Besöksrekord!

Igår slog bloggen sitt besöks rekord med hela 138 unika besökare! :D 
Tack så jätte mycket för att ni besöker min blogg! <3
 
 
 

Glutenfria tårtbottnar - Perfekta tårtbottnen!

Har länge velat baka den perfekta glutenfria tårtbotten men har aldrig funnit det!
Tills förra året då jag hittade det perfekta receptet från Tårtspecialisten men eftersom jag satsar på Glutenfritt så har jag fått ändra receptet liiite grann. 
Jag valde att tillsätta lite Vanilj extrakt, men har ni inte det hemma funkar det utmärkt med 2 tsk vaniljsocker eller en hel vaniljstång
Jag har då aldrig misslyckats med receptet så jag önskar er Lycka till! 
 
Ingridienser:
4-5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
½ dl finax mjöl
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vanilj extrakt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt).
3. Blanda potatismjöl, finax mjölet och bakpulver i en skål. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa (gärna med vad som själv passar dig, jag tar oftast finax mjöl) en rund bakform med diameter cirka 23 cm.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter.

När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre lager.

Ogräddad!


Gräddad!

 

Vaniljextrakten efter 1 vecka!

Nu har det gått en vecka och vaniljextrakten börjar få en fin, brun härlig färg! 
 
Och det är fortfarande bara 5 månader och 3 veckor kvar innan den är helt redo att användas! :D
 

Vaniljsmörkräm!

Skulle egentligen idag ha gjort kanelbullar men då jag insåg att jag inte hade kanel så det räckte så funderade jag på vad jag skulle hitta på.
Inge florsocker hade jag heller så jag kände att jag vart tvungen att gå och handla.
 
Iaf fick jag tipset att testa strösocker och smör för det skulle göra detsamma.
Så jag testade och fick till detta receptet!
 
Ingridienser:
250 gram rumstempurerat smör 
1 ½ dl strösocker
1 vaniljstång eller 2 msk vaniljsocker (om man vill kan man tilläga 1 msk vaniljextrakt)
 
Gör så här:
1. Dela upp smöret i små fyrkanter och lägg ner dom i en bunke tillsammans med strösocker och vaniljen.
 
2. Vispa ihop det för hand eller ta till hjälp av elvispen och vispa väl tills allt är väl blandat. 
 
Smöret kommer vara redo att användas direkt och det passar utmärkt till bullarna istället för kanel och socker. Själv föredrar jag hellre vaniljbullar framför kanelbullar. Och detta serverat tillsammans med 1 glas iskall mjölk är rena drömmen! 

Efter 24 timmar!

Nu har det gått ca 24 timmar och jag tog fram vaniljextrakten och skakade om den lite innan jag ställde den tillbaka!
Nu ska den få stå ca 1 vecka innan jag tar upp och skakar om den ytterligare.
 
Men så här ser det ut efter 24 timmar då den har stått i ett mörkt ställe!
 
 
Jag ser verkligen fram emot att få använda denna närmare jul! :D

Gör din egen Vaniljextrakt!

Detta har jag länge velat pröva på men inte kommit till att göra det, först nu!
 
Jag började redan detta året att använda vaniljextrakt och det ör absolut det bästa jag någonsin prövat för vaniljsmaken framtäder mycket mer i bakelser och kakorna. Vaniljextrakten är värt varenda krona men det tråkiga är ju att dom inte räcker så länge då flaskorna inte är så stora.
Så då beslutade jag att göra min egen.
 
Jag beställde hem 20 vaniljstänger från Vaniljimporten och dom kostade 189 kr och var 17-19 cm långa. Jag beställde dom i lördags 14/6-14 och fick hem dom på posten måndagen den 16/6-14 och allt gick så himla smidigt!
Men gör ett smart drag och beställ dom kanske runt den 15-17 eftersom du har 10 dagar på dig att betala, jag beställde efter mina som sagt den 14/6 men jag ska senast betala den 26/6, vilket är dagen innan löne, haha!
 
Förutom vaniljen för att göra vaniljextrakten så behöver du bara Ren sprit sen. Ca 700 ml, man kan tömma ut en del av flaskan i en mindre flaska och förvara den på ett annat ställe. För det lilla du sparar undan kan komma till användning under tiden du gör extrakten!
Tipset ni får av mig tog jag från Yoyomax12 från Youtube
 
Så här gör du:
 
1. Öppna en flaska med ren sprit, inge smak alltså, och töm ut lite av spriten i en annan flaska eller burk med bra förslutning.
 
2. Antingen kan du klippa eller skära av alla 10 vaniljstängerna på längden eller varför inte bara rakt av. Jag valde att klippa av 9/10 vaniljstänger för att se hur det kan bli. 
 
3. Lägg ner vaniljstängerna i vodkan och skruva på locket.
 
4. Ställ den på en mörkplats där solen inte kan träffa flaskan.
 
5. Varje vecka kan du plocka fram flaskan och skaka om den försiktigt så vaniljen rörs om tillsammans med spriten. Redan efter 24h kan man se att spriten har fått en fin brun färg. 
 
Fortsätt med denna procedur i 6 månader för det är så läng tid detta kommer ta, så själva extrakten tar sin tid innan den blir fullt redo att användas. Men det har sagts av många att du redan efter 4 veckor kan börja använda extrakten, men för absolut bästa resultat så ska du helst gärna vänta i 6 månader!
 
Lycka till med er! 
Det kommer bli intressant att se resultet om 24 timmar! :D
 

Glutenfria saftiga Vaniljmuffins!

Hittade ett jätte bra recept HÄR som jag måste be er testa!
 
Jag bytte bara ut Vetemjölet och mjölken mot:
2 dl Glutenfritt Finax mjöl 
½ dl Häslofil med vaniljsmak!
 
Jag rekommederar er att testa receptet för det var hur bra som helst <3
 

En härlig morgon bild!

Det bästa med mornarna är att jag alltid vaknar med ett leende på läpparna eftersom alla mina mornar ser ut så här: 
 
Vad kan man säga? Jag är så glad att jag har alla 3 hos mig <3