New York BlueBerry Cheescake!

Ingredienser:
300
g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
 
Kakan kommer bli en aning ljus och kännas rinig, men var ej oroliga!
LÅT kakan helst vila över natten tills morgondagens servering så kommer kakan inte alls kännas rinnig!


Grundrecept på Dessertpajskal!

Om det är något som jag oftast kan bli irriterad över då jag letar recept på pajskal så är det då jag vill hitta något som jag har hemma. Sådana recept ligger aldrig upe på Internet så därför skapar jag mig detta recept till er alla att läsa som är en lättsam pajdeg som jag skapade nu ikväll.
Degen är toppen, underbar och smakade fantastiskt och doften är att Die for!
 
Denna gången använde jag mig av Cerveras 4 små söta pajformar då jag gjorde mina pajdeg med fyllning!
 
50 gram Smör
2 msk Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 dl Havre
1½ dl Glutenfritt Finax mjöl (röda paketet)
1 Äggula
½ dl Glutenfritt Finax mjöl (förklaring längre ner)
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, havre och 1½ dl mjöl i en bunke, blanda runt till den blir kladdig.
 
2. Tillsätt sen äggulan och ½ dl mjöl till och knåda runt degen tills den blir fast nog att platta ut till en "tekaka" storlek, plasta in den och låt den sen ligga i kylskåpet i 30 min.
 
3. Dela pajdegen sen i 4 lika stora delar och dela och platta ut dem sen i formen så degen fins hamnar upp jämns med kanterna.
 
4. Grädda pajskalet i ugnen på 200 grader i 10 minuter så att kansterna får en ljus gyllenbrun färg.
 
5. Ta ut formerna och fyll sen pajskalen med önskad innehåll! Jag valde Hallon och blåbärs fyllning med brun farin socker på toppen för extra karamellsmak!

 

Glutenfria Våfflor!

2 ägg
1 msk strösocker
50 - 75 gram smör
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljpulver
3 dl mjölk
2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom.)
1 krm salt

Så hör gör du:
1. Smält smöret på låg värme, inte på för hög värme eftersom smöret skvätter runt på spisen och smält smör är inte bra för huden.

2. Vispa ägg och socker till näst in till poröst.

3. Tillsätt lite av mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet, vispa ihop tills det klibbar till sig lite. Fyll på lite mjölk för att sen släta upp degmassan och vispa tills klumparna försvinner.

4. Till sätt sen det smälta smöret och vispa runt lite. Till sist tillsätter du det sista som är kvar av mjölet och mjölken och fortsätt vispa till önskad tjockhet på smeten och att smeten är helt fri från klumpar.

5. Stek nu våfflorna tills de får en härlig gyllenbrun färg.

6. Klar att servera med vad som behagar dina smaklökar. Vad jag själv gillar är antimgen grädde och drottningsylt eller så är det jordgubbar och vaniljglass.
 
 

Klassisk kladdkaka!

Jag bakade kladdkaka/or idag för första gången på nästan 1 år eftersom jag vart så less på det men nu kände jag mig för att baka det igen men på ett annat sätt.
Denna gången fyllde jag upp 4 st små pajformar med kladdkaka smet och det vart väldigt fina.
 
Här kommer mitt recept till er!
 
Ingredienser:
100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl Finax glutenfritt mjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
 
Gör så här:
1. Starta igång ugnen på 200 grader.
 
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Vad för "ströbröd" smulor du använer är upp till dig. Alla har olika smak och tycke, jag valde kokos denna gången.
 
3. Smält smöret på svag värme och gärna långsamt så det inte skvätter runt på spisen eller på dig. Varmt smör är aldrig skönt för huden.
 
4. Vispa ägg och socker poröst tills det blir alldeles vitt och bubblar lite och tillsätt sen det smällta smöret. Vispa runt försiktigt.
 
5. Blanda mjöl, kakao, vanlijsocker och salt i en annan bunke och blanda runt till det är jämnt fördelat. Rör sen ner blandningen i äggsmeten, men rör försiktigt så det inte bildas några eventuella och oönskade klumpar.
 
6. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter i mitten av ugnen beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
 
7. Servera med vad du själv önskar! Jag föredrar Grädde och färska jordgubbar (om jag nu så väl hade det hemma nu <3)
 
 

Huskattsbevis!

Yeey! Nu har Lukas Huskattsbevis kommit! Eller den kom den 22/4 och jag har bara inga lagt ner så mycket energi på att publicera upp det här på bloggen. Jag har bara fort talat om det för min kompis och mina föräldrar.
 
Huskattsbeviset kostar 150 kr under resten av kattens liv och huskattsbeviset behövs om du planerar att ställa ut din huskatt.
 
För mig nu är det bara att hålla tummarna och hoppas nu på att allting kommer gå bra! Enda som saknas nu är den nya transportburen (hittade en billigare på Ica Maxi för 275 kr ist för 800 kr), shampoot, balsam, ny borste och Lukas Vaccination!
Sen är det bara utställningen som vi väntar på! Enda jag med planerat att hitta på är ett skötbord som jag kan placera upp på utställningsburen så jag kan ställa katterna på bordet medan jag fixar dem iordning innan vi ska upp till domaren!
 
Ska någon dag komma med en ritning på hur den ska se ut så ska ni alla få se!