Glutenfri Blåbär/hallon smulpaj med smak av knäckig kola!
Detta behöver du:
4 dl havregryn
3/4 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl Glutenfri Finax mjöl (RÖDA PAKETET)
3/4 dl ljus sirap
150 gram smält smör
Fyllning:
Blåbär/hallon
Servera med vaniljsås eller gräddglass
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Smörj formen och lägg ner blåbären och hallonen, blanda gärna runt dem innan i potatismjöl.
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg.
Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta.
Servera sedan varm, kall eller ljummen med vaniljsås.
4 dl havregryn
3/4 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl Glutenfri Finax mjöl (RÖDA PAKETET)
3/4 dl ljus sirap
150 gram smält smör
Fyllning:
Blåbär/hallon
Servera med vaniljsås eller gräddglass
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Smörj formen och lägg ner blåbären och hallonen, blanda gärna runt dem innan i potatismjöl.
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg.
Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta.
Servera sedan varm, kall eller ljummen med vaniljsås.