! Ben har börjat att tugga också, men när han blir ensam (när vi tränar ensamhetsträning). Han gjorde inte det förut men nu har det satt igång, buhu.



Mvh Johanna och Ben

2010-11-24 | 02:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo